Home Reisgids Staten Andere staten Wilde dieren in Alaska: hier vind je ze
Wilde dieren in Alaska: hier vind je ze

Wilde dieren in Alaska: hier vind je ze

0
0

De staat Alaska staat bekend om de prachtige natuur. De meeste toeristen komen naar deze staat om parken te bezoeken en bijzondere dieren in Alaska te spotten. In de Nationale Parken in Alaska kun je veel dieren in het wild bewonderen. Het meest populaire dier wat hier te zien valt is de beer, maar je kunt de staat ook bezoeken voor andere grote zoogdieren. Wij zetten alle plekken voor je op een rij waar je wilde dieren in Alaska kan vinden.

Wilde dieren in Alaska: Denali National Park

In het Denali National Park vind je naast de grootste berg van Noord-Amerika, ook heel veel grote zoogdieren. In het natuurgebied kun je bijvoorbeeld grizzlyberen, rendieren, wolven en elanden tegenkomen. Vanaf een veilige afstand kunnen de dieren bekeken worden.

wilde dieren in alaska

Wilde dieren in Alaska: Katmai National Park

Het Katmai National Park is gelegen op het Alaska-schiereiland. Je kunt het natuurgebied enkel per boot of vliegtuig bereiken, maar wanneer je er naartoe gaat kun je wel een aantal mooie dieren tegenkomen. Op het land leven de bruine beer, elanden, rode vossen, lynxen en kariboes (Noord-Amerikaans voor rendier). Langs de zoutwaterkust van het eiland leven zeeleeuwen en otters. Daarnaast kun je in het gebied heel veel watervogels en roofvogels spotten.

Lees ook: gratis naar alle National Parks met de America the Beautiful pass

Dieren in het Kenai Fjords National Park

Dit nationale park ligt op het Kenai-schiereiland. In Kenai Fjords NP ligt een van de grootste ijsvelden van de VS. Je komt hier weer hele andere dieren tegen dan in de vorige twee gebieden die genoemd werden. Zo vind je hier onder andere de stellerzeeleeuw, papegaaiduikers, de sneeuwgeit, de Dalls bruinvis, de bultrug en orka’s. Daarnaast vind je hier de Amerikaanse zwarte beer.

wilde dieren alaska

Dieren in het Glacier Bay National Park

Ook het Glacier Bay National Park kan alleen per boot of vliegtuig bereikt worden. Het park ligt in het zuiden van Alaska en er lopen geen wegen naartoe. In het gebied vind je veel ijs en ijsbergen. Qua wilde dieren leven er hier vooral beren, herten, sneeuwgeiten, walvissen en watervogels.

Dall sheep Danali Blmiels2

Wilde dieren in Alaska in Wrangell-St. Elias National Park

Qua oppervlakte is het Wrangell-St. Elias National Park het grootste nationale park van de Verenigde Staten (53.321 vierkante meter). De op één na hoogste berg van Amerika, de Mount Saint Elias ligt in dit gebied. Behalve voor prachtige natuur, kun je ook naar deze plek komen om dieren te spotten. In het park leven erg veel wilde dieren die typisch zijn voor Alaska: Dall schapen, maar je vindt er ook beren, elanden, berggeiten, rendieren, wolven, vossen, bevers en lynxen. In het kustgebied kan het zijn dat je waterdieren zoals zeeleeuwen, zee-otters, bruinvissen, dolfijnen en in sommige gevallen walvissen ziet.

grizzly beer wilde dieren alaska

Dieren in het Gates of the Arctic National Park and Preserve

Een ander enorm natuurgebied is het Gates of the Arctic National Park and Preserve. Dit park ligt ten noorden van de noordpoolcirkel en is qua oppervlakte bijna even groot als Zwitserland. Het park wordt bewoond door verschillende wilde dieren in Alaska, waaronder kariboes, Dalls schapen, elanden, wolven, muskusossen en grizzlyberen.

ijsberen wilde dieren in alaska

IJsberen in Alaska

Het zijn misschien wel de meest bijzondere wilde dieren in Alaska: ijsberen. In de winter vind je ijsberen in Alaska rond St. Lawrence Island, in de Kuskokwin Delta en in de buurt van St. Matthew Island. In de zomer kun je ijsberen spotten op en rond het ijs in de Tsjoektsjenzee en de Noordelijke IJszee aan de noordelijke kust van de staat.

Lees ook: Alaska, the Last Frontier

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Danique Journalist, tekstschrijver en blogger die al jaren droomt van een bezoekje aan New York City. Nog nooit buiten Europa geweest, maar de eerste verre reis gaat zeker naar Amerika. Tot die tijd schrijf ik graag over dit bijzondere land en sta ik regelmatig in de keuken om Amerikaanse recepten klaar te maken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *