Home Reisgids Detroit ontdekken met de People Mover
Detroit ontdekken met de People Mover

Detroit ontdekken met de People Mover

0
0

Detroit is bezig aan een comeback en volgens de Lonely Planet en de New York Times een must om te bezichtigen. Nieuwe parken, winkels en restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond, terwijl de oude gebouwen volop worden gerenoveerd.

Bezienswaardigheden in Downtown Detroit

Het centrum van Detroit, Downtown, is veilig en relatief klein en dus een goede plek om te starten. De beste manier om je hier te verplaatsen is de zogenaamde People Mover. Dit automatische railsysteem van bijna vijf kilomter maakt een cirkel in het centrum en heeft dertien haltes. Wil je een dagje in Downtown Detroit doorbrengen, dan brengt de People Mover je makkelijk naar alle bezienswaardigheden. Niet alle haltes zijn even interessant maar de volgende mag je zeker niet missen.

Lees ook: Michigan, the Wolverine State

detroit

Cadillac Center Station

Cadillac Center Station brengt je naar het hart van de stad: Campus Martius. In de zomer een hotspot met optredens, foodtrucks en een strand, in de winter vind je hier een kerstmarkt, een schaatsbaan en dé Detroit kerstboom. Bij deze halte vind je ook het Guardian Building, de ‘kathedraal der financien’. Gebouwd in 1928, staat het bekend als een van de prachtigste voorbeelden van Art Deco. Bezoek ook zeker The Belt, tussen Broadway en Library Street. Dit is één van de places to be in Detroit. Tussen de prachtige street art, vind je hier de hipste restaurants en cafeetjes.

Adres Guardian Building: 500 Griswold Street

Detroit Ford Field

Entertainment in Grand Circus Station

Voor entertainment stop je in Grand Circus Station. Houd je van sport? Hier kan je alle Amerikaanse sporten zien: baseball in Comerica Park waar de Tigers spelen, Ford Field, waar de Lions hun football wedstrijden houden en de nieuwe Little Ceasar’s Arena, waar ijshockey en basketbal wordt gespeeld.

Houd je meer van theater, musicals of muziekoptredens? Dan moet je in het Fox Theatre of het Detroit Opera House zijn. Beiden zijn architectonische juweeltjes uit de jaren 20.

Detroit Renaissance centre
Het GM Renaissance Center

Renaissance Center Station

Het bekendste gebouw in Detroit is ongetwijfeld het GM Renaissance Center. Het is eenvoudig bereikbaar via het gelijknamige station. Gebouwd door Ford, maar sinds lange tijd het hoofdkantoor van GM, heeft dit gebouw de harde tijden van de stad zonder problemen doorstaan. Naast de kantoren huist het ook een hotel en talloze restaurantjes en kan je er de laatste automodellen bezichtigen. De achteringang van het het Renaissance Center bied je toegang tot de zogenaamde Riverwalk, een wandel- en fietspad langs de rivier. Je kunt Canada zien vanaf hier! Voor een rustig moment wandel je tot Cullen Plaza, waar je lekker iets kunt eten en drinken bij het River Plaza Cafe.

Adres: Jefferson Avenue

De People Mover van Detroit

Alhoewel het centrum makkelijk te bwwandelen is, zeker volgens Europese begrippen, geeft de People Mover je een ander perspectief op de stad. Verken je toch liever de stad te voet, neem dan tussendoor even een half uurtje pauze door een rondje met de People Mover te rijden. Het zal je ongetwijfeld bevallen!

De People Mover is dagelijks geopend van 6.30 tot middernacht. In het weekend zijn er aangepaste rijtijden. Elke rit kost 75 cent en tokens zijn te verkrijgen aan de automaten bij elke halte. Hier vind je de kaart met alle stations en bezienswaardigheden.

Fietsen in Detroit

Ben je van plan om Detroit op de Nederlandse manier te gaan verkennen? Fietsen in Detroit kun je doen met de fietsen van Wheelhouse Bike Shop.

Adres: 1340 Atwater St

Dit artikel is geschreven door gastauteur Julie Cassano. Julie (39 jaar) is 7 jaar geleden met haar man verhuisd van Aken, Duitsland naar Detroit, Michigan. Ze werkt op vrijwillige basis bij International Neighbors, een organisatie met 1500 leden die sociale activiteiten voor expat vrouwen organiseert. Na een sceptische periode, zeker wat Detroit betreft, is ze intussen helemaal weg van de stad en organiseert ze maandelijkse uitstappen om nieuwkomers bekend te maken met Detroit. 

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Gastschrijver Bij Hurray-USA zijn we dol op gastauteurs. Dit zijn Nederlanders die in de VS wonen of hebben gewoond, maar ook mensen die gewoon eenmalig over hun roadtrip willen vertellen. Wil je ook voor ons schrijven? Stuur dan een berichtje naar Linda.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *