Home Eten en drinken Cracker Barrel: de leukste restaurantketen in Amerika
Cracker Barrel: de leukste restaurantketen in Amerika

Cracker Barrel: de leukste restaurantketen in Amerika

0
0

Vlak voor we op vakantie gingen naar Texas, las ik bij Bianca van Stripes & Stars over Cracker Barrel. Een keten die ik wel eens had gezien, maar waar we nog nooit waren geweest. Dus toen we in El Paso een Cracker Barrel naast ons hotel zagen, liepen we er heen. Wat een feest! Cracker Barrel is de leukste restaurantketen in Amerika!

Cracker Barrel: het concept

Cracker Barrel Old Country Store is uniek: het is niet alleen een restaurant, maar ook een winkel. Je komt binnen in de winkel waar je onder andere notitieboekjes, kerstballen, speelgoed, kleding, cd’s en woonaccessoires kunt kopen. Het is allemaal vrij ouderwets, niet mijn stijl, maar het past bij het zuidelijke imago. En dan het eten in het restaurant naast de winkel. Je gaat niet naar Cracker Barrel voor Instagram-waardig opgemaakte borden, maar voor de homestyle keuken. Met een beetje verbeelding zie je je oma achter het fornuis staan. En ook leuk: het is behoorlijk voordelig.

cracker barrel
De open haard mag niet ontbreken, net als de hertenkop. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Cracker Barrel: het eten

Zoals ik al zei: verwacht geen perfect opgemaakte borden. Wat je wel kunt verwachten? Heerlijk en voordelig eten! Voor het ontbijt kun je kiezen uit vele verschillende pannenkoeken en menu’s met gebakken eieren en worst, maar er wordt ook yoghurt met fruit geserveerd. Voor de lunch en het diner kun je kiezen uit allerlei klassiekers, zoals roast beef, meat loaf, chicken n’rice of chicken pot pie.

eten
Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Natuurlijk hebben ze ook ‘gewoon’ kipfilet en steak of salades en sandwiches. Bij elk diner krijg je Buttermilk Biscuits of Corn Muffins met roomboter. Wat ik fijn vind in de VS, is dat je vaak je eigen side dishes kunt kiezen. Als je net als ik graag gezond wilt eten dan heb je mazzel: alle calorieën staan op het menu (in veel andere restaurants in de VS trouwens ook).

cracker barrel interieur
In het restaurant van een Cracker Barrel. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Cracker Barrel: het decor

Een Cracker Barrel restaurant is niet alleen herkenbaar aan het logo, maar ook aan de veranda met schommelstoelen die buiten staan. Maar daar houdt het niet op: het restaurant is gedecoreerd met unieke, Amerikaanse artifacts. Denk aan oude verkeersborden, koffieblikken, wastobbe’s, sportitems en meer. Elke Cracker Barrel heeft zo’n 1000 (!) unieke items. Deze worden allemaal verzameld in het Decor Warehouse door manager Larry Singleton.  Er liggen meer dan een miljoen decor items in het warenhuis. Elk restaurant krijgt items die bij de regio passen.

cracker barrel
In het toilet van een van de restaurants. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Er zijn vijf dingen die je in elk restaurant zult zien: het opgezette hoofd van een hert, een fornuis, een verkeerslicht boven de toiletten, een hoefijzer boven de ingang en een ox yoke: een ding om ossen mee in het gareel te houden. Ook heeft elke Cracker Barrel een open haard om bij te dragen aan het thuisgevoel.

Tip: Lees ook dit artikel van Country Living over het Decor Warehouse

een van de winkels
In de winkel. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

En dan nog wat leuke feitjes

  • Het populairste gerecht is Momma’s Pancake Breakfast (drie buttermilk pannenkoeken met fruit of siroop, twee eieren en bacon of worst).
  • De eerste Old Country Store werd geopend in 1969, inmiddels zijn er 645 locaties (in 2017).
  • Op elk tafeltje staat een spelletje Peg Solitaire. Je kunt dit ook kopen in de winkel.
  • De siroop bij de pannenkoeken wordt in je eigen een mini-flesje geserveerd!
schommelstoelen op de veranda
Lekker in het zonnetje op de veranda in El Paso. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *