Home Reisgids Boston bezienswaardigheden: onze tips
Boston bezienswaardigheden: onze tips

Boston bezienswaardigheden: onze tips

0
0

Boston ligt in de staat Massachusetts aan de oostkust van de Verenigde Staten. De stad staat bekend als universiteitsstad, door de twee Ivy-league universiteiten Harvard en het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Boston is één van de oudste en rijkste steden van de VS en het is de plek waar de Amerikaanse Revolutie begon. Door de rijke geschiedenis van de stad kom je veel historische bezienswaardigheden in Boston tegen.

Bezienswaardigheden in Boston

The Freedom Trail

Doordat Boston één van de oudste steden van Amerika is, kent de stad ook een lange geschiedenis. Door de vier kilometer lange wandelroute Freedom Trail te volgen, kom je langs zestien historische locaties in de stad. Deze stadswandeling is aangegeven door een rode lijn en begint bij het oudste openbare park van de Verenigde Staten: Boston Common. Hier kun je bij het informatiecentrum een kaart van de route meenemen. Tijdens The Freedom Trail kom je onder andere langs het Massachusetts State House, het Old State House en Park Street Church. De vier kilometer lange stadswandeling eindigt bij het Bunker Hill Monument.

boston

Fenway Park in Boston

Fenway Park is het stadion van de Boston Red Sox en de populairste bezienswaardigheid in de stad. Je kunt er uiteraard een honkbalwedstrijd bezoeken, maar ook zonder wedstrijd is het leuk om een tour door het stadion te volgen.

public garden

Boston Public Garden

Direct naast Boston Common, waar The Freedom Trail route start, ligt de Public Garden. Een beetje het Central Park van Boston, zeg maar. Zowel onder toeristen als inwoners is dit een geliefde plek om te ontspannen. Struin met je geliefde door de botanische tuin en kom onderweg langs de vele monumenten en standbeelden. Of maak in de zomermaanden een boottocht over het meer. Dat doe je in een Swan Boat, een grote rondvaartboot die door het onregelmatig vormgegeven meer vaart. Overigens zit aan de overkant van dit park het café waar de tv-serie Cheers werd opgenomen.

Children’s Museum

Gaan de kids mee op reis, dan zijn er ook voor hen genoeg interessante bezienswaardigheden in Boston. Het Children’s Museum is het oudste kindermuseum van de wereld en is vooral bedoeld voor kinderen onder de twaalf jaar. Het museum bevat veel speelelementen waarbij kinderen spelenderwijs iets leren of opsteken zoals bij de drie verdiepingen hoge klimconstructie waarbij kinderen de motorische vaardigheden ontwikkelen.

Tip: De goedkoopste vliegtickets vind je via Vliegtickets.nl!

trinity church

Trinity Church

Trinity Church is één van de weinige historische bezienswaardigheden in Boston die niet op de route van The Freedom Trail staat. Toch is het een erg mooi gebouw om te bezoeken tijdens je trip. De kerk heeft aan de binnenkant prachtige muurschilderingen en kleurrijke glas-in-loodramen. Loop je naar het voorste gedeelte van de kerk bekijk dan ook eens het houtsnijwerk in de kerkbanken.

boston

Boston Tea Party Ships and Museum

Wil je na het wandelen van The Freedom Trail nog meer over de geschiedenis van Boston te weten komen? De Tea Party Ships and Museum is het beroemdste museum van de stad en neemt je mee terug de tijd in door interactieve tentoonstellingen en medewerkers in kostuum. Dit museum en de drie schepen in de haven vertellen je meer over de gebeurtenissen van de Boston Tea Party.

Een groep kolonisten dumpte toen 342 kisten thee in het water om te laten merken dat ze het niet eens waren met de oneerlijke belastingen van Groot-Brittannië. Dit protest werd de bakermat van de Amerikaanse Revolutie. In het museum kom je op een leuke manier alles over deze Tea Party te weten. Leuk om te doen: stap aan boord van het schip en gooi je eigen thee in de haven.

New England Aquarium

Ook leuk om te bezoeken met kinderen is het New England Aquarium. Van exotische vissen tot prachtig koraalrif: in dit aquarium sta je oog in oog met de indrukwekkende onderwaterwereld. Het aquarium bevat veel interactieve elementen waardoor kinderen spelenderwijs leren over het leven in de zee. Ook voor ouders is dit best interessant.

Universiteiten Harvard en MIT

Boston is een universiteitsstad en daarom mag een bezoek aan de belangrijkste universiteiten Harvard en Massachusetts Institute of Technology (MIT) in het aangrenzende Cambridge niet ontbreken. Over Harvard heb je waarschijnlijk al veel gehoord of gezien in Amerikaanse tv-series of films en nu heb je eindelijk de kans om dit gebouw in het echt te zien. Ga mee met een groepsrondleiding of laat je rondleiden door een student.

boston public library

Boston Public Library

Het speciale aan de Boston Public Library, gebouwd in 1848, is dat het de eerste bibliotheek was waar mensen de boeken mee naar huis mochten nemen. Nu is het de op één na grootste bibliotheek van de Verenigde Staten. Het herbergt veel belangrijkste stukken zoals de manuscripten van William Shakespeare en oude ansichtkaarten en foto’s.

Nog meer Boston bezienswaardigheden:

  • John F. Kennedy Presidential Museum & Library: over het leven van JFK
  • The Printing Office of Edes & Gill: een replica van de print shop van Benjamin Edes en John Gill. Zij waren de uitgevers van de Boston Gazette, die invloedrijk was tijdens de Amerikaanse revolutie. Ook financierden ze de Tea Party.
Boston

Reistijd + prijs naar Boston

Vanaf Schiphol kun je voor een paar honderd euro naar Boston vliegen met WOW air. Je vliegt dan via IJsland, met een overstap nabij Reykjavik. In totaal vlieg je ongeveer drie uur naar IJsland en daarna nog zes uur naar Boston.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *