Home Reisgids Steden Chicago Chicago bezienswaardigheden: mijn top 5
Chicago bezienswaardigheden: mijn top 5

Chicago bezienswaardigheden: mijn top 5

0
0

Een paar maanden geleden ging ik voor het eerst naar Chicago. De stad stond al jaren op mijn wish list om te bezoeken. Ik combineerde een bezoek aan Toronto met een bezoekje aan Chicago. Binnen twee uurtjes stond ik op O’Hare International Airport. Vanaf Schiphol doe je er 9 uur over. Dit zijn de leukste Chicago bezienswaardigheden!

Als ik in mijn eentje naar een grote stad in de VS ga, dan vind ik het altijd fijn om me onder te dompelen in het normale leven. En daarmee bedoel ik dat ik niet alle hotspots afloop, maar ook rustig een paar uur in een Barnes & Noble kan rondhangen. Ik geniet er enorm van om uren door een stad te lopen en dat heb ik dus ook veel gedaan. Maar natuurlijk heb ik ook toeristische hotspots gezien!

Chicago bezienswaardigheden
Het uitzicht vanaf 360 Chicago. Foto & copyright: Linda Canter/Hurray-USA

360 Chicago: één van de twee beste uitkijkpunten en bezienswaardigheden in de stad

In het noorden van de Magnificent Mile is er 360Chicago. Dit uitkijkpunt in het John Hancock Building, op de 94e verdieping, bied je een geweldig uitzicht over de stad. Het is niet voor niets één van de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad. Je ziet de stadsstranden, de navy pier en nog veel meer. Direct op de eerste avond in Chicago ging ik naar het 360 Observatory. Mijn hotel lag er recht tegenover en het leek niet druk. Dat was het ook niet en door de zonsondergang had ik een fenomenaal uitzicht. Zeker een aanrader! Je kunt trouwens ook kaarten kopen voor Tilt: hierbij sta je in een glazen deel, wat naar voren kantelt. Spannend als je hoogtevrees hebt, maar voor mij was het het extra geld niet waar.

Adres: 875 N Michigan Ave 94th Floor
Prijs: $25 entree, $8 Tilt

De glazen vloer van het Skydeck in de Willis Tower. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Chicago bezienswaardigheden: het uitkijkpunt vanaf de Willis Tower

Het tweede uitkijkpunt in Chicago is het Skydeck in de Willis Tower. Dit gebouw ligt aan de Chicago River en was tot 1997 het hoogste gebouw ter wereld. Tot 2012 was het het hoogste gebouw van Noord-Amerika en door de komst van One World Trade Center is het alleen nog het hoogste gebouw in Chicago. Één met een geweldig uitzicht én een glazen vloer en daarom ook één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Chicago. De glazen vloer ligt overigens in kleine hokjes, waar je voor in de rij moet staan om foto’s te maken. Je krijgt vervolgens een aantal seconden om foto’s te maken (volgens mij 90 als je alleen bent) en dat wordt getimed. Gelukkig kun je overal van het uitzicht genieten.

Adres: 233 S Wacker Drive
Prijs: $25

360Chicago of Willis Tower? Welke van deze bezienswaardigheden in Chicago moet je bezoeken?

Het uitzicht vanaf beide uitkijkpunten is schitterend. Het enige wat jammer is, is dat de skydecks van zowel de Willis Tower als 360 Chicago binnen zijn. Je kijkt dus altijd tegen viezige ramen aan en hebt last van reflectie als je foto’s maakt. Het uitzicht vanaf 360 Chicago is echt fantastisch, maar ik vond de glazen vloeren van de Willis Tower ook ontzettend leuk.

Chicago bezienswaardigheden
De speedboat van Seadog Cruises in Chicago. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Een boottocht over de Chicago River

Via Groupon boekte ik een boottocht met Seadog: de River and Lake Architectural Tour. Gedurende vijf kwartier vaar je vanaf navy pier over de Chicago River, weer terug en vervolgens over het meer vaart. Ik koos voor de cruise rond 19.00 uur, waardoor ik opnieuw genoot van de zonsondergang en mooi verlichte gebouwen. De tourguide wist veel over de architectuur te vertellen op een grappige en interessante manier en de tijd vloog voorbij. Absoluut een aanrader, vooral omdat deze cruise eindigt met een tochtje over het meer. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht op de skyline. Via Groupon betaalde ik $34, via Seadog betaal je $42.

chicago bezienswaardigheden
Uitzicht op de skyline vanaf Lake Michigan. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

De Magnificent Mile

Houd je van shoppen, dan mag je de Magnificent Mile niet overslaan. Parijs heeft de Champs-Élysées, New York City heeft Fifth Avenue en Chicago heeft de Magnificent Mile. Deze straat, North Michigan Avenue, is dé place to be als je luxe winkels en trendy restaurants zoekt. Je vindt er bijvoorbeeld Rolex en Dior, maar natuurlijk ook populaire winkels als H&M, UNIQLO en TJMaxx. De Magnificent Mile loopt van de Chicago River tot Oak Street en is – de naam zegt het al – precies een mijl lang. Je vindt er ook een aantal historische bezienswaardigheden, zoals de Chicago Water Tower.

Chicago bezienswaardigheden
De beroemde Chicago Water Tower aan North Michigan Avenue aan de Magnificent Mile. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Chicago Water Towel + mall

Ik noemde hem net al: de Chicago Water Tower. Deze overleefde de grote Chicago Fire, omdat hij in tegenstelling tot veel andere gebouwen niet was gemaakt van hout, maar van kalksteen. ’s Avonds is hij prachtig verlicht. Aan de overkant van de straat heb je Water Tower Place. Deze mall staat goed aangeschreven, maar persoonlijk vond ik hem wat saai. Er zit wel een Macy’s, mocht je daarna opzoek zijn. En eet vooral een hapje bij Scooped (cookie dough) of Wonderoll (opgerold ijs).

Last but not least: The Bean

The Bean heet eigenlijk Cloud Gate. Het is een grote, zilverkleurige boon van 10 x 20 x 13 meter gemaakt door kunstenaar Anish Kapoor. Zoals New York het Vrijheidsbeeld heeft en Toronto de CN Tower, zo heeft Chicago The Bean. Het is de bekendste bezienswaardigheid en nog gratis ook. Cloud Gate staat namelijk in het Millennium Park en je kunt er gewoon naartoe lopen. Ik was er vroeg, waardoor het nog niet zo druk was. Er staan een aantal bankjes, waarop je kunt genieten van het zonnetje en alle gekke stunts die mensen uithalen die op de foto willen met de zilveren boon.

Uitzicht vanuit mijn hotelkamer op het meer

Hotel in Chicago

Ik logeerde in een heerlijk hotel in Chicago, dat zeker een vermelding waard is. Ik sliep in het Hilton Suites/Magnificent Mile. De naam zegt het al: dit hotel ligt aan de Magnificent Mile en tegenover 360 Chicago. Ik heb dit hotel speciaal uitgezocht vanwege de locatie (vlakbij het meer en de Magnificent Mile) en het feit dat de kamer een kitchenette had. Ook is het fijn dat er een aparte slaapkamer en woonkamer is. Per nacht betaal je ongeveer 100 dollar.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *