Home Reisgids Bezienswaardigheden Cruisen vanuit Amerika: wat kan je aan land doen?
Cruisen vanuit Amerika: wat kan je aan land doen?

Cruisen vanuit Amerika: wat kan je aan land doen?

0
0

Als je vanuit Amerika een Caribische cruise boekt, zal jouw keuze voor de route waarschijnlijk grotendeels af hangen van de bestemmingen. Alle cruisebestemming zijn interessant. Uiteraard de ene aantrekkelijker dan de ander en dit is afhankelijk van jouw smaak. In dit artikel vertellen we je wat je allemaal aan land kan doen, als je gaat cruisen vanuit Amerika.

Tip: Creditcard nodig? Vraag er één aan bij American Express!

Cruisen vanuit Amerika: naar de Caraïben of Mexico

Elk land heeft een eigen cultuur en bijzondere bezienswaardigheden en zo zal je bijvoorbeeld in Mexico veel stranden kunnen bezoeken, een dagje doorbrengen in een all-inclusive resort of de rijke Maya-cultuur beleven met een excursie naar de Mayatempels.

Op de meeste Caribische eilanden kun je kiezen uit avontuurlijke dingen zoals ziplinen door de jungle, of een rustiger uitje met strand en misschien een kleine rondleiding over het eiland met een ervaren gids. Ga je liever zelf een stuk lopen om de stad te verkennen? Dat is op de meeste bestemmingen ook geen enkel probleem. Kortom, er is voor elk wat wils en je kunt in korte tijd veel zien en beleven.

Cruisen vanuit Amerika: zelf op pad aan land

De goedkoopste manier om een bestemming te ontdekken is om zelf op pad te gaan. Dat kan heel gemakkelijk als je een beetje avontuurlijk bent. Op veel bestemmingen zul je aanmeren in de buurt van een grote stad. In Puerto Rico loop je bijvoorbeeld de pier af en dan ben je direct in Old San Juan. Je kunt hier mooi door de oude straatjes lopen en zelf een aantal forten bezoeken. Je kunt dit te voet doen of met de treintjes die door de stad gaan. Andere eilanden hebben prachtige stranden aangelegd vlak aan de pier. Grand Turk en Amber Cove zijn twee van mijn persoonlijke favorieten. Als je zelf op pad gaat, lees je dan van tevoren goed in over het land en wat je zelf kunt doen. Zoek ook op welke bussen of taxi’s je moet nemen om naar de stad of andere bezienswaardigheid te komen en hoeveel dit kost.

Lees ook: Cruise Amerika met Carnival Cruise Line

cruisen vanuit amerika
Prachtig uitzicht op Magens Bay in St. Thomas. Foto en copyright: Noelle van Trikt/Hurray-USA

Veel cruisers boeken zelf excursies in het land van bestemming als ze gaan cruisen in Amerika, bij onafhankelijke tour operators. Zij bieden vaak voor een lagere prijs dezelfde excursies aan en het zijn ook meestal kleinere groepen waardoor het vlotter verloopt. Dit brengt wel een risico met zich mee omdat je bij annulering of andere onvoorziene omstandigheden op jezelf bent aangewezen en je jouw geld vaak ook niet terug krijgt. De cruiserederij zal jou hier dan niet bij helpen.

Veilig excursies boeken bij de cruiserederij

Vind je zelf op pad toch wat eng als je gaat cruisen vanuit Amerika? Bij de cruiserederij kun je altijd excursies boeken voor alle bestemmingen die je bezoekt. Excursies zijn een hele goede en veilige manier om het land te zien. Er is voor iedereen iets te beleven. Je kunt een avontuurlijke excursie doen, zoals bobsleeën door de Jamaicaanse bergen, grot-tuben in Belize of ziplinen in de jungle van het Dominicaanse Republiek. Op alle eilanden zijn er ook tours waar je veel de eilanden en hun cultuur van dichtbij kunt zien met een gids. Of een dagje naar een droomstrand met lunch en drankjes inbegrepen? Misschien heb je wel zin in een gezellig feestje in een partybus of op een partyboot? Het kan allemaal.

cruisen vanuit amerika
Leuke excursie naar de jungle van Belize. Foto en copyright: Noelle van Trikt/Hurray-USA

Voordelen excursie versus zelf op pad

De grote voordelen van een excursie boeken bij de rederij is dat je bij annulering altijd je geld terugkrijgt, maar ook dat het schip altijd op jou zal wachten. Als je een excursie ergens anders hebt geboekt en de bus krijgt op de weg terug pech, zal het schip zonder jou vertrekken en moet je zelf jouw terugreis regelen. Heb je bij de rederij geboekt moeten zij ervoor zorgen dat ze niet zonder jou vertrekken tijdens het cruisen vanuit Amerika. Zo zaten wij eens vast op het vasteland van Mexico vanwege slecht weer en kwamen we een uur te laat bij het schip. Omdat wij via de rederij geboekt hadden, wachtte het schip netjes op ons. Dat is toch een goed gevoel.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Meer dan 20 reizen naar de VS achter de rug en ik ken Los Angeles als mijn broekzak: het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van reizen, country muziek en American Football. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis met jou!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *