Home Reisgids Bezienswaardigheden Cruise Amerika met Carnival Cruise Line
Cruise Amerika met Carnival Cruise Line

Cruise Amerika met Carnival Cruise Line

0
0

Een cruise Amerika iets voor gepensioneerden of mensen met heel veel geld? Saai, omdat je vast zit op een schip? Deze stereotypes worden al sinds 1972 door Carnival Cruise Line uit de wereld geholpen. De Carnival schepen worden met recht Fun Ships genoemd. Onafgebroken entertainment, eten en drinken zoveel je wilt. Ook liggen de prijzen, vergeleken met andere rederijen die cruises in het Caribisch gebied aanbieden, laag. Noëlle ging al een paar keer met Carnival op een cruise in Amerika.

Cruise Amerika reizen voor iedereen

Met het zeer ruime aanbod aan cruisereizen vanaf twee of drie dagen tot de Carnival Journeys van twee weken is er voor een ieder iets te beleven. Doordat de prijzen relatief laag liggen en je al voor € 150 per persoon vanaf Miami drie dagen op een schip (met één dag op de Bahamas), is cruisen in Amerika voor iedereen toegankelijk.

cruise amerika

Cruise Amerika = all-inclusive reizen

Een cruise met Carnival is all-inclusive. Boek je een cabin op het schip, mag je zoveel eten en drinken als je wilt. Er zijn verschillende buffetten en restaurants waar je de hele dag (en nacht) kunt eten zonder dat je hier extra voor betaalt. De schepen hebben ook specialiteitenrestaurants zoals een steakhouse en sushi bar, waar je voor een meerprijs van kunt genieten. Dranken zoals alcohol en frisdrank zijn niet in begrepen, hiervoor kun je extra pakketten kopen. Wel inbegrepen zijn sappen, limonade, warme chocolademelk water, koffie en thee.

Gratis room service op je balkon. Foto en copyright: kirkandmimi/Pixabay
Gratis room service op je balkon. Foto en copyright: kirkandmimi/Pixabay

Entertainment op het schip

Er is altijd iets te beleven op een cruise Amerika Carnival schip! Afhankelijk van de grootte van het schip zijn er verschillende, speciaal voor cruise Amerika Carnival geproduceerde shows, comedy clubs, nachtclubs, cover bands, piano bar, sportbar, casinos, zwembaden met of zonder waterpark, en verschillende clubs voor kinderen van elke leeftijd. Elke dag ontvang je in jouw cabine een folder met de activiteiten van de volgende dag. Op de dagen dat je geen eiland bezoekt, zijn er overdag heel veel mogelijkheden, en uiteraard kun je altijd op het open dek van de zon genieten terwijl er Caribische muziek op de achtergrond speelt. Alle entertainment op het schip is inbegrepen in de prijs.

Wil je weten hoe je van boord gaat en wat je echt niet moet vergeten? Lees dan mijn artikel over het aanmeren tijdens een Caribische cruise.

Geschiedenis van Carnival Cruise Line

Carnival Cruise Lines bestaat al sinds 1972. Carnival Corporation is het moederbedrijf van 9 verschillende cruiserederijen, waaronder de bekendste Carnival Cruise Line, Princess Cruises, Holland Ameria Line en Costa Cruises. Carnival Cruise Line is zonder twijfel de absolute nummer één als het gaat om bekendheid, betaalbaarheid en waar voor je geld. Per jaar cruisen meer dan anderhalf miljoen mensen op één van hun 25 cruise schepen. Ze hebben 14 thuishavens in de VS en bieden 1.500 reizen per jaar aan. Waar je ook bent in de VS, er is altijd een schip in de buurt. De kleinste schepen kunnen 2.056 passagiers aan boord verwelkomen en het (momenteel) grootste Carnival schip, de Carnival Vista, heeft een capaciteit van 3.936 passagiers.

cruise amerika
Tropische bestemmingen met Carnival. Foto en copyright: Noelle van Trikt/Hurray-USA

Cruise routes vanuit Amerika

Carnival biedt veel verschillende routes aan vanuit de VS. De schepen varen het hele Caribisch gebied af, en ook Hawaï vanaf Los Angeles. Een kleine greep uit de (ei)landen die je met een Carnival Fun Ship kunt bezoeken: Bahamas, Puerto Rico, Dominicaanse Republiek, Mexico, Aruba, Jamaica, Cuba en Carnival’s privé-eilanden Half Moon Cay en Princess Cays in de Bahamas. Op één cruise kun je gemiddeld drie tot vier eilanden bezoeken en heb je een aantal dagen op zee.

Kosten van een Carnival cruise

Een Carnival cruise boek je al voor € 151 (exclusief havengelden en fooien) per persoon voor drie nachten vanuit Miami (één dag op zee, één dag op de Bahamas) of twee nachten vanuit Long Beach met één dag in Ensenada (Mexico). Hiervoor krijg je een interior cabin inclusief eten en drinken. Heb je een wat hoger budget, dan kun je een groter schip met langere routes boeken, en kamers met balkon of suites. Een cruise van zes tot acht nachten (inclusief drie of vier Caribische bestemmingen) varieert van 450 euro per persoon tot meer dan 2000 euro per persoon, afhankelijk van schip, route en soort cabin.

Mijn ervaring met cruises in Amerika

Ik ga regelmatig op een cruise Amerika en zie dat in de toekomst ook niet veranderen. We zijn nu onze volgende trip alweer aan het plannen. Ben jij wel eens op een cruise geweest?

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Meer dan 20 reizen naar de VS achter de rug en ik ken Los Angeles als mijn broekzak: het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van reizen, country muziek en American Football. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis met jou!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *