Californië, the Golden State

Californië, the Golden State

Californië, the Golden State

0
0

Californië is de meest zuidwestelijke staat van de V.S. en misschien wel één van de meest diverse staten. In deze uitgestrekte staat vind je prachtige stranden, palmbomen en zon door en een paar uur rijden verder zit je in bergen met sneeuw en adembenemende natuur.

Californië
Gouden bergen in Californië. Foto en copyright: Howard Ignatius/Flickr

De geschiedenis van The Golden State

Californië heeft haar bijnaam ‘The Golden State’ te danken aan de Gold Rush. In 1848 werd er goud ontdekt, waarna er binnen 2 jaar meer dan 100,000 mensen naar de westkust kwamen. De ontwikkelingsgroei van de staat begon hier. Nu heeft Californë de grootste populatie van de V.S. Er wonen 39 miljoen mensen in de op twee na grootste staat. Natuurlijk is de bijnaam ook heel passend vanwege de gouden zonsondergang, de Golden Gate Bridge en de gouden bergen. De hoofdstad van de staat is sinds 1854 Sacramento.

De bekendste steden in Californië

De bekendste steden in Californië zijn Los Angeles en San Francisco. Elk jaar bezoeken meer dan 40 miljoen toeristen Los Angeles en vinden 20 miljoen toeristen hun weg naar San Francisco.

Californië
De Walk of Fame in Hollywood. Foto en copyright: Thomas Ormston/Flickr

In Los Angeles zijn vooral de stranden van Santa Monica en Venice populair, alsook de Hollywood Hills (met natuurlijk de Hollywood Sign) en de Walk of Fame. San Francisco staat vooral bekend om de Golden Gate Bridge, cable cars en pitoreske huisjes.

De natuurgebieden van Californië

Naast de metropolen heeft Californië vooral veel natuur te bieden. De kust van Californië biedt veel mooie uitzichten op de Pacifische oceaan, omgeven door rotsen en palmbomen. De Pacific Coast Highway (Highway 1) is ongeveer 1055 kilometer lang en loopt van het zuiden van Los Angeles tot aan het noorden van San Francisco. Het is een geliefde weg voor roadtrips, omdat het één van de mooiste kusten ter wereld is.

Landinwaarts vind je woestijngebieden zoals de Mojave Desert waar Death Valley ligt: het laagste punt van Noord-Amerika. Ook vind je dichtbeboste gebieden, watervallen en bergen in Yosemite National Park. In Sequoia National Park vind je General Sherman. Met een omtrek van 33 meter is dit de grootste boom ter wereld.

Californië
Yosemite National Park in Californië. Foto en copyright: Edward Stojakovic/Flickr

Tijdsverschil in en reizen naar Californië

Je kunt rechtstreeks naar onder andere Los Angeles, San Francisco en San Diego vliegen. Deze vluchten duren ongeveer 11 uur. In Californië heb je te maken met de Pacific Standard Time. Hierdoor is het 9 uur vroeger dan in Nederland. Tussen de tweede en laatste zondag van maart en tussen de laatste zondag in oktober en de eerste zondag in november is het vanwege de zomer- en wintertijd 8 uur vroeger.

Klimaat Californië

Het klimaat in Californië is divers. Zuidelijke gebieden hebben een subtropisch klimaat met stabiele temperaturen het hele jaar door met tot gemiddeld 29 graden in de zomer en gemiddeld 20 graden in de winter. Meer landinwaarts en richting het noorden is er een subarctisch klimaat. Hier zijn de zomers warmer (tot 36 graden) en de winters kouder (tot 12 graden).

FI: De Golden Gate Bridge in San Francisco. Foto en copyright: KP Tripathi/Flickr

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Meer dan 20 reizen naar de VS achter de rug en ik ken Los Angeles als mijn broekzak: het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van reizen, country muziek en American Football. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis met jou!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *