Home Over de VS Praktische info Huurauto Camper Amerika; alles wat je wilt weten over camperhuur
Camper Amerika; alles wat je wilt weten over camperhuur

Camper Amerika; alles wat je wilt weten over camperhuur

0
0

Met de camper door Amerika cruisen geeft het ultieme gevoel van vrijheid. Heb je al enig idee welke camper het beste bij jou past? Waar je de beste campings vindt? En weet je de regels voor het huren van een camper in Amerika? Van de beste kampeerplekken en het regelen van een goede RV en praktische tips: ins & outs over camperhuur in Amerika ben je hier aan het juiste adres.

Camper Amerika: je reis plannen

Het plannen van je camperreis Amerika begint bij de basis: waar wil je heen, voor hoelang en wat wil je er aan uitgeven? Je rondreis regelen en de route voor je camper in Amerika uitstippelen geeft al ontzettend veel voorpret. De mooiste punten om af te vinken zijn het bepalen van de route, het kiezen van een RV (recreational vehicle) en alle to do’s op een rij zetten.

Maar wat je ook in de basis moet regelen zijn de aanvraag van je ESTA (visum), het doornemen van Amerikaanse regels en natuurlijk het boeken van vliegtickets.

Lees voor alle tips ook ons artikel: Je roadtrip zelf samenstellen

Hoe kies je de perfecte camper voor je reis in Amerika?

Een camper is er in alle soorten en maten, met luxe uitrusting of juist gericht op een beperkter budget. Voor je jouw camper in Amerika boekt, moet je de volgende punten duidelijk hebben:

  • Hoeveel personen gaan mee op reis?
  • Hoeveel ruimte wil je hebben in de camper?
  • Hoe luxe moet de camper zijn?
  • Wat geven we uit aan de camperhuur in Amerika?
  • Waar haal je de camper op en breng je hem daar ook weer terug?

Zodra je bovenstaande vragen beantwoord hebt, kun je gericht zoeken. Iedere aanbieder heeft namelijk zijn eigen kenmerken.

Aanbieders camper in Amerika

Zowel Nederlandse reisaanbieders als Amerikaanse verhuurbedrijven bieden campers en camperreizen aan. De grootste verschillen zitten vooral in grootte, comfort en de regio waar jij je vakantie Amerika doorbrengt. Via World Wide Campers kun je eenvoudig campers van verschillende aanbieders vergelijken. De grootste Amerikaanse aanbieders, inclusief de verschillen, op een rij:

Cruise America: ruime keuze in route

Cruise America biedt degelijke campers in de middenklasse. De RV’s zijn allemaal automatisch geschakeld en kunnen, afhankelijk van de grootte, drie tot zes personen meenemen. Deze maatschappij heeft het grootst aantal verhuurlocaties van de Verenigde Staten. Dit betekent voor jou dat je een grote vrijheid hebt in het kiezen van een route: enkele- of rondreis, naar het zuidwesten, New York of Florida. Je ziet de bekende campers van Cruise America in elk park wel rondrijden.

camper amerika

Road Bear RV: superieure camperhuur VS

Een camper van Road Bear heeft standaard een luxe uitrusting, tegen betaling heb je zelfs WiFi. Road Bear heeft luxe campers die maximaal twee jaar oud zijn, waar je met vier tot zes personen in kunt slapen. De maatschappij heeft verschillende verhuurstations in het zuidwesten van Amerika én je vindt ze in New York, Denver en Seattle. Ook niet onbelangrijk: Road Bear biedt standaard een uitgebreide schadeverzekering.

El Monte RV: camperreis tot acht personen

Ga je met een grote groep op pad? El Monte heeft campers waar je met acht personen in kunt slapen. Zowel in het type camper als in haal- en brenglocatie heb je een ruime keuze. De campers van El Monte zijn maximaal twee jaar oud, altijd automatisch geschakeld en vallen in de middenklasse. Het voordeel van deze grote campers is de ruime uitrusting.

camper amerika
Afbeelding: Escape Campervans

Jucy campers: prijsvechter op de markt

Jucy verhuurt eenvoudige campers tegen een scherp tarief. Zoek je naar goedkope camperreizen in Amerika? Dan is dit een goede optie. De compacte campers van Jucy zijn aan de kleine kant: je kunt met zijn tweeën reizen of met twee volwassenen en twee kinderen. Het voordeel in prijs betekent wel dat je concessies doet in luxe en comfort.

Tip: wil je liever in iets bijzonders rondrijden? Bekijk dan de unieke Escape campervans, die helemaal beschilderd zijn!

camper amerika

Nederlandse aanbieders camperreizen

Boek je liever bij een Nederlands reisbureau of een specialist in reizen naar Amerika? Dan kun je voor camperhuur Amerika het beste terecht bij de specialisten van World Wide Campers, TUI, Tioga Tours, Tenzing Travel en Jan Doets. Je kunt ook kiezen voor een complete camper rondreis inclusief campings. Let op: je verblijft dan vaak op afgelegen campings om de totaalprijs te drukken. Kijk dus kritisch naar de verblijfplaatsen en overleg waar nodig met de reismaatschappij, het bespaart je waardevolle tijd en brandstof.

Tip: De meeste aanbieders kennen wegbreng acties: in maart of april reis je vanaf Chicago, waar de fabriek van RV’s staat, naar een andere plaats waar de maatschappij een verhuurpunt heeft. Je kunt fantastische routes rijden en soms zelfs voor maar een paar euro per nacht.

Inbegrepen bij het huren van een camper in Amerika

Campers zijn niet altijd uitgerust met een brede inventaris. Wat standaard is inbegrepen, verschilt per verhuurmaatschappij. Vraag van tevoren na waar de camperinventaris uit bestaat. Vaak staat dat trouwens ook op de website.

Het is onmogelijk beddengoed, handdoeken, pannen en bestek allemaal zelf mee te nemen. Vaak kun je deze spullen erbij boeken tegen een bepaalde prijs, wat kan oplopen tot €75,- per persoon. Controleer voor je wegrijdt even of alles wat je hebt bijgeboekt aanwezig is en ook of de standaard inventaris er is. Soms staan de spullen standaard in de camper, maar bij andere verhuurders moet je ze apart ophalen.

Tip: Winkels als Walmart en Ikea verkopen inventarisgoederen tegen een voordelige prijs. Als je met een grotere groep bent, is het voordeliger daar inkopen te doen in plaats van een inventarispakket te boeken. Maak van tevoren een boodschappenlijstje, zodat je niets vergeet.

Waar vind je de beste kampeerplaatsen?

Eenmaal onderweg met je camper in Amerika kom je er snel achter dat de VS twee soorten campings kent: natuurcampings (van de staat) en commerciële kampeerplaatsen. Een woord wat je vaak zult horen is hook-up. Het geeft aan of er stroom, water en riolering is om je camper op aan te sluiten. Op natuurcampings zoals in de Grand Canyon heb je meestal geen full hook-up, maar wel toiletten, wasbakken en soms douches. En deze kampeerplaatsen zijn uniek: je slaapt midden in de natuur van bijvoorbeeld Yosemite, Zion of de Great Smoky Mountains. Dat maakt ze ook populair. Je betaalt hier tussen de 15 en 30 dollar per nacht per plaats.

Tip: Reserveer campings in Nationale Parken ruim van tevoren. In weekenden en vakanties zitten ze al snel vol. Maar ook buiten deze perioden is er geen garantie op een plek. Reserveren kan soms al zes maanden voor aankomst op de website van het betreffende park.

Het voordeel van commerciële campings

In alle staten vind je commerciële campings. Je hoeft ze niet op voorhand te boeken, er is altijd wel ruimte. En je kunt er vaak tot laat in de avond aankomen. Je checkt dan in door, bij de ingang van de camping, een envelop met registratieformulier en contant geld in een brievenbus te gooien. Het reçu scheur je af en leg je achter je voorruit. Sta je het liefst op deze campings, koop dan een voordeelkaart van Passport America. Deze kaart geeft tot vijftig procent korting op campingprijzen, na een paar nachten heb je deze kaart al terug verdiend.

Logeren bij Kampgrounds of America (KOA)

Een commerciële camping kost gemiddeld tussen de 35 en 60 dollar per nacht. Deze kampeerplaatsen zijn een stuk luxer met meestal full hook-up, fijne douchegebouwen en zwembaden. Sommige campings pakken flink uit met restaurants en winkels, zwembaden, speeltuinen en (erg handig) wasmachines en zelfs -drogers. Bekend zijn de campings van KOA (Kampgrounds of America). Dit zijn grote, familievriendelijke campings met veel faciliteiten. Bovendien kun je meedoen met alle animatie- en sportactiviteiten en er is dagelijks een kampvuur. KOA heeft meer dan vijfhonderd campings. Alle kampeerplekken beschikken over een waterdump en -toevoer, elektra en picknickbanken.

Gratis kamperen oftewel: dispersed camping

Je camper aan de kant van de weg – of op een parkeerplaats – zetten en daar overnachten: mag dat? Ja en en nee. Zo mag je bijvoorbeeld op de meeste Walmart parkeerplaatsen gratis kamperen met je camper. Je moet hiervoor wel toestemming vragen aan de manager van dat filiaal. Je hebt op zo’n parkeerplaats natuurlijk geen toegang tot elektriciteit, douches of wc’s.

Dispersed camping (ook wel boondocking genoemd) is het gratis overnachten in National Forests, Wildlife Management Areas, National Grasslands en meer. Je mag gratis je auto of campervan parkeren en slapen in de lichtgroene gebieden die je op de kaart ziet. Tenzij anders aangegeven, zoals een bordje met ‘no overnight parking‘ of ‘day use only‘. Natuurlijk kun je ook aan een ranger vragen waar je mag overnachten. Hier zijn over het algemeen geen voorzieningen.

Escape Campervans heeft een interessant artikel geschreven over dispersed camping met veel tips. Check ook Freecampsites.net voor informatie over gratis kampeerplekken bij jou in de buurt.

camperhuur amerika

Camper huren Amerika: de regels

Bij het huren van een camper in Amerika moet je rekening houden met een paar regels. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan op de dag van aankomst direct in de camper te rijden: je eerste nacht breng je dus vaak door in een hotel. De minimum leeftijd voor camperhuur Amerika is 21 jaar, maar in sommige staten is dit 25 jaar. Je Nederlandse rijbewijs is voldoende om een camper in Amerika te mogen besturen. Een creditcard is een must, de borg van de camper wordt hier namelijk op vastgehouden. Wanneer je de weg op gaat is het goed van tevoren de belangrijkste verkeersregels te kennen.

Waar je verder aan moet denken

Handige tips en weetjes voor je camperhuur avontuur in Amerika begint:

  • Ken de hoogte van de camper: vermijd een botsing met brug of garage
  • Je kunt niet overal doorheen: denk aan kuilen, drempels en afritten
  • Parkeer waterpas, dat scheelt afvoerproblemen met toilet en goot
  • Draai voor vertrek de gaskraan dicht en koppel de stroomkabel los
  • Controleer voor je wegrijdt of alle lades en kastjes gesloten zijn
  • Reis met een backpack of zachte koffer, die kun je makkelijk opbergen

Beste reistijd voor camper reis in Amerika

April tot en met oktober is de periode waarin je het beste met een camper Amerika ontdekt. De zomermaanden juli en augustus zijn het meest populair en dat is te merken in drukte en in prijs van je camperhuur Amerika. Zowel de Amerikanen als reizigers uit andere landen trekken erop uit. De zuidelijke staten zijn het hele jaar goed toegankelijk, door het warmere klimaat. In het noorden kun je tot en met april verrast worden door sneeuw. Voor Alaska en, mocht je de grens over willen, Canada geldt de periode mei tot oktober als beste reistijd.

Handig om mee te nemen in je camper

Om je camperhuur Amerika en West-Amerika nog gemakkelijker te maken, zijn er een paar producten die je uit Nederland mee kunt nemen. Een stekkerdoos is een ware verrijking. Het aantal stopcontacten in een RV is namelijk beperkt. Een sterke zaklamp is op een natuurcamping je beste vriend wanneer het donker wordt. Een waslijn is nuttig als je een wasje kunt draaien op de camping. Voor de gezelligheid: neem spelletjes mee. Ook handig voor onderweg: een barbecue. Niet iets om in je koffer te stoppen, maar wel een aanrader om te kopen. De gezamenlijke barbecues op de camping zijn namelijk niet altijd even schoon.

Wat ben je kwijt aan brandstof?

De brandstofprijzen in Amerika zijn een stuk aantrekkelijker dan in Nederland. Wanneer je gaat voor camperhuur in Amerika moet je er rekening mee houden dat je meer geld kwijt bent aan benzine dan met een huurauto. Een camper rijdt al snel 1 op 5. Snelheid, gewicht, rijden door bergen: het heeft allemaal invloed op het verbruik. Je bespaart door altijd je afvaltanks te legen, cruise control te gebruiken en te weten waar je tankt. Langs de snelweg is brandstof duurder dan in een dorp, ook per staat verschilt de prijs.


 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *