Home Reisgids Steden Chicago Chicago restaurants: waar moet je eten?
Chicago restaurants: waar moet je eten?

Chicago restaurants: waar moet je eten?

0
0

Chicago is een kleurrijke stad vol cultuur. De stad is trots op haar geschiedenis en het eten dat uit verschillende landen is meegekomen. Als je in Chicago de culinaire hotspots hebt meegemaakt, begrijp je waarom. De stad is een echte melting pot van culturen. Deze mix vind je ook in de keuken van Chicago. Wij vertellen je wat en waar je echt moet eten als in de leukste Chicago restaurants.

Chicago restaurants: deep dish pizza

Geen stad in de VS doet deep dish pizza beter dan Chicago. Italianen hebben zich daar massaal gevestigd en dit is te merken. Zij namen de traditionele pizza en gaven er een Amerikaanse twist aan. De deep dish pizza’s in Chicago bestaan uit kaas, kaas, en nog meer kaas. Het zijn echte pizza pies. Vaak zijn de pizza’s 5 centimeter of hoger en kun je je eigen vulling kiezen, bijvoorbeeld champignon, pepperoni, paprika en kip, maar kaas en tomatensaus zijn altijd de hoofdingrediënten. Wie de deep dish pizza heeft uitgevonden is niet bekend, maar één ding is zeker: Chicago is de thuishaven. De beste deep dish pizza vind je bij Pizzeria Uno en Lou Malnati, beide in het centrum. Of ga langs bij één van de vele Giordano’s, de keten die Chicago deep dish pizza internationale faam heeft gebracht.

Chicago restaurants: hotdogs

Een simpele hotdog met mosterd en ketchup? Die zal je niet zo snel vinden in Chicago. Chicago-style hotdogs zijn goed gevuld. Behalve mosterd komen er tomaten, augurken, relish, uien en zogenaamde sport peppers op. Uiteraard heeft iedereen weer een eigen variatie hierop. Het eet wat slordig, maar het is des te lekkerder. De Chicago-style hotdogs vind je uiteraard in heel Chicago. Bezoek bijvoorbeeld het gezellige Portillo’s of Devil Dawgs in het centrum of koop er één bij de vele stands op bijvoorbeeld de Navy Pier. Neem wel wat extra servetten mee.

Al’s Italian Beef sandwich

Al’s Italian Beef bestaat al sinds 1938 en verkoopt een Chicago favoriet: de Italian Beef Sandwich, welke belegd is met zoete en (als je er van houdt) hete pepers en natuurlijk het rundervlees dat goed gebakken is in de jus. Een sloppy joe is er niks bij. Al’s heeft verschillende locaties in Chicago en is zeker een bezoekje waard.

Garrett Popcorn Shops

Het zijn niet echt Chicago restaurants, maar voor een lekker tussendoortje ga je naar Garrett Popcorn Shops. Hier verkopen ze popcorn in een blik met verschillende aparte smaken. Naast normale Plain of Buttery popcorn, verkopen ze ook CaramelCrisp en CheeseCorn. Een mix van zoet en hartig, ook te verkrijgen in één blik voor een smaakexplosie. Garrett heeft vier locaties in Chicago.

The Taste of Chicago

Als je in juli in Chicago bent, heb je geluk. The Taste of Chicago is het allergrootste food festival ter wereld. Vijf dagen lang wordt hier de diversiteit van alle wereldse keukens van Chicago tentoongesteld aan toeristen en locals in het centrum van de stad. Tientallen restaurants zetten hun tenten op en je kunt hier genieten van muziekoptredens terwijl je een grote variatie aan eten probeert.

Meer goede Chicago restaurants

Nog niet genoeg van de culinaire belevenis in Chicago? Voor een goede steakhouse in Chicago restaurants ga je naar Gibsons Steakhouse of het luxere Gene & Georgetti. De beste street taco’s in Chicago zijn te vinden bij Las Carnitas Uruapan. Op zoek naar meer zoete lekkernijen? De cinnamon rolls bij Ann Sather en de cheesecakes van Eli’s Cheesecake zijn heerlijk. Of misschien een ijsje in de zomer bij de Original Rainbow Cone.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Meer dan 20 reizen naar de VS achter de rug en ik ken Los Angeles als mijn broekzak: het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van reizen, country muziek en American Football. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis met jou!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *