Home Reisgids Dauphin Island, een prachtig eiland in Alabama
Dauphin Island, een prachtig eiland in Alabama

Dauphin Island, een prachtig eiland in Alabama

0
0

Dauphin Island is een eiland dat onderdeel uitmaakt van de Amerikaanse staat Alabama. Het eiland ligt in de Golf van Mexico en heeft een oppervlakte van 430 vierkante meter. In 2010 lag het inwonersaantal op 1238 mensen, er woonden 582 huishoudens en 373 families. Bestuurlijk gezien valt Dauphin Island onder Mobile County. Oorspronkelijk heette het eiland Massacre Island, maar de naam werd veranderd naar Dauphin, door Lodewijk XIV van Frankrijk ter ere van zijn achterkleinzoon en erfgenaam.

Dauphin Island
Dauphin Island in Alabama

Geschiedenis van Dauphin Island

In 1519 werd het eiland als eerste in kaart gebracht door de Spaanse ontdekkingsreiziger Alonso Álvarez de Pineda. De Franse geschiedenis van het eiland begon op 31 januari 1699. De Franse ontdekkingsreiziger Pierre Le Moyne kwam aan in de Baai van Mobile, een inham in de Golf van Mexico, om de monding van de Mississippi rivier te onderzoeken. Hij stuitte op Dauphin Island en noemde het Massacre Island, vanwege de vele skeletten die hij daar vond. Die bleken uiteindelijk uit een graf te komen, dat geopend was door de kracht van een orkaan. Dauphin Island werd de eerste hoofdstad van het Franse Louisiana. Het diende als een belangrijke handelsplek, waar goederen gelost werden uit Haïti, Mexico, Cuba en Frankrijk. Het historische Fort Gaines werd gebouwd tussen 1821 en 1848. Het werd tussendoor nog bezet door de Britten en uiteindelijk veroverd door Amerikaanse troepen tijdens de strijd om de Baai van Mobile.

White beaches at Dauphin Island
De witte stranden zijn een trekpleister van Dauphin Island. Foto en copyright: queen_of_subtle/Flickr

Bezienswaardigheden in Dauphin Island

Eén van de toeristische trekpleisters zijn de witte stranden. Een historische attractie die de moeite waard is om te bezoeken is Fort Gaines. Daarnaast is het Estuarium erg bekend. Dit is een zoet- en zoutwater aquarium, die de vier belangrijkste leefgebieden aan de kust van Alabama benadrukt: de Mobile Tensaw River Delta, de Baai van Mobile, de Barrier Islands en de noordelijke Golf van Mexico. Het Estuarium laat planten, dieren en andere natuurlijke producten zien die gevonden zijn in de riviermonding en omliggende plaatsen.

Natuur- en vogelliefhebbers kunnen terecht bij het Indian Mound Park (ook bekend als Shell Mound Park). Dit natuur- en vogelreservaat ligt op de noordelijke kust van het eiland. Deze locatie is perfect om bijzondere vogels te spotten, die geregeld naar het eiland trekken.

Dauphin Island Bridge
Dauphin Island Bridge tussen Mobile en het eiland. Foto en copyright: faungg’s photos/Flickr

Tijdsverschil in en reizen naar Dauphin Island

In Dauphin Island maken ze gebruik van de Central Standard Time. Het is daardoor hier 7 uur vroeger dan in Nederland. Door de zomer- en wintertijd is het tussen de tweede en laatste zondag van maart en tussen de laatste zondag in oktober en de eerste zondag in november 6 uur vroeger op het eiland. Als je er heen wilt, vlieg je eerst naar Mobile Municipal Airport in Alabama. Meestal vlieg je met een tussenstop, waardoor je er ongeveer 13 en een half uur over doet. Vanaf Mobile is het nog ongeveer 48 km naar Dauphin Island. Het eiland en het vasteland zijn aan elkaar verbonden door middel van de bijna 5 kilometer lange Dauphin Island Bridge.

Klimaat Dauphin Island

Het eiland kent een warm zeeklimaat, met zeer natte zomers en droge winters. In juli is de gemiddelde temperatuur 27,5 graden en de koudste temperatuur is gemiddeld 10 graden in januari. Het eiland heeft ook nog weleens te maken met orkanen.

Danique Journalist, tekstschrijver en blogger die al jaren droomt van een bezoekje aan New York City. Nog nooit buiten Europa geweest, maar de eerste verre reis gaat zeker naar Amerika. Tot die tijd schrijf ik graag over dit bijzondere land en sta ik regelmatig in de keuken om Amerikaanse recepten klaar te maken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *