Connecticut, the Constitution State

Connecticut, the Constitution State

Connecticut, the Constitution State

0
0

Connecticut is een onderdeel van New England, een streek bestaande uit zes staten in het noordoosten van de Verenigde Staten. Het is misschien niet de populairste vakantiebestemming zijn, deze staat beschikt degelijk wel over ingrediënten die het een bezoek waard maken.

De bekendste steden van Connecticut

Hartford is de hoofdstad van Connecticut, hoewel Bridgeport de meeste inwoners telt. Hier wonen zo’n 140.000 mensen. Deze steden bieden uiteraard bezienswaardigheden voor geïnteresseerden maar bij behoefte aan het stadsleven is het raadzaam om direct door te gaan naar dichtbij gelegen New York City.

hartford

Geschiedenis

De bijnaam van Connecticut is The Constitution State. Dit is ontstaan in 1959, omdat er wordt beweerd dat de grondwet (constitution) van de Verenigde Staten is gebaseerd op de eerste grondwet van Connecticut die dateert uit de 17e eeuw.

mark twain house & museum
Mark Twain house & museum

Bezienswaardigheden in Connecticut

In Hartford kun je het Mark Twain House & Museum bezoeken. Ook het wetenschappelijke museum Connecticut Science Museum is populair. Voor de kinderen ga je naar de Bushnell Park Carousel in Hartford. Verder is de staat is overwegend groen en de voornaamste bezienswaardigheden zijn dan ook de vele bossen, heuvels, meren en stranden. In de zomer trekken de bewoners er regelmatig met barbecue en al erop uit richting één van de brede zandstranden die de staat te bieden heeft. Amerikanen staan dan wel bekend om het hebben van overgewicht, ze zijn op het strand een stuk actiever. Hier worden sporten beoefend als volleybal, honkbal, American football en soms ook voetbal. Je bent gewaarschuwd, voor je het weet loop je het risico om uitgenodigd te worden om een potje mee te spelen.

connecticut island

Plan je liever zelf je sportieve activiteit in plaats van mogelijk in andermans spel betrokken te worden? Huur dan een kajak om op open zee of op een van de meren te kajakken. Met een beetje geluk is wildlife als arenden en andere roofvogels te bewonderen. Hou je van vissen? De wateren in de staat zijn perfect om te gaan hengelen. Ook leent het landschap van de staat zich goed uit om te gaan mountainbiken.

Yale University in Hartford, Connecticut
Yale University in Hartford, Connecticut

In de groene bossen van New Haven vind je de welbekende Ivy League universiteit Yale. Je kunt de campus bezoeken of een tour boeken. De Yale universiteit heeft ook een gratis art gallery, die – zeer verrassend – de Yale University Art Gallery heet. Je kunt hier kunstwerken bekijken van uiteenlopende grote namen als van Gogh, Monet en nog velen anderen die het een bezoek waard maken.

Tijdsverschil in en reizen naar de staat

In Connecticut is het zes uur vroeger* dan in Nederland. Het voordeligst is om naar New York City te vliegen. Connecticut grenst namelijk bijna direct aan NYC en de tickets daarheen zijn vaak relatief voordelig te boeken. Connecticut is vanuit New York met de Amtrak trein eenvoudig te bereiken in ongeveer een uur en drie kwartier. Deze korte reistijd zorgt er ook voor dat de staat regelmatig een uitvalsbasis is voor een welverdiende break uit het drukke stadsleven.

connecticut

Klimaat Connecticut

Connecticut wordt verdeeld door een scheidslijn tussen een warm zeeklimaat in het zuiden en een warm landklimaat landinwaarts. Dat is vooral in de winter te merken: dan is het landinwaarts gemiddeld kouder dan aan de kust. In de zomer is het in de staat gemiddeld zo’n 30 graden. In de winter is het in Connecticut gemiddeld rond het vriespunt. Het komt voor dat er een noordelijke stroming staat waarbij koude poollucht over de staat trekt, waardoor er toch (veel) sneeuw valt.

*Uitzondering: tussen de tweede en de laatste zondag van maart en tussen de laatste zondag in oktober en de eerste zondag in november is het vijf uur vroeger.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda M. Ik ben een editor, een blogger en een geboren Amerikaanse die in Nederland is opgegroeid. Momenteel noem ik Berlijn mijn thuis maar Amerika is mijn vaderland en het land waarover ik heerlijk kan wegdromen. Het ultieme doel is om mij hier ooit te vestigen. Wel heb ik al eens een roadtrip gemaakt van 6000 km door de VS. De teller van het aantal bezochte staten staat momenteel op 22.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *