Home Over de VS Euro dollar: eenvoudig de wisselkoers berekenen
Euro dollar: eenvoudig de wisselkoers berekenen

Euro dollar: eenvoudig de wisselkoers berekenen

0
0

Welke munt is meer waard?

De afgelopen jaren waren financieel zeer bewogen. Dit merken we niet alleen aan de economie in Nederland maar ook de wisselkoers van euro & dollar werd hierdoor beïnvloed. Als je op vakantie gaat naar Amerika, moet je hier natuurlijk rekening mee houden. De euro is niet evenveel waard als de dollar en door de fluctuerende wisselkoers kan het gebeuren dat je mazzel hebt en je voor jouw euro’s meer geld krijgt dan andere momenten van het jaar.

De huidige wisselkoers

Waar je tien jaar geleden bijna $1,50 kreeg voor 1 euro, is dit helaas de afgelopen jaren sterk gedaald. Op moment van schrijven is de koers $1,1183 voor € 1*. De valuta zijn dus bijna gelijk. Dit betekent dat je eten en drinken in Amerika in vergelijking met vijf jaar geleden een half keer zo duur is geworden. In 2015 steeg de koers tegen het eind van het jaar weer een beetje maar is in december weer flink gedaald en bereikt daar een dieptepunt.

Lees ook: pinnen en je creditcard gebruiken in Amerika

euro dollar

De koers kan van minuut tot minuut verschillen. Check daarom altijd even de wisselkoers voordat je geld opneemt of iets met je American Express creditcard betaalt. Het checken van de wisselkoers kun je op verschillende websites doen. Een handige is bijvoorbeeld de Wisselkoers.nl calculator. Hier kun je makkelijk ingeven hoeveel van de ene munteenheid je wilt omrekenen naar de andere. Ook kun je op deze website zien hoe de koers zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

euro dollar

Hoeveel euro is 1 dollar? En andersom?

Voor één dollar krijg je €0,8942*. En voor één euro krijg je $1,1183*. Hoewel de valuta bijna gelijk zijn op dit moment, ligt het er wel aan waar je bijvoorbeeld geld gaat opnemen. Banken en GWK’s bepalen hun eigen wisselkoers. Het is onze ervaring dat de wisselkoers bij het GWK en op vliegvelden slechter is dan wanneer je gewoon in de stad gaat pinnen. Het is wel praktisch, maar vaak dus iets minder voordelig.

*Geschreven op 27-12-2019. Kijk hier voor de huidige dollar euro wisselkoers.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Meer dan 20 reizen naar de VS achter de rug en ik ken Los Angeles als mijn broekzak: het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van reizen, country muziek en American Football. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis met jou!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *