Home Reisgids Bezienswaardigheden Wilde dieren in Alaska: hier vind je ze

Wilde dieren in Alaska: hier vind je ze

0
0

Dieren in Alaska

De staat Alaska staat bekend om de prachtige natuur. De meeste toeristen komen naar deze staat om parken te bezoeken en bijzondere dieren in Alaska te spotten. In de natuurgebieden in Alaska kun je veel dieren in het wild bewonderen. Het meest populaire dier wat hier te zien valt is de beer, maar je kunt de staat ook bezoeken voor andere grote zoogdieren. Wij zetten alle plekken voor je op een rij waar je wilde dieren in Alaska kan vinden.

Dieren in Alaska
Grizzly beer en haar jongen in Denali NP. Foto en copyright: Slobirdr/Flickr

Dieren in het Denali National Park

In het Denali National Park vind je naast de grootste berg van Noord-Amerika, ook heel veel grote zoogdieren. In het natuurgebied kun je bijvoorbeeld grizzlyberen, rendieren, wolven en elanden tegenkomen. Vanaf een veilige afstand kunnen de dieren bekeken worden.

dieren in alaska
Rode vossen in Alaska

Dieren in het Kamai National Park

Het Kamai National Park is gelegen op het Alaska-schiereiland. Je kunt het natuurgebied enkel per boot of vliegtuig bereiken, maar wanneer je er naartoe gaat kun je wel een aantal mooie dieren tegenkomen. Op het land leven de bruine beer, elanden, rode vossen, lynxen en kariboes (Noord-Amerikaans voor rendier). Langs de zoutwaterkust van het eiland leven zeeleeuwen en otters. Daarnaast kun je in het gebied heel veel watervogels en roofvogels spotten.

american black bears Alaskafloatsmyboat.com
Amerikaanse zwarte beren. Foto en copyright: Alaskafloatsmyboat.com
Steller sea lions alaska
Steller zeeleeuwen aan de kust van Alaska. Foto en copyright: NOAA.gov

Dieren in het Kenai Fjords National Park

Dit nationale park ligt op het Kenai-schiereiland. In dit park ligt een van de grootste ijsvelden van de VS. Je komt hier weer hele andere dieren tegen dan in de vorige twee gebieden die genoemd werden. Zo vind je hier onder andere de stellerzeeleeuw, papegaaiduikers, de sneeuwgeit, de Dalls bruinvis, de bultrug en orka’s. Daarnaast vind je hier de Amerikaanse zwarte beer.

Beer

Dieren in Alaska
Een walvisstaart tijdens zonsopkomst. Foto en copyright: Entreedestinations.com/alaska/

Dieren in het Glacier Bay National Park

Ook het Glacier Bay National Park kan alleen per boot of vliegtuig bereikt worden. Het park ligt in het zuiden van Alaska en er lopen geen wegen naartoe. In het gebied vind je veel ijs en ijsbergen. Qua dieren leven er hier vooral beren, herten, sneeuwgeiten, walvissen en watervogels.

Dall sheep Danali Blmiels2

Dieren in het Wrangell-St. Elias National Park

Qua oppervlakte is het Wrangell-St. Elias National Park het grootste nationale park van de Verenigde Staten (53.321 vierkante meter). De op één na hoogste berg van Amerika, de Mount Saint Elias ligt in dit gebied. Behalve voor prachtige natuur, kun je ook naar deze plek komen om dieren te spotten. In het park leven erg veel Dall schapen, maar je vindt er ook beren, elanden, berggeiten, rendieren, wolven, vossen, bevers en lynxen. In het kustgebied kan het zijn dat je waterdieren zoals zeeleeuwen, zee-otters, bruinvissen, dolfijnen en in sommige gevallen walvissen ziet.

Moose in Alaska
Een eland in de sneeuw in Denali NP. Foto en copyright: Patrick J. Endres/Alaskaphotographics.com

Dieren in het Gates of the Arctic National Park and Preserve

Een ander enorm natuurgebied is het Gates of the Arctic National Park and Preserve. Dit park ligt ten noorden van de noordpoolcirkel en is qua oppervlakte bijna even groot als Zwitserland. Het park wordt bewoond door verschillende dieren, waaronder kariboes, Dalls schapen, elanden, wolven, muskusossen en grizzlyberen.

Dieren in Alaska
IJsberenfamilie. Foto en copyright: Thomas Kokta/Caters News

IJsberen in Alaska

Ook deze wonderlijke dieren kun je in het wild bekijken. In de winter vind je ijsberen in Alaska rond St. Lawrence Island, in de Kuskokwin Delta en in de buurt van St. Matthew Island. In de zomer kun je ijsberen spotten op en rond het ijs in de Tsjoektsjenzee en de Noordelijke IJszee aan de noordelijke kust van Alaska.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Danique Journalist, tekstschrijver en blogger die al jaren droomt van een bezoekje aan New York City. Nog nooit buiten Europa geweest, maar de eerste verre reis gaat zeker naar Amerika. Tot die tijd schrijf ik graag over dit bijzondere land en sta ik regelmatig in de keuken om Amerikaanse recepten klaar te maken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *