Home Over de VS Binnenlandse vluchten Amerika boeken
Binnenlandse vluchten Amerika boeken

Binnenlandse vluchten Amerika boeken

0
0

Amerika is een enorm groot land. En als je daar dan bent, is het erg aantrekkelijk om niet in één stad, of zelfs in één staat, te blijven. Je kunt in korte tijd veel doen met een huurauto, maar je kunt ook heel eenvoudig binnenlandse vluchten Amerika boeken. De vlucht van de oostkust (New York) tot de westkust (Los Angeles) duurt wel 6,5 uur. Als je het zou rijden, dan doe je er minimaal 40 uur over. Non-stop! Met het vliegtuig is niet alleen veel sneller dan rijden, maar ook heel erg mooi. Je vliegt namelijk over bergen, rivieren, moerasland en mijlenlange woestijngebieden. Hoe werkt het boeken van binnenlandse vluchten in Amerika precies? Hoe kom je het voordeligst van kust tot kust en wat zijn de regels? Deze vragen en meer beantwoorden wij voor jou.

Prijs binnenlandse vluchten Amerika

Net als in Europa, zijn er in Amerika talloze vliegtuigmaatschappijen die met elkaar concurreren, waardoor de prijzen vaak vrij laag kunnen worden gehouden. Op websites zoals Vliegtickets.nl of Tix.nl kun je prijzen met elkaar vergelijken. Je voert hier het vliegveld van vertrek en bestemming in, en zo vind je de voordeligste vluchten. Afhankelijk van de route, kan hier ook een overstap in een andere stad tussen zitten. Je kiest de optie die het best bij jou past en klikt vervolgens door naar de aanbieder. Vaak is dit de vliegmaatschappij zelf.

binnenlandse vluchten amerika

Een aantal bekende vliegtuigmaatschappijen in de Verenigde Staten zijn Delta Airlines, United Airlines en American Airlines. De budgetmaatschappijen zijn bijvoorbeeld Virgin, Spirit Airlines, Jetblue en Frontier Airlines. Dit zijn ook prima vliegtuigen, alleen betaal je vaak alleen voor een (krappe) stoel. Voor bagage, eten en drinken moet je betalen. Voor kortere vluchten is het goed te doen en de kosten zijn ook aanzienlijk lager dan bij andere maatschappijen.

Prijs binnenlandse vluchten Amerika ter indicatie: voor een vlucht van New York naar Los Angeles in september, betaal je 130 euro per persoon (enkele vlucht). Neem je een koffer mee, dan betaal je daar rond de 25 dollar* voor.

binnenlandse vluchten amerika

Kosten en regels bagage binnenlandse vluchten Amerika

Bij budgetmaatschappijen zal je dus extra moeten betalen voor je check-in bagage. Gemiddeld betaal je $25 tot $30* per bagagestuk. Ook voor je handbagage betaal je soms extra. De prijzen variëren per maatschappij, maar liggen normaliter iets hoger: je betaalt per stuk handbagage ca. $30 tot $40*. De reden dat handbagage soms meer kost dan check-in bagage, is dat vliegtuigmaatschappijen steeds minder bagage aan boord willen hebben om het boarden van het vliegtuig te versnellen en zo op tijd te kunnen vertrekken.

Onderzoek altijd van tevoren op de website van de maatschappij waarmee je vliegt hoeveel het kost. Plan het goed in en betaal meteen bij het boeken van je vliegticket. Als je op vliegveld aankomt met een extra stuk bagage dat je bij het boeken van je ticket niet hebt bijgeboekt, dan betaal je meer om het mee te mogen nemen.

binnenlandse vluchten amerika

Reisdocumenten en douane binnenlandse vluchten Amerika

Om te reizen met het vliegtuig binnen de Verenigde Staten heb je een geldig paspoort nodig. De regels hiervoor zijn hetzelfde als wanneer je internationaal naar Amerika vliegt: je paspoort moet geldig zijn voor de duur van jouw verblijf in Amerika. Je hoeft niet opnieuw door de immigratie: dat heb je bij binnenkomst al gedaan. Op het vliegveld van vertrek ga je uiteraard nog wel door een paspoortcontrole en door de security met je bagage, maar als je landt, is er geen security meer. Je loopt rechtstreeks naar de bagageband om je spullen op te halen. Zo kan je lekker vlot jouw reis vervolgen.

*Dit is een indicatie. De prijzen verschillen per maatschappij en ticket. Controleer bij je eigen vliegmaatschappij wat het kost om een koffer in te checken.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Meer dan 20 reizen naar de VS achter de rug en ik ken Los Angeles als mijn broekzak: het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van reizen, country muziek en American Football. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis met jou!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *