Dyker Heights Christmas Lights: een must-see in New York

Dyker Heights Christmas Lights: een must-see in New York

Dyker Heights Christmas Lights: een must-see in New York

0
0

Mocht je rond de kerstperiode naar New York gaan, dan moet je echt op een avond naar Dyker Heights gaan. Waarom? Omdat deze wijk in Brooklyn bekend staat om zijn prachtige versieringen: de Dyker Heights Christmas Lights.

Wat zijn de Dyker Heights Christmas Lights?

De bewoners van Dyker Heights gaan helemaal los met kerstversieringen aan de gevel en in de tuin, dus dat zorgt voor een sfeervolle kerstsfeer. De bewoners – en professionele kerstversieringsbedrijven – beginnen na Thanksgiving (dit jaar op 22 november) met het versieren van de huizen.

Dit zijn de mooist versierde huizen in Dyker Heights

Je hebt natuurlijk altijd baas boven baas. Het huis van de Spata’s (met de kerstman buiten) en het huis van de Polizzotto’s (met de enorme houten soldaatjes) zijn het bekendst.

Tip: Meer kerst in New York? Lees dan dit artikel.

Beste tijd om de Dyker Heights Christmas Lights te bezoeken

Vanaf half december is de kerstversiering in vol ornaat te bewonderen. De beste tijd om de Dyker Heights Christmas Lights te bewonderen is tussen 17.00 en 21.00, want in het donker gaat de verlichting aan en rond bedtijd gaan ze weer uit. De beste tijd om de kerstverlichting te bekijken is dus vanaf half december in de avond.

Tip: Wil je weten waar je de filmlocaties uit Home Alone 2: Lost in New York kunt vinden? Linda is groot fan en heeft er dus over geschreven. Klik hier voor het artikel.

Hoe kom je bij de Dyker Heights Christmas Lights?

Er zijn verschillende tours die je naar Dyker Heights kunnen brengen. Omdat je dan lekker warm in een bus zit, is een aantrekkelijke optie. Maar wil je de verlichting mooi op de foto zetten en genieten van het echte kerstgevoel, dan ga je natuurlijk wandelen.

Je neemt vanaf Times Square de metro naar Brooklyn. Dit duurt ongeveer 45 minuten. Je kunt de R, N of D-lijn nemen. Met de R-lijn kom je het dichts in de buurt van de Dyker Height Christmas Lights. Maar onthoud: hierna moet je nog zo’n 15 – 20 minuten lopen (ongeveer een mijl). Op freetoursbyfoot.com vind je een duidelijke routebeschrijving. Omdat het makkelijk is om de weg kwijt te raken, kun je van te voren in je hotel de route via Google Maps downloaden. Hiervoor gebruik je onderstaand adres.

Adres: 83nd tot 86th Street, tussen 11th and 13th Avenues (Dyker Heights Blvd.), Brooklyn, New York, NY

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *