Home Over de VS ESTA: moet je je socialemediagegevens invullen als je naar Amerika gaat?
ESTA: moet je je socialemediagegevens invullen als je naar Amerika gaat?

ESTA: moet je je socialemediagegevens invullen als je naar Amerika gaat?

0
0

De Verenigde Staten gaat mensen die een visum voor Amerika aanvragen verplichten om hun socialemediagegevens in te vullen. Geldt dat ook als je vanuit Nederland voor een vakantie naar Amerika gaat?

Social media gegevens voor ESTA-aanvraag Amerika?

Als Nederlander hoef je geen socialmedia-gegevens in te vullen als je op vakantie naar Amerika gaat. Je kunt je gegevens wel invullen op je ESTA-aanvraag, maar dat is optioneel. Vul je die gegevens niet in, dan kun je niet worden geweigerd om die reden.

Als Nederlander met een Nederlands paspoort heb je voor een vakantie enkel een ESTA-reistoestemming nodig om 90 dagen in het land te mogen verblijven. Toeristen uit landen die deelnemen aan het Visa Waiver Program kunnen dus gewoon op hun ESTA blijven reizen.

Alleen voor visumaanvragen

Wie moet dan wel zijn of haar gegevens delen? Het invullen van socialemediagegevens is enkel verplicht voor mensen die een visum aanvragen, bijvoorbeeld om in Amerika te mogen werken of studeren.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
tags:
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *