Bezienswaardigheden Florida: onze top tien

Bezienswaardigheden Florida: onze top tien

Bezienswaardigheden Florida: onze top tien

0
0

Bijna het hele jaar door schijnt de zon er, maar dat is niet de hoofdreden om de Sunshine State, Florida, te bezoeken. Je komt natuurlijk voor de mooie plekken! Wat te doen in Florida? We zetten de top tien bezienswaardigheden Florida voor je op een rijtje.

Bezienswaardigheden Florida – 1. Walt Disney World

Niet alleen in Parijs, maar ook in Florida heb je een Disney World. Walt Disney World in Orlando is één van de hoogtepunten van je reis door Florida. Kun je geen genoeg krijgen van achtbanen en andere attracties? Je zit helemaal goed in deze staat, want er zijn ontzettend veel attractieparken te vinden: denk bijvoorbeeld ook aan SeaWorld en Universal Studios.

bezienswaardigheden florida

Bezienswaardigheden Florida – 2. De Everglades

De Florida Everglades is een nationaal natuurpark en de tweede grootste van Amerika. Het park ligt in het zuiden van Florida en het is vanaf Miami ongeveer een uurtje rijden. Het moerasachtige natuurgebied is beschermd en het is een paradijs voor alligators, krokodillen, reptielen en exotische planten.

Tip: TUI heeft vaak voordelige Fly Drive aanbiedingen voor Florida

bezienswaardigheden florida

3. South Beach (Miami Beach)

Wereldberoemd is het strand South Beach in Miami (Beach). South Beach heeft de gezellige Ocean Drive, waar talloze bars en restaurants zitten. South Beach is hipper-dan-hip en is ook bekend vanwege de neonreclames en prachtige art deco bouwstijl.

4. Bezienswaardigheden Florida Keys

Aan de zuidkust van Florida liggen allemaal kleine eilandjes: de Florida Keys. Alleen al het ritje over de Overseas Highway naar Key West, het grootste eiland, is absoluut de moeite waard. De snelweg verbindt de vele eilandjes aan elkaar en om je heen zie je het heldere blauwe water. Op de eilanden kun je snorkelen, duiken, boottochtjes maken en nog meer!

bezienswaardigheden florida

5. Castillo de San Marcos

De oudste plaats van Amerika is het dorpje St. Augustine. In 1565 werd dit dorp gesticht door de Spanjaarden. Er zijn nog veel Spaanse invloeden uit de koloniale tijd terug te vinden zoals het Castillo de San Marcos. Dit indrukwekkende fort is tegenwoordig een museum waar je meer komt te weten over de geschiedenis van Amerika.

6. Sanibel Island

Op een klein stukje rijden van Fort Myers in het zuidwesten van Florida ligt Sanibel Island. Dit eiland is een tropisch paradijs voor strandliefhebbers en kite- en windsurfers. Je ziet er regelmatig mensen de zogeheten Sanibel Stoop doen. Dit is de gebukte houding die mensen aannemen wanneer ze een schelp oprapen. Het strand ligt namelijk bezaaid met mooie schelpen en daarom is het ook een paradijs voor schelpenliefhebbers. Bezoek vooral op zondag ook de Sanibel Island Farmers Market.

kennedy space center

7. Kennedy Space Center

Op ongeveer een uur rijden vanuit Orlando vind je het Kennedy Space Center op Merritt Island. In dit ruimtevaartcentrum leer je alles over de ruimtevaart en raketten! Als je nou denkt: wat te doen in Florida met kinderen? Dan is het Kennedy Space Center in Cape Canaveral zeker een aanrader. Ook leuk als je alleen met volwassenen op vakantie bent trouwens!

8. Ocala National Forest

Ocala National Forest behoort tot de minder bekende bezienswaardigheden Florida. Dat maakt dit enorme bos van 160.00 hectare niet minder indrukwekkend. Mooie plekken in dit park zijn bijvoorbeeld de natuurlijke waterbronnen, Juniper Springs Recreation Area waar je kunt kajakken en Alexander Springs.

fort lauderdale

9. Bezienswaardigheden Florida: Fort Lauderdale

Deze stad aan de oostkust van Florida wordt vaak vergelijken met Venetië. Net zoals de Italiaanse stad heeft Fort Lauderdale ook enorm veel kanalen door de stad stromen. Het plaatsje heeft bovendien schitterende stranden en een mooie jachthaven. Hier vind je mooie hotels in Fort Lauderdale.

10. Clearwater Beach

Tot slot de laatste van onze top 10 bezienswaardigheden Florida. Heb je altijd al willen zwemmen met manatees (zeekoeien) in het wild? Grijp dan je kans bij Clearwater Beach, dat ongeveer twee uur reizen is vanaf Orlando. Als je geluk hebt, kun je zwemmen in het heldere water met de zeekoeien die hier in het wild leven.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *