Home Reisgids Bezienswaardigheden Edge Observation Deck New York: het hoogste observatiedeck ooit!
Edge Observation Deck New York: het hoogste observatiedeck ooit!

Edge Observation Deck New York: het hoogste observatiedeck ooit!

0
0

Niet voor mensen met hoogtevrees: het Edge Observation Deck dat in 2020 in Hudson Yards is geopend, is het hoogste uitkijkpunt buiten op het westelijk halfrond! En alles is van glas, zelfs de vloer!

30 Hudson Yards

Het Edge observatiedeck in New York ligt op een hoogte van maar liefst 335 meter! Via de glazen vloer kun je zo naar beneden kijken. Ter vergelijking: het uitkijkpunt van Top of the Rock is 259 meter en dat van het Empire State Building 320 meter. Het deck van One World Observatory is 381 meter hoog, maar daar kun je niet naar buiten.

Edge observation deck Hudson Yards

Het Edge observatiedeck wordt een driehoekige glazen constructie in de wolkenkrabber met de naam 30 Hudson Yards. Hudson Yards is een wijk in het noorden van Manhattan, vlakbij The High Line. Het project van nieuwe wolkenkrabbers heeft dezelfde naam.

Edge Observatiedeck foto’s

Wil je alvast foto’s zien van het fenomenale uitzicht? Curbed New York mocht een kijkje nemen tijdens de bouw. Ik kijk er nu al naar uit om het in het echt te bezoeken!

Hudson Yards over het Edge Oberservatiedeck:

Go out of the building and walk 65 feet straight out into the sky on the highest public balcony in New York.

Go take in the iconic skyline like never before, in full panorama—with dramatic sunsets to the west.

Go forth and stand on the large glass floor, gasping as you impossibly look straight down at the bustling neighborhood 1,100 feet below.

Go further and lean out over Manhattan, literally, on the nine-foot wall of boldly angled glass—if you dare.

Bar en restaurant in Hudson Yards en Edge

Je kunt niet alleen genieten van het uitzicht vanaf het Edge Observation Deck: je kunt ook een hapje eten in het gebouw. Op de 101e verdieping van 30 Hudson Yards komen een groot restaurant en een bar geopend.

De eerste wolkenkrabbers van Hudson Yards zijn al geopend, maar op het Edge uitkijkpunten moeten we nog even wachten: dit gaat in 2020 open.

Voor meer informatie check je de website van Hudson Yards

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *