Chicago, de Windy City in Illinois

Chicago, de Windy City in Illinois

Chicago, de Windy City in Illinois

0
0

Chicago in de staat Illinois is de derde grootste stad van de Verenigde Staten. Een stad van velen gezichten, waaronder die van Walt Disney, Obama en Oprah Winfrey. Ook de meest bekende weg van Amerika, Route 66, vindt zijn oorsprong hier.

Chicago: de stad van architectuur, musea en theater

The Loop is een benaming voor het zakencentrum van Chicago. Hier vind je o.a. het Millennium Park, wat wordt gezien als het park van de toekomst. Hier vind je allerlei futuristische sculpturen, die nog het meest lijken op ruimteschepen. Daarnaast bevind zich in The Loop ook het historisch centrum met veel interessant architectuur, wat een bijzondere sfeer creëert. Denk aan een mix van een museum en een filmset.

Tip: Boek voordelig je vliegticket naar Chicago door prijzen te vergelijken bij WTC – World Ticket Center.

chicago
The Bean heet eigenlijk Cloud Gate

The Bean in Chicago heet eigenlijk Cloud Gate en is een ontwerp van kunstenaar Anish Kapoor. Het is het bekendste sculptuur in Chicago. The Bean vind je in het Millennium Park. Het kunstwerk bestaat uit 168 roestvrij stalen platen, die zo grondig gepolijst zijn, dat je de naden niet kunt zien. Het moet vloeibaar kwik voorstellen, maar komt aan z’n bijnaam omdat ‘ie op een koffieboon lijkt.

Shop till you drop

Als je zin hebt om te gaan shoppen kan je het beste een kijkje nemen op de Magnificent Mile. Heb je trek en wil je eten als een echte local, bestel dan een pizzaslice. Hier staat de stad om bekend. Ook ’s avonds hoef je je niet te vervelen. In het nachtleven van Chicago draait het voornamelijk om jazz, blues en theater.

Musea in Chicago

Mocht je meer te weten willen komen over de stad in het algemeen, dan is een bezoek aan het Chicago History Museum een aanrader. Hier vind je alles omtrent de stad en haar geschiedenis met o.a. de gangsters van Chicago tot aan baseball. Een andere optie voor een culturele uitstap is het Field museum. Deze beschikt over maar liefst 20 miljoen natuurhistorische exemplaren waaronder het skelet van de meest grote en intacte T-Rex ooit gevonden. Het gebouw kan wellicht een gevoel van herkenning oproepen, want delen van de film Indiana Jones hier zijn opgenomen.

Tip: snel je hotel in Chicago boeken doe je bij Booking.com

Meer van Chicago ontdekken

De Navy Pier heeft diverse attracties voor meer vermaak voor zowel jong als oud. Hier zijn o.a. een kermis en de opstapplaatsen voor de boten waarmee je een riviercruise kan maken over the Chicago River. Ook is het een aanrader om het stadsdierentuin te bezoeken. Deze is nog gratis ook. Tip: rijdt rond in de stad met een Hop On, Hop Off bus. Heel erg toeristisch, maar ook makkelijk. Zo kun je alle toeristische plekken eenvoudig bekijken.

Geschiedenis van Chicago

De naam Chicago klinkt stoer in de oren, maar is oorspronkelijk vernoemd naar “wilde uien”. Deze naam is gegeven door de Potawatomi indianen, de oorspronkelijke bewoners van deze omgeving. Chicago lag destijds namelijk bezaaid met wilde uien. In 1871 verwoeste een grote brand maar liefst de helft van de stad waardoor meer dan 100.000 mensen dakloos raakten. Na de wederopbouw stegen de grondprijzen snel en daarmee ontstond ook het idee om de hoogte in te bouwen. De welbekende wolkenkrabber was geboren.

Tijdverschil in en reizen naar Chicago

Chicago is de grootste stad van de staat Illinois. Deze stad wordt ook wel The Windy City genoemd. Deze bijnaam dankt de stad aan de stevige wind vanaf Lake Michigan, waar de stad direct aan ligt. In de wintertijd is het 7 uur vroeger in Chicago. Als je rechtstreeks vanaf Amsterdam vliegt, dan duurt je vliegreis ongeveer 9,5 uur.

Klimaat Chicago

Het klimaat van Chicago kan worden omschreven als warm continentaal. Dit houdt in dat de zomers bijzonder warm zijn en winters behoorlijk koud. Het regent hier gelijkmatig door het jaar heen, behalve in de wintermaanden, dan komt neerslag voornamelijk als sneeuw naar beneden.

*Uitzondering: tussen de tweede en de laatste zondag van maart en tussen de laatste zondag in oktober en de eerste zondag in november is het 6 uur vroeger.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda M. Ik ben een editor, een blogger en een geboren Amerikaanse die in Nederland is opgegroeid. Momenteel noem ik Berlijn mijn thuis maar Amerika is mijn vaderland en het land waarover ik heerlijk kan wegdromen. Het ultieme doel is om mij hier ooit te vestigen. Wel heb ik al eens een roadtrip gemaakt van 6000 km door de VS. De teller van het aantal bezochte staten staat momenteel op 22.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *