Home Reisgids Bezienswaardigheden Bezienswaardigheden Amerika: top 10
Bezienswaardigheden Amerika: top 10

Bezienswaardigheden Amerika: top 10

0
0

Het is onmogelijk om alle bezienswaardigheden in Amerika in één artikel te noemen. Het land is enorm groot en heel erg veelzijdig. Van de beste clubs tot de mooiste natuur: je vindt het in Amerika. In dit artikel noemen we tien van de bekendste Amerika bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden Amerika

Onze top 10 van bezienswaardigheden spreidt zich uit van de oost- tot de westkust, van New York City tot San Francisco en van het noorden (Yellowstone National Park) tot het zuiden (de Florida Keys). Genoeg om een aantal vakanties mee te vullen, want bijvoorbeeld New York City is al een bezienswaardigheid op zich.

vrijheidsbeeld

Bezienswaardigheden Amerika: het Vrijheidsbeeld

Wat is het eerste waar je aan denkt als je denkt aan bezienswaardigheden in Amerika? Veel mensen noemen het Vrijheidsbeeld. Deze dame staat symbool voor New York City. Ben je voor het eerst in New York, dan is het heel logisch dat je het Vrijheidsbeeld graag wilt zien. Het standbeeld is 46 meter hoog (93 meter als je de sokkel meerekent) en staat in de New York Bay. Het beeld was een geschenk van Frankrijk ter ere van 100 jaar onafhankelijkheid.

Naar het Vrijheidsbeeld toe

Het Vrijheidsbeeld is bereikbaar met een veerboot vanaf Battery Park, in het uiterste zuiden van Manhattan. Vanaf het eiland heb je een schitterend uitzicht op de skyline van Manhattan, terwijl je vanaf de boot juist een prachtig uitzicht hebt op Lady Liberty. Op de terugweg vaart de veerboot langs Ellis Island: een vroegere grenspost voor immigranten en nu een nationaal monument wat te bezoeken is.

Bezienswaardigheden Amerika Grand Canyon
De Grand Canyon. Foto en copyright: Michael Matti

Bezienswaardigheden Amerika: Grand Canyon

De Grand Canyon is een reusachtige kloof in de staat Arizona. De kloof is maar liefst 435 kilometer lang en tussen de 15 en 29 kilometer breed. De wanden van de canyon hebben een prachtige rode kleur. De Grand Canyon is ontstaan door de erosie van de Colorado rivier.

De mooiste plekken van de Grand Canyon zijn te bezoeken in Grand Canyon National Park. Je hebt de North Rim, de noordelijke rand, met verschillende uitzichtpunten die in de lente, zomer en herfst te bezichtigen zijn.

Veel populairder, maar dus ook toeristischer, is de South Rim. Aan de zuidelijke rand vind je Grand Canyon Village, waar onder andere bustochten langs komen. Hier zijn ook meer toeristische faciliteiten, zoals kampeerplaatsen, hiking trails en wc’s. Bij de ingang kun je om een gratis kaart vragen, waar alle routes en view points op staan. Een helikoptervlucht over de Grand Canyon is magisch.

Tip: Lees hier ons uitgebreide artikel over Grand Canyon National Park

Bezienswaardigheden Amerika Key West
Higgs Beach in Key West

Bezienswaardigheden Amerika: de Florida Keys

In het uiterste zuiden van de Verenigde Staten vind je de Florida Keys. Dit is een archipel van zo’n 1700 kleine eilandjes. De Keys beginnen in de buurt van Miami en 265 kilometer rijden later kom je aan op het uiterste eiland, Key West. Alle eilanden zijn met bruggen aan elkaar verbonden. Key Largo is het grootste eiland, Key West het populairst. Key West ligt op maar 150 kilometer afstand van Cuba. Er wonen ongeveer 80.000 mensen.

De Florida Keys zijn een populaire plek om te bezoeken, vanwege het tropische klimaat. Het is hier het hele jaar door zo’n dertig graden. Bovendien zijn de zandstranden prachtig. Je bent op een tropisch eiland, met hoge temperaturen, een turquoise zee, witte stranden en palmbomen. Bovendien zijn de Keys grotendeels afhankelijk van toerisme voor hun inkomsten, dus je vindt er talloze restaurants, cafés en barretjes. Ook de beroemde bar Sloppy Joe’s, stamkroeg van Ernest Hemingway, vind je hier.

Tip: Lees meer over de bezienswaardigheden in Florida

997d5cdd5396392c4e5027d7d14c5c67

Hollywood in Los Angeles

Hollywood is een stadsdeel van Los Angeles, Californië. Natuurlijk is Hollywood vooral bekend vanwege de filmindustrie. Het hoogtepunt van Hollywood is het Hollywood Sign, op Mount Lee. Je kunt officieel niet heel dicht bij het sign komen, om het mensen die zelfmoord willen plegen door er vanaf te springen, moeilijk te maken. Hoewel Beverly Hills en de Hollywood Hills geen onderdeel uitmaken van het stadsdeel, worden ze wel zo beschouwd. Rodeo Drive is dé winkelstraat van Beverly Hills waar je uitstekend bekende personen zou moeten kunnen spotten. Hier vind je haute couture winkels van merken als Dior en Valentino.

Op Hollywood Boulevard vind je de Hollywood Walk of Fame. Hier liggen de sterren ter ere van beroemdheden uit de entertainmentindustrie. Bij het TCL Chinese Theatre vind je ook hand- en voetafdrukken en handtekeningen van bekende figuren. Hiernaast ligt het Dolby Theatre, waar de Oscars worden uitgereikt.

Bezienswaardigheden in Amerika
Morning Glory Pool in Yellowstone National Park

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park is één van de grootste en populairste parken van de VS en daarmee één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Amerika. Het park ligt in Wyoming, Montana en Idaho en heeft een oppervlakte van bijna 9.000 vierkante kilometer. Yellowstone staat bekend vanwege de 200 geisers, 10.000 warme bronnen, het vulkanisme en de Yellowstone supervulkaan. De grootste geiser, Old Faithful, spuit elke 92 minuten een 45 meter hoge stroom water en stoom omhoog. Ook heeft het park bijzondere kleurrijke wateren. Jaarlijks bezoeken twee miljoen mensen het park in het noordwesten van de VS.

Lees alles over de Nationale Parken in Amerika

Bezienswaardigheden Amerika
De Golden Gate Bridge vanaf Marshal Beach. Foto en copyright: Ryan J. Wilmot

Bezienswaardigheden Amerika: Golden Gate Bridge in San Francisco

De Golden Gate Bridge wordt gezien als ’s werelds bekendste brug. De oranje brug vind je in Californië. De hangbrug is het bekendste symbool van San Francisco en verbindt de stad met Marin County. Je kunt over de brug rijden met de auto en er overheen lopen, maar de leukste manier om de Golden Gate Bridge te ontdekken is op de fiets.

De Golden Gate Bridge werd in 1937 geopend, na een bouw die vier jaar duurde. De prachtige Highway 1 vervolgt z’n weg over de brug. In totaal is de Golden Gate Bridge 2737 meter lang, 27,4 meter breed en 227 meter hoog.

Lees ook: Fietsen over de Golden Gate Bridge

Bezienswaardigheden in Amerika
Universals Islands of Adventure

Pretparken in Orlando

Zeg je Orlando, dan zeg je themaparken. De populairste themaparken in Orlando zijn van Disney en Universal. Deze parken zijn weer onderverdeeld in andere parken. Zo heeft Disney onder andere Magic Kingdom (waar je vroeger heen wilde), Animal Kingdom, Typhoon Lagoon, Hollywood Studio’s en EPCOT. Universal heeft Universal Studio’s Florida en Islands of Adventure. Dit laatste themapark is samen met Magic Kingdom van Disney het populairst. Voor een dagje pretpark moet je diep in de buidel tasten: je betaalt voor zowel volwassenen als kinderen al snel rond de 100 dollar entree.

Bezienswaardigheden in Amerika
Antelope Canyon bij Page, Arizona

Prachtige natuur: Antelope Canyon

Antelope Canyon zijn twee kloven vlakbij Page, in Arizona. Upper Antelope Canyon en Lower Antelope Canyon liggen in een Navajoreservaat. De Upper canyon is degene die het meest door toeristen wordt bezocht. Hij is 400 meter lang en ruim 44 meter diep. De kloof is uitsluitend te bereiken door een tour te boeken bij de Navajo. De canyons worden zo gevormd door erosie. Het materiaal, zandsteen, in combinatie met licht van boven, zorgt voor prachtige effecten. Antelope Canyon ligt vlak bij de Horseshoe Bend in Page en de Grand Canyon: twee bezienswaardigheden in Amerika die je beiden niet wilt missen.

De Strip in Las Vegas
De Strip in Las Vegas met de fonteinen van The Bellagio en rechts Paris

What Happens in Vegas… de Strip

Een aantal steden zijn een bezienswaardigheid op zich. Las Vegas is zo’n stad. De Strip zorgt voor het bekendste beeld. Aan dit deel van Las Vegas Boulevard vind je de bekende hotels en casino’s, met hun neon signs en bijzondere uitstraling. Aan de Strip, die zeven kilometer lang is, vind je onder andere de mega hotels MGM Grand, New York, New York, Flamingo, Wynn, Stratosphere Tower, The Mirage, Caesars Palace, Paris, het Luxor, Circus Circus en natuurlijk het befaamde Bellagio hotel met z’n fonteinshow.

Tip: Lees al onze artikelen over Las Vegas

Bezienswaardigheden in Amerika
Het Witte Huis aan 1600 Pennsylvania Avenue in Washington D.C.

Bezienswaardigheden Amerika: het Witte Huis

Het is de ambtswoning van één van de meest machtige personen ter wereld: het Witte Huis aan 1600 Pennsylvania Avenue in Washington D.C. Het reusachtige huis heeft een oppervlakte van 5000 vierkante meter, 35 badkamers en toiletten, zes verdiepingen (inclusief twee ondergrondse) en is gevestigd in President’s Park. Naast het Witte Huis zijn er nog veel meer populaire bezienswaardigheden in Amerika in Washington D.C. te bezichtigen. Denk hierbij aan de National Mall, Capitol Hill, het Washington Monument, het Lincoln Memorial, de Smithsonian Musea en de Library of Congress.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *