Californië, the Golden State

Californië, the Golden State

Californië, the Golden State

0
0

Californië is de meest zuidwestelijke staat van de Amerika en misschien wel één van de meest diverse staten. In deze uitgestrekte staat vind je prachtige stranden, palmbomen en zon door en een paar uur rijden verder zit je in bergen met sneeuw en adembenemende natuur. Californië is met zijn grote steden als Los Angeles en San Francisco razend populair bij toeristen.

De geschiedenis van The Golden State

Californië heeft haar bijnaam The Golden State te danken aan de Gold Rush. In 1848 werd er goud ontdekt, waarna er binnen 2 jaar meer dan 100.000 mensen naar de westkust kwamen. De ontwikkelingsgroei van de staat begon hier. Nu heeft Californië de grootste populatie van de VS. Er wonen 39 miljoen mensen in de op twee na grootste staat. Natuurlijk is de bijnaam ook heel passend vanwege de gouden zonsondergang, de Golden Gate Bridge en de gouden bergen. De hoofdstad van de staat is sinds 1854 Sacramento.

Tip: huur je huurauto direct bij TUI Cars

californië hollywood sign
Iconisch: het Hollywood sign in Los Angeles

De bekendste steden in Californië

De bekendste steden in Californië zijn natuurlijk Los Angeles en San Francisco. Elk jaar bezoeken meer dan 40 miljoen toeristen Los Angeles en vinden 20 miljoen toeristen hun weg naar San Francisco.

backstreet boys star hollywood walk of fame in californie
Een blije Linda bij de Backstreet Boys ster op de Hollywood Walk of Fame in Los Angeles. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

In Los Angeles zijn vooral de stranden van Santa Monica en Venice populair, alsook de Hollywood Hills (met natuurlijk de Hollywood Sign) en de Walk of Fame. San Francisco staat vooral bekend om de Golden Gate Bridge, cable cars en pitoreske huisjes.

Lees ook: Dit zijn de mooiste stranden van Californië

De natuurgebieden van Californië

Naast de metropolen heeft Californië vooral veel natuur te bieden. De kust van Californië biedt veel mooie uitzichten op de Pacifische oceaan, omgeven door rotsen en palmbomen. De Pacific Coast Highway (Highway 1) is ongeveer 1055 kilometer lang en loopt van het zuiden van Los Angeles tot aan het noorden van San Francisco. Het is een geliefde weg voor roadtrips, omdat het één van de mooiste kusten ter wereld is.

Lees ook: Highway 1: de leukste tussenstops aan de Pacific Coast Highway

yosemite NP californie
Yosemite National Park in Californië.

Landinwaarts vind je woestijngebieden zoals de Mojave Desert waar Death Valley ligt: het laagste punt van Noord-Amerika. Ook vind je dichtbeboste gebieden, watervallen en bergen in Yosemite National Park. In Sequoia National Park vind je General Sherman. Met een omtrek van 33 meter is dit de grootste boom ter wereld.

Tijdsverschil in en reizen naar Californië

Je kunt rechtstreeks naar onder andere Los Angeles, San Francisco en San Diego vliegen. Deze vluchten duren ongeveer 11 uur. In Californië heb je te maken met de Pacific Standard Time. Hierdoor is het 9 uur vroeger dan in Nederland. Tussen de tweede en laatste zondag van maart en tussen de laatste zondag in oktober en de eerste zondag in november is het vanwege de zomer- en wintertijd 8 uur vroeger.

Tip: vind goedkope vliegtickets naar Los Angeles of San Francisco met Vliegtickets.nl

Klimaat Californië

Het klimaat in Californië is divers. Zuidelijke gebieden hebben een subtropisch klimaat met stabiele temperaturen het hele jaar door met tot gemiddeld 29 graden in de zomer en gemiddeld 20 graden in de winter. Meer landinwaarts en richting het noorden is er een subarctisch klimaat. Hier zijn de zomers warmer (tot 36 graden) en de winters kouder (tot 12 graden).

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Meer dan 20 reizen naar de VS achter de rug en ik ken Los Angeles als mijn broekzak: het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van reizen, country muziek en American Football. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis met jou!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *