Bryce Canyon National Park: adembenemend mooi

Bryce Canyon National Park: adembenemend mooi

Bryce Canyon National Park: adembenemend mooi

0
3

Laatste update: 31 januari 2016

Bryce Canyon, een National Park in het zuidwesten van Utah, is een wonderlijk landschap met bizarre vormen: canyon’s, bogen, natuurlijke bruggen, groene valleien en spitse hoodoo’s. De grillige – door erosie – gevormde rotsen rijzen uit de grond en worden tot wel 60 meter hoog. Dit maakt Bryce Canyon National Park dé plek voor een onvergetelijk bezoek.

Spectaculaire uitzichten in Bryce Canyon

Al bij binnenkomst word je verrast door een adembenemend uitzicht, bij het eerste uitkijkpunt: het Bryce Amphitheater. Wees er vroeg bij, dan vangen rijen aan gekleurde hoodoo’s het eerste zonlicht van vandaag.

Natural Bridge in Bryce Canyon
Natural Brigde in Bryce Canyon. Foto en copyright: Nellie Nijholt/Hurray-USA

De eerste punten die je tegenkomt in het park zijn Sunrise, Sunset, Inspiration en Bryce Point. Hier zie je de grootste en meest kleurrijke formaties in het park. Sunset Point heeft misschien wel het mooiste uitzicht van allemaal, een vallei vol hoodoo’s tussen  Campbell Canyon en Bryce Canyon in. Heb je weinig tijd? Dan kun je het beste rijden van het ene viewpoint naar het andere viewpoint. Alle uitkijkpunten zijn te bereiken met de shuttlebus (vertrekt vanaf het bezoekerscentrum) of met je huurauto.

Voorbij Bryce Point merk je dat de afstanden tussen de uitzichtpunten groter worden, de hoodoo’s zijn kleiner en lichter, maar des te groener kleurt het landschap. De punten die je niet mag missen zijn Agua Canyon, met enkele spectaculaire rotsformaties, en de door erosie gevormde Natural Bridge. Vanaf Ponderosa Canyon heb je goed zicht op de Grand Staircase, die begroeid is met Ponderosabomen en andere inheemse bebossing.

Bryce Canyon
Lopen tussen de hoodoos in Bryce Canyon. Foto en copyright: sathishcj/Flickr

Lopen tussen de hoodoo’s

Tip: trek lopend het National Park in en ontdek Bryce Canyon vanuit een betoverend oogpunt. Mijn favoriet? Fairyland Point. Het enige viewpoint dat voor de ingang van Bryce Canyon National Park ligt. Het is werkelijk zo sprookjesachtig als de naam doet vermoeden. Er loopt een slingerend wandelpad (van bijna 13 kilometer) door het amphitheater, langs de Pink Cliffs en in de verte ligt de bijna 2.500 meter hoge rotsformatie Sinking Ship. Bepaal zelf hoever je gaat en beleef van dichtbij hoe groot de hoodoo’s zijn. De Fairyland Road is in de winter en na zonsondergang gesloten.

Algemene informatie Bryce Canyon

Bryce Canyon is een relatief klein National Park, van 145 vierkante kilometer, gelegen in het zuidwesten van Utah. Wil je alle dertien viewpoints bekijken, dan kost dit je minimaal drie uur. Het is overigens aan te raden om er meer tijd voor uit te trekken. Het park is het gehele jaar open en gemakkelijk bereikbaar.

Bryce Canyon Hoodoos in snow
Besneeuwde hoodoos bij Sunset Point in Bryce Canyon. Foto en copyright: Mike Nielsen/Flickr

Bryce Canyon prijs

Voor een auto met inzittenden betaal je een entree van 30 dollar*. Bezoek je tijdens je reis meerdere parken? Dan is het voordeliger om de America the Beautiful Pass te kopen. Het park ligt overigens heel dicht bij een andere publiekstrekker: Zion National Park ligt op 125 kilometer ten zuidwesten.

*Prijs januari 2016. Zie voor de huidige prijs de website van het park.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Nellie 'De wereld ligt aan je voeten, ga hem ontdekken!', peperde mijn moeder me in. Ik heb heel wat landen gezien en geen enkele wilde ik twee keer in mijn leven bekijken... tot ik in de United States kwam. Wow! Na mijn eerste roadtrip ben ik verknocht aan dit rijke land van bruisende steden en vooral overweldigende natuur.

Comment(3)

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *