Home Reisgids Bezienswaardigheden Entertainment, cultuur en het mooiste uitzicht van New York: Rockefeller Center
Entertainment, cultuur en het mooiste uitzicht van New York: Rockefeller Center

Entertainment, cultuur en het mooiste uitzicht van New York: Rockefeller Center

0
0

Rockefeller Center is het centrum voor kunst en entertainment in New York. Dit imposante, historische gebouwencomplex staat in hartje Manhattan. Waarom je een bezoek aan Rockefeller Center niet over mag slaan tijdens je citytrip New York, leggen we je graag uit.

Wat is het Rockefeller Center?

Rockefeller Center is een city within a city. En dat was de bedoeling van John D. Rockefeller Jr. die het complex liet bouwen eind jaren 20 van de vorige eeuw. Het is een immens gebouwencomplex vlakbij Central Park. Indrukwekkend vanwege zijn grootte, negentien wolkenkrabbers die met elkaar verbonden zijn, maar ook door de eigenzinnige art deco stijl en alles wat je er beleeft. Rockefeller Center moest het centrum van opmerkelijke kunst, stijl en entertainment worden. Een plek waar mensen elkaar ontmoeten. En die gedachte van Rockefeller Jr. geldt vandaag nog steeds.

Top of the Rock: New York’s mooiste uitzicht

Verreweg het leukste van Rockefeller Center is de Top of the Rock. Ken je die geweldige foto’s met de wolkenkrabbers van New York, met in het midden het Empire State Building en daarnaast Central Park? Die zijn dus gemaakt vanaf de Top of the Rock, het observatiedek van Rockefeller Centre. Verwacht een 360 graden uitzicht op de skyline van Manhattan, Brooklyn en Queens. Een bezoek aan New York mag je niet voorbij laten gaan zonder on Top of the Rock te hebben gestaan. Tickets kosten 40 dollar, 34 dollar voor kinderen tussen 6 en 12 en je kunt ze al vooraf boeken

Kerst vieren in New York

Plannen om een citytrip New York te maken in december? Goed idee! Want kerst in New York beleven is fantastisch. De kerstboom van Rockefeller Center is één van de mooiste die je ooit zult zien, de lightning ceremony wil je niet missen. Op een dag eind november, begin december wordt die boom om 21.00 uur feestelijk verlicht. Voorafgaand treden er grote namen op, zoals Lady Gaga, Josh Groban, Gwen Stefani en John Legend. Zorg dat je er rond 15.00 uur bent en zoek een plekje bij Rockefeller Plaza of de Channel Gardens. 

To do in Rockefeller Center

In Rockefeller Center verveel je je niet! Er is zoveel te beleven, de highlights sommen we kort voor je op. 

  • Ga schaatsen op de geweldige ijsbaan (van november tot en met januari);
  • Shoppen in de Concourse: in dit ondergrondse winkelcentrum vind je meer dan honderd winkels in kleding, boeken, LEGO, games, nog meer kleding, schoenen;
  • Cocktails drinken in rooftop bar SixtyFive;
  • Bewonder de Channel Gardens: ieder seizoen krijgen de tuinen een nieuw thema;
  • Woon opnames bij, onder andere The Tonight Show van Jimmy Fallon en Saturday Night Live worden opgenomen in Rockefeller Center;
  • Kun je geen tickets voor een tv-show krijgen? Dan kun je alsnog een rondleiding boeken bij NBC Studios. 

Geld besparen: combineer attracties 

Gek op cultuur snuiven? Koop dan een New York CityPASS. Vanaf 125 euro krijg je toegang tot zes verschillende attracties in New York. Dit lijkt misschien veel, maar als je nagaat dat het Empire State Building en de Top of the Rock je samen al honderd dollar kosten, valt het reuze mee.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Nellie 'De wereld ligt aan je voeten, ga hem ontdekken!', peperde mijn moeder me in. Ik heb heel wat landen gezien en geen enkele wilde ik twee keer in mijn leven bekijken... tot ik in de United States kwam. Wow! Na mijn eerste roadtrip ben ik verknocht aan dit rijke land van bruisende steden en vooral overweldigende natuur.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *