Home Eten en drinken Diners in Amerika: onze zes favorieten
Diners in Amerika: onze zes favorieten

Diners in Amerika: onze zes favorieten

0
0

Zo gauw je gaat eten bij diners in Amerika waan je je in een oude film of serie. Bij Peggy Sue’s (tussen Las Vegas en Los Angeles) verwachten we elk moment dansende vrouwen in poedelrokken. De zes diners in Amerika in dit lijstje werden bezocht door Rob en mij tijdens onze reizen.

Diners in Amerika: 66 Diner in Albuquerque, NM

De 66 Diner mag je zeker niet overslaan als je in Albuquerque bent. Grote diner met prachtige details, zoals unieke oude boxen en een gigantische hoeveelheid PEZ-dispensers. De bediening werkt snel, je kunt er heerlijk eten krijgen en als je bij de 66 Diner de banana split bestelt, kun je hier met gemak met vier personen van eten. Achter de diner ligt een parkeerplaatsje.

Adres: 1405 Central Ave NE, Albuquerque, NM

11th Street Diner – Miami Beach, FL

11th Street Diner in Miami Beach is een gerestaureerde art-deco diner. Hij werd in 1992 geopend op z’n huidige locatie. De oorspronkelijke 11th Street Diner is gebouwd door de Paramount Dining Car Company of Haledon uit New Jersey en Wilkes-Barre, Pennsylvania. Je kunt hier terecht voor de lekkerste hamburgers, sandwiches (met chips) en bijzondere root beer floats.

Adres: 11th Street en Washington Avenue, Miami Beach, FL
peggy sue's diner
Peggy Sue’s Diner. Foto: Linda Canter/Hurray-USA

Peggy Sue’s 50’s Diner – Yermo, CA

Peggy Sue’s Diner is een prachtige diner aan de voet van de Calico mountains, tussen Barstow en Yermo, CA. In tegenstelling tot alle verhalen die je op internet vindt, is Peggy Sue’s niet vernoemd naar het nummer van Buddy Holly, maar naar de eigenaresse: Peggy Sue Gabler en haar echtgenoot Champ. De diner stamt uit 1954, maar werd opnieuw geopend in 1987. Voor die tijd werkte Peggy Sue in de filmwereld en binnen zie je dan ook tientallen verwijzingen hier naar. Naast Peggy Sue’s Diner vind je hier ook een toeristenwinkel en buiten een dinosauruspark.

Adres: 35654 Yermo Road (I-15), Yermo, CA
Eten in New York Brooklyn Diner
Brooklyn Diner (57th Street). Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Brooklyn Diner – New York City, NY

Aan de rand van Central Park, bij de zuidwestelijke ingang, vind je Brooklyn Diner. Deze diner is zeker niet de meest old school diner die we ooit hebben gezien, maar het is een gezellige plek met heerlijk eten. Wel prijzig overigens – reken op 20 dollar voor een hamburger – maar ja: het is New York. Er is overigens ook een locatie van Brooklyn Diner aan 43rd Street.

Adres: 212 West 57th Street, New York, NY

Rock & Roll Diner – Oceano, CA

Deze coole diner in Oceano, Californië, is gevestigd in een oude trein. De diner heeft een gezellige uitstraling en heerlijk ontbijt. Zoals bij bijna elke diner kun je ook bij de Rock & Roll Diner T-shirts met het logo kopen. De inrichting ziet er retro uit en de wanden en het plafond is bezaaid met visitekaartjes. Een leuke tussenstop als je langs de westkust rijdt.

Adres: 1300 Railroad St, Oceano, CA

Roxy’s Diner – Las Vegas, NV

Roxy’s Diner was een ontzettend leuke diner, geïnspireerd op de fifties en was gevestigd in de Stratosphere Tower in Las Vegas. Helaas is deze diner gesloten. Overigens is de Stratosphere Tower wel aan te raden als hotel, als je een betaalbare plek in Vegas zoekt.

Adres: 2000 S Las Vegas Blvd, Las Vegas, NV

Anders diners in Amerika

We zijn altijd op zoek naar leuke diners in Amerika om te bezoeken. Mis jij een diner in dit rijtje? Geef dat dan aan in de reacties.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *