Home Reisgids Bezienswaardigheden Mooiste stranden van Californië: onze top 7
Mooiste stranden van Californië: onze top 7

Mooiste stranden van Californië: onze top 7

0
0

De kuststaat Californië heeft veel te bieden. Uitgestrekte stranden met palmbomen, rotsen, een boulevard of all of the above. Dankzij de grote verschillen in klimaat en landschap is geen strand  hetzelfde. We nemen je mee langs de kustlijn van noord naar zuid en bekijken de 7 mooiste stranden van Californië.

Mooiste stranden van Californië: Monterey Beach

Omringd door mooie rotspartijen ligt Monterey Beach, ten zuiden van San Francisco. Opvallend hier is het ontzettend heldere water, waardoor het uitzicht nét iets adembenemender wordt.

Mooiste stranden van Californië: Carmel River State Beach

Vlak bij Monterey Beach ligt het Carmel River State Beach. Dit strand ligt aan een ware lagune, omgeven van een beschermd park. De Carmel River mondt hier op uit. Je moet een stukje lopen om bij de kust te komen, maar dan heb je ook wat! Het strand mag daarom ook niet ontbreken in de top 7 mooiste stranden van Californië.

mcway falls

McWay Falls (Big Sur)

Big Sur is een regio in Noord Californië. De kust hier is erg populair bij actieve mensen vanwege de mooie hiking mogelijkheden. McWay Falls is een prachtige uitzichtplaats langs de Pacific Coast Highway. Een waterval valt van de rotsen op het strand en dat is een spectaculair gezicht. Het water heeft een magisch zeegroene kleur en als de zon goed staat, kleuren de rotsen goud. Hier spelen we wel een klein beetje vals… Je kan het strand namelijk niet via land bereiken; maar wel via een boot!

mooiste stranden van Californië
El Matador State Beach. Foto en copyright: Noelle van Trikt

Mooiste stranden van Californië: El Matador State Beach

Malibu heeft een paar hele mooie stranden. Eén van de meest bekende stranden is El Matador State Beach, meteen te herkennen aan de omgeving. Dit strand is niet het best geschikt om in de zon te liggen en te zwemmen, maar wel om te genieten en de mooiste foto’s te schieten!

malibu

Zuma Beach

Een paradijs voor surfers en het Malibu gevoel vind je op Zuma Beach. Dit strand ligt een beetje verborgen achter de rotsen, en daardoor niet altijd drukbezocht. De lifeguard huisjes geven dit strand nog net dat extra Californië-gevoel.

Venice Beach

Het alternatieve gevoel van Venice Beach, samen met de fietspaden en palmbomen zorgt ervoor dat ook dit bekende strand in Los Angeles een plekje verdient in deze lijst over de mooiste stranden van Californië. Er hangen veel free spirits rond en mensen die hun kunst verkopen. Het is absoluut een strand met karakter! Vanaf Venice Beach fiets of loop je in enkele minuten naar het beroemde strand van Santa Monica met natuurlijk de Santa Monica Pier.

mooiste stranden van Californië
Laguna Beach

Laguna Beach

Het mooiste strand van Zuid-Californië is misschien wel Laguna Beach. Nabij gelegen kan je in het dorpje gezellig winkelen en eten. Het strand zelf is omringd door prachtige palmbomen, kleine parkjes, een boardwalk en gezelligheid. Komt de naam je bekend voor? De gelijknamige MTV serie die de avonturen Lauren Conrad en haar vrienden volgde werd ook in deze omgeving opgenomen.

Welke plekken behoren volgens jou tot de mooiste stranden van Californië? Laat een reactie achter voor andere reizigers!

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Meer dan 20 reizen naar de VS achter de rug en ik ken Los Angeles als mijn broekzak: het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van reizen, country muziek en American Football. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis met jou!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *