Home Over de VS ESTA aanvragen voor Amerika
ESTA aanvragen voor Amerika

ESTA aanvragen voor Amerika

0
0

Een ESTA aanvragen voor Amerika is heel eenvoudig. Als je op vakantie naar de Verenigde Staten, gaat, dan is deze aanvraag verplicht. Heb je geen ESTA, dan kom je het land niet in. Je leest in dit artikel precies wat je moet doen om een ESTA reistoestemming aan te vragen.

Laatste update: 19-05-2022

Wat is ESTA?

Een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) is een aanvullende reistoestemming voor mensen die wonen in een land wat onder het Visa Waiver Program valt. Mensen met een Nederlands of Belgisch paspoort vallen onder het VWP en moeten dus ESTA aanvragen. Doe dit uiterlijk 72 uur voor vertrek. De reistoestemming is geldig voor een reis van 90 dagen of minder.

Een ESTA aanvragen doe je zo

Er zijn allerlei websites die je helpen met je ESTA aanvragen. Dat kan veilig voelen, maar het is niet nodig. Met dit stappenplan doe je het zelf en betaal je uitsluitend de kosten die de ESTA aanvraag kost. Dit is 14 dollar p.p.*

 • Ga naar de officiële ESTA website (de site van de Amerikaanse douane – U.S. Customs and Border Protection).
 • Je kunt de taal rechts bovenin selecteren.
 • Kies voor Nieuwe aanvraag.
 • Selecteer Individuele aanvraag (als je in je eentje reist) of voor Groepsaanvraag (als je met z’n tweeën of meer personen reist).
 • Vul je gegevens in. Let op: vrouwen die getrouwd zijn moeten hun meisjesnaam invullen, net zoals bij het boeken van een vliegticket. De juiste informatie staat op je paspoort.
 • Vul alles correct en naar waarheid in.
 • Bewaar de e-mail met aanvraagnummer goed. Dit heb je nodig om je aanvraagstatus te controleren.
 • Je betaalt je aanvraag via creditcard of PayPal.
 • Heb je geen creditcard? Er zijn bedrijven die je helpen met het aanvragen van een ESTA reistoestemming

De status van je ESTA aanvraag controleren

Door in te loggen op de officiële website, kun je je ESTA aanvragen controleren. Kies voor ‘Bestaande aanvraag controleren’ en kies voor individuele of groepsstatus controleren. Vul de gevraagde gegevens en in klik op ‘aanvraag opzoeken’. Je leest nu wat de status van je ESTA aanvraag is. Je kunt je goedgekeurde ESTA aanvraag printen en meenemen naar de luchthaven.

Lees ook: Stap voor stap je ESTA aanvraag indienen (met screenshots)

Aanvullende informatie over ESTA (kosten, geldigheid)

 • Ook voor je (minderjarige) kinderen moet je de reistoestemming aanvragen.
 • Je kunt voor de hele groep in één keer betalen.
 • De prijs van een ESTA aanvraag is $4 (verwerkingskosten) en $10 (de vergunning) per persoon. Wordt de aanvraag afgekeurd, dan betaal je alleen 4 dollar. Als je aanvraag wordt goedgekeurd, dan betaal je 14 dollar*.
 • Je kunt je aanvraag betalen via creditcard (MasterCard, VISA, American Express of Discover) of PayPal.
 • Het is niet mogelijk om een ESTA aanvraag te betalen met iDeal.
 • Groepsaanvragen tot maximaal 50 personen kunnen in één keer worden betaald. Er hoeft niet samen gereisd te worden.
 • Je hoeft alleen ESTA aan te vragen als je een nieuw paspoort hebt, of als je oude toestemming is verlopen.
 • De goedgekeurde reistoestemming is twee jaar geldig en je kunt de geldigheid eenvoudig controleren via de officiële website bij ‘ESTA status controleren’). Als je meerdere keren binnen die twee jaar naar de VS gaat met hetzelfde paspoort, hoef je dus niet opnieuw je ESTA aan te vragen.
esta aanvragen

Visum Amerika aanvragen via ESTA

ESTA is geen visum voor Amerika, maar een goedgekeurde reisvergunning. Het vervangt het visum voor Amerika dus niet. Heb je een visum nodig om een reis naar de VS te kunnen maken? Dan voldoet een reistoestemming niet. Als je voor maximaal 90 dagen naar de VS gaat en een geldig paspoort hebt dan heb je geen visum voor Amerika nodig. Je paspoort moet wel onder een land met het Visa Waiver Program vallen.

*Kijk voor de actuele prijzen op de officiële website

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *