Home Reisgids Staten Californië Bezienswaardigheden Monterey: acht dingen om te doen
Bezienswaardigheden Monterey: acht dingen om te doen

Bezienswaardigheden Monterey: acht dingen om te doen

0
0

Monterey is een kustplaats aan de Grote Oceaan in de Amerikaanse staat Californië. Het was vroeger de hoofdstad van de staat en ligt 200 kilometer ten zuiden van San Francisco. Nog steeds is het een leuke kustplaats om te bezoeken, bijvoorbeeld als tussenstop wanneer je de bekende kustroute rijdt. Monterey is onderdeel van de Monterey Peninsula, waar ook de dorpjes Carmel-by-the-Sea en Pacific Grove liggen. Dit zijn de leukste bezienswaardigheden in Monterey!

Bezienswaardigheden Monterey

Monterey ligt aan de prachtige Highway 1, de weg tussen Los Angeles en San Francisco aan de kust. LA ligt op ongeveer 6,5 uur rijden, San Francisco op ruim 2 uur rijden. Het stadje ligt net boven de bekende Big Sur.

bezienswaardigheden Monterey
De Lone Cypress op Monterey Peninsula

Bezienswaardigheden Monterey: 17-Mile Drive

Monterey ligt op een schiereiland en de 17-Mile Drive is een twee uur durende route die je over het hele eiland brengt. Het schiereiland heeft ruige inhammen en vanaf de route heb je geweldige uitzichten over de woeste kust. In het binnenland zijn bossen zoals het Del Monte-bos. Ook kom je langs de Lone Cypress, een eenzame cipres op een uitstekende rots en een van de meest gefotografeerde bomen ter wereld. Tijdens de 17-Miles Drive zijn de riante buitenhuizen en de golfbanen ook een blik waard. De 17-Mile Drive is één van de bekendste en mooiste bezienswaardigheden in Monterey.

Tip: maak een dagtrip vanuit San Francisco naar Monterey

bezienswaardigheden monterey
Kwallen in het Monterey Bay Aquarium

Bezienswaardigheden Monterey Bay Aquarium

Door veel mensen wordt het Monterey Bay Aquarium gezien als een van de mooiste aquariums van Amerika. Dat is niet geheel onterecht, want de unieke ligging – het aquarium ligt gedeeltelijk in het water – is heel bijzonder. Er leven meer dan zesduizend aquariumbewoners: van tropische vissen, roggen, haaien, otters tot flamingo’s en schildpadden. In het Kelp Forest – een onderwaterwoud op acht meter diepte – zie je haaien en vissen in hun natuurlijke habitat. Je kunt hier tickets kopen.

Adres: 886 Cannery Row, Monterey, CA
Prijs: 49.95 dollar voor volwassenen en 29.95 dollar voor kinderen

bezienswaardigheden monterey

Walvis spotten in Monterey

Dit is één van de bezienswaardigheden in Monterey die je eigenlijk niet mag missen. Je kunt hier namelijk goed walvissen spotten! Het hele jaar door zwemmen walvissen langs de kust van Monterey. Je hoeft zelf niet te zoeken, want er is een professionele gids mee. Tijdens een 3-uur durende boottrip ga je de oceaan op om de dieren te zoeken. Vergeet niet om foto’s te maken!

Bezienswaardigheden Monterey

Cannery Row

In het verleden was de walvis- en sardinevangst heel belangrijk voor Monterey. De stad werd tijdens de Tweede Wereldoorlog zelfs sardine-hoofdstad genoemd. Uit deze periode zijn er nog enkele oude sardine-fabrieken overgebleven, dit gebied wordt nu Cannery Row genoemd. Aan deze straat aan het water zitten nu vooral winkels en souvenirshops.

Adres: Cannery Row, Monterey, CA

MY Museum

Het MY Museum (Monterey County Youth Museum) is een interactief museum voor kinderen. Het is de plek waar kinderen spelenderwijs leren en waar volwassenen leren te spelen. Kortom, een gezellig dagje waar de kids veel plezier zullen beleven. Één van de bezienswaardigheden in Monterey die je niet mag missen!

Adres: 425 Washington Street, Monterey, CA
Prijs: 8 dollar voor zowel kinderen als volwassenen

Monterey Canyon

Houd je van duiken? Dan zit je in Monterey helemaal goed. Slechts een paar kilometer van de kust vind je Monterey Canyon. Dit is de grootste canyon die onder water zit. Hierdoor is het zeeleven dat normaal alleen in de allerdiepste zee te vinden is, nu enkele honderden meters voor de kust te vinden. Er is dan ook kans dat je een zeeolifant of walvis spot. Ook leven er bijzondere vissen en kwallen. Een erg indrukwekkend gebied. Al moet je toch altijd mazzel hebben om de dieren te zien.

bezienswaardigheden Monterey
Fisherman’s Wharf in Monterey

Bezienswaardigheden Monterey: Fisherman’s Wharf

Langs Fisherman’s Wharf in Monterey vind je diverse winkels, markten en visrestaurants. In het noordwesten van Fisherman’s Wharf ligt de Coast Guard Pier waar grote kolonies zeehonden liggen. Ze liggen te zonnen op de rotsen, zwemmen rond in de haven én maken enorm veel herrie. Je hoort ze al in de verte. Ook is het de plek om pelikanen te spotten. Bij Fisherman’s Wharf vertrekken er ook meerdere boten met glasbodems voor een rondvaart.

Adres: Fisherman’s Wharf, Monterey, CA

Monterey State Historic Park

Het oude centrum van Monterey, Old Monterey, herbergt veel historische gebouwen. Er is een speciale route uitgestippeld – Path of History – waardoor je langs deze oude gebouwen en tuinen komt. Onderweg kom je meer te weten over de Spaanse ontdekkingsreizigers, waarna Monterey lang in handen was van de Spanjaarden. Bij de meeste gebouwen is het ook mogelijk om een aparte rondleiding te nemen. Monterey State Historic Park is één van de leuke bezienswaardigheden in Monterey. Je kunt er ook wandeltours doen.

Adres: 20 Custom House Plaza, Monterey, CA

Reistijd + prijs naar Monterey

Monterey in Californië heeft een regionaal vliegveld: Monterey Regional Airport. Het is een klein vliegveld, maar er landen binnenlandse vluchten vanuit Phoenix, Las Vegas, Los Angeles, San Francisco, and San Diego. Een optie is dan ook om te vliegen op San Francisco en daar een overstap te maken naar Monterey. Vanaf Amsterdam gaan er met KLM en Delta Air Lines rechtstreekse vluchten naar San Francisco die ongeveer 11 uur duren. De prijs van een retourticket ligt ongeveer op gemiddeld 800 euro. De meeste toeristen komen echter vanuit San Francisco of Los Angeles.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
tags:
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *