Home Over de VS Cruise vanuit Amerika: hoe werkt het aanmeren?
Cruise vanuit Amerika: hoe werkt het aanmeren?

Cruise vanuit Amerika: hoe werkt het aanmeren?

0
0

Sinds 2015 heb ik acht cruises gemaakt en heb ik er nog twee op de planning. Van die acht cruises waren er zeven vanuit Amerika. Naar mijn mening is dit zoveel leuker dan een cruise in de buurt. Waarom? Uiteraard vanwege het weer, de paradijselijke eilanden met witte stranden en palmbomen, maar absoluut ook de verschillende culturen die je in een korte tijd kunt beleven. Als je voor een week vanuit Amerika een cruise boekt, bijvoorbeeld vanuit Florida, kan je tot wel vier verschillende landen bezoeken.

Cruise vanuit Amerika: hoe lang ben je aan wal tijdens een cruise?

Het fijne aan het Caribisch gebied is dat alle eilanden dichtbij elkaar liggen. Hierdoor kan het cruiseschip in de avond en nacht doorvaren en vroeg in de ochtend al aanmeren bij het volgende eiland. Zo breng je úren door in een land. Het verschilt uiteraard per route, maar meestal heb je zes tot acht uur de tijd om het eiland te zien. Soms iets korter, maar vaak ook langer. Hoewel dit niet lang klinkt, je moet je bedenken dat de Caribische eilanden die je bezoekt niet heel groot zijn en je hier vaak wel voldoende aan hebt. En mocht je een bestemming zo goed bevallen, kun je altijd terugkeren!

Tip: boek je Amerikaanse cruise bij Kras!

St. Thomas vanaf Paradise Point tijdens zonsondergang. Photo en copyright: Noelle van Trikt/Hurray-USA

Cruise vanuit Amerika: ontschepen en inschepen

Je krijgt altijd informatie over hoe laat het schip verwacht ergens aan te meren. Mijn tip is om op tijd een goed plekje op een buitendek of op een balkon te bemachtigen om de aankomst mee te maken. Dit is een hele ervaring op zich. Al een uur voor het aanmeren zie je het eiland liggen en dit is altijd weer een mooi uitzicht. Het schip vaart heel langzaam de haven in of naar de pier. Als het schip is aangemeerd, wordt omgeroepen dat je van boord kunt gaan. Dit is meestal in het eerste uur erg druk. Afhankelijk van de grootte van het schip en de efficiëntie kan je dus wel even in de rij staan.

Van boord gaan (en weer terug)

De meeste bestemmingen hebben een pier waar je uitstapt en dan aan wal loopt. Medewerkers scannen je persoonlijke kaart of armbandje, zodat ze weten dat je van boord bent. Om weer terug aan boord te komen kan je via dezelfde weg weer teruglopen. Kom je terug op het schip? Laat dan je cruisekaart of -bandje weer scannen.

Lees ook: Cruise Amerika met Carnival

cruise vanuit amerika
Ga een uur voor aankomst op een open dek staan voor dit soort plaatjes! Foto en copyright: Noelle van Trikt/Hurray-USA

Op sommige bestemmingen is het water niet diep genoeg voor een cruiseschip om aan te meren. Hier zal het schip een paar honderd meter of een paar kilometer van wal verankeren. Vanaf het cruiseschip word je met een kleiner bootje naar land gebracht. Dit wordt ook wel tendering genoemd. Dit gebeurt bijvoorbeeld op de Kaaimaneilanden en bij een aantal privé-eilanden van de cruiserederijen.

Cruise vanuit Amerika: wat neem je mee als je van boord gaat?

Als je aan wal gaat, neem altijd je cruisekaart of -bandje mee. Hiermee houden ze bij wie van boord is. Neem ook je paspoort mee, ook al wordt er gezegd dit niet nodig te hebben. Je weet namelijk nooit wat er kan gebeuren. Als je het schip mist of er zijn andere onvoorziene omstandigheden, kan je zonder paspoort weinig beginnen. Neem ook wat contant geld mee naast een creditcard. Je kunt op de eilanden niet overal met creditcard betalen. Alle landen waar je aanmeert zullen wel Amerikaanse dollars accepteren.

Smeer jezelf altijd goed in met een zonnebrandcrème, want de Caribische zon is heftig, zelfs als hij achter de wolken is. Afhankelijk van wat je gaat doen is een insectenspray ook geen gek idee. Zorg er altijd voor dat al jouw spullen goed zijn opgeborgen en je ze altijd dicht bij je houdt. Je bent immers in een vreemd land waar duizenden toeristen per keer aan wal gaan. Dit is een paradijs voor zakkenrollers.

Lees ook: Extra kosten bij een cruise

cruise vanuit amerika
Duizenden cruiseschip-toeristen bezoeken dagelijks Cozumel, Mexico. Foto en copyright: Noelle van Trikt/Hurray-USA

Mijn laatste belangrijke tip: schrijf altijd op wanneer je weer aan boord wordt verwacht! Er is altijd een scheepstijd. Aan deze tijd moet je je houden. Ook al zit je in een andere tijdzone. Stel de tijd op jouw telefoon dus altijd manueel in en zorg ervoor dat deze tijd niet verandert wordt.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Meer dan 20 reizen naar de VS achter de rug en ik ken Los Angeles als mijn broekzak: het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van reizen, country muziek en American Football. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis met jou!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *