Home Over de VS Euro dollar: wisselkoers berekenen
Euro dollar: wisselkoers berekenen

Euro dollar: wisselkoers berekenen

0
0

Euro dollar: welke munt is meer waard?

De afgelopen jaren waren financieel zeer bewogen. Dit merken we niet alleen aan de economie in Nederland maar ook de wisselkoers van euro & dollar werd hierdoor beïnvloed. Als je op vakantie gaat naar Amerika, moet je hier natuurlijk rekening mee houden. De euro is niet evenveel waard als de dollar en door de fluctuerende wisselkoers kan het gebeuren dat je mazzel hebt en je voor jouw euro’s meer dollars krijgt dan andere momenten van het jaar.

euro dollar

Wisselkoers dollar

Waar je vijf jaar geleden bijna $1,50 kreeg voor 1 euro, is dit helaas de afgelopen jaren sterk gedaald. Op moment van schrijven is de koers $1,0841 voor € 1*. De euro en dollar zijn dus bijna gelijk. Dit betekent dat je eten en drinken in de VS in vergelijking met vijf jaar geleden een half keer zo duur is geworden. In 2015 steeg de koers tegen het eind van het jaar weer een beetje maar is in december weer flink gedaald en bereikt daar een dieptepunt.

De koers kan van minuut tot minuut verschillen. Check daarom altijd even de wisselkoers voordat je geld opneemt of iets in dollar betaalt. Het checken van de wisselkoers kun je op verschillende websites doen. Een handige is bijvoorbeeld de Wisselkoers.nl calculator. Hier kun je makkelijk ingeven hoeveel euro je wilt omrekenen in dollar, of andersom. Ook kun je op deze website zien hoe de koers zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

euro dollar

Hoeveel euro is 1 dollar?

1 dollar is €0,9224*.

Hoeveel dollar is 1 euro?

1 euro is $1,0841*.

Euro dollar: nu bijna gelijk

Hoewel de dollar en euro bijna gelijk zijn op dit moment, ligt het er wel aan waar je bijvoorbeeld geld gaat opnemen. Banken en GWK’s bepalen hun eigen wisselkoers. Het is onze ervaring dat de wisselkoers bij het GWK en op vliegvelden slechter is dan wanneer je gewoon in de stad gaat pinnen. Dan krijg je dus meer dollars voor je euro’s. Het scheelt niet heel veel, maar het is wel iets voordeliger.

*Geschreven op 26-1-2016. Kijk hier voor de huidige dollar euro wisselkoers.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Meer dan 20 reizen naar de VS achter de rug en ik ken Los Angeles als mijn broekzak: het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van reizen, country muziek en American Football. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis met jou!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *