Home Over de VS Benzineprijs Amerika voor je roadtrip 2018
Benzineprijs Amerika voor je roadtrip 2018

Benzineprijs Amerika voor je roadtrip 2018

0
0

Is de benzineprijs Amerika hoog of laag? Nou, in elk geval een stuk lager dan in Nederland. Als je een roadtrip gaat maken in Amerika, dan wil je natuurlijk weten hoeveel je ongeveer gaat betalen voor de brandstof. In dit artikel vind je actuele benzineprijzen in Amerika per regio. We laten je ook zien hoe je de actuele brandstofkosten voor je huurauto kunt berekenen, hoe je moet tanken in Amerika en geven tips waar je het goedkoopst kunt tanken.

Tip: Direct een auto huren in Amerika

Laatste update: 13-3-2018

Brandstofprijs Amerika 2018

benzineprijs Amerika

Actuele benzineprijs Amerika 2018

De benzineprijs Amerika is ook in 2018 veel lager dan in Nederland. De benzineprijzen in Amerika worden aangegeven per gallon. Één gallon is 3,8 liter. De brandstofprijs ligt op dit moment tussen de $2.30 en $3.20* per gallon. Gemiddeld kun je rekenen op een prijs van 48 en 67* eurocent per liter.

Brandstof Amerika: gemiddelde benzineprijs in steden

We hebben een aantal populaire steden op een rijtje gezet, zodat je kunt zien waar de benzine in Amerika het meest kost*. Niet heel verrassend, maar op nummer één staan enkele steden in Californië.

Benzineprijs Californië: €0,70 per liter

In Californië betaal je het meest voor benzine. Een gallon kost hier gemiddeld $3.20 (€2,70). De prijzen in Los Angeles kunnen op dit moment oplopen tot wel $3.70 per gallon. Ook San Francisco is een dure stad om te tanken.

benzineprijs amerika phoenix

Benzineprijs Arizona: €0,49 per liter

De prijs per gallon in Arizona is gemiddeld $2.30 (€1,85). Dat geldt ook voor steden als Phoenix en Tuscon. Richting de toeristische gebieden (zoals in Williams, onderweg naar Grand Canyon National Park, $2.46) en richting Las Vegas ($2.70) betaal je weer iets meer.

Benzineprijs Florida: €0,53 per liter

Florida is een voordelige staat voor een rondreis: je betaalt in de hele staat gemiddeld 52 cent per liter. Per gallon betaal je ongeveer $2.54 (€2,04). Mocht je willen tanken in de populaire steden zoals Miami, Fort Lauderdale of Boca Raton, dan betaal je rond de $2.60 per gallon (€0,55 per liter). Het is dus beter om net buiten de stad te tanken. Orlando heeft trouwens dezelfde prijzen als de rest van het goedkope Florida.

Benzineprijs Nevada: €0,57 per liter

De benzineprijs in Nevada is iets hoger dan gemiddeld. Vooral in Las Vegas betaal je meer dan in de omliggende gebieden. Per gallon betaald je $2.70 in de stad en rond de $2.50 op andere plekken in de staat.

Benzineprijs zuidelijke staten: €0,48

Het is geen verrassing, maar de olierijke staten zoals Texas en de omliggende zuidelijke staten (Oklahoma, Arkansas, Missouri, Alabama, Georgia en North en South Carolina) hebben gemiddeld de laagste benzineprijs. Je betaalt hier rond de $2.30 (€1,85) voor een gallon benzine.

Boekentip: Vijftig benzinestations Holland Amerika

benzineprijs Amerika
Ben je van plan om de hele Route 66 te rijden? Dan betaal je ongeveer 210 dollar aan benzine. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Benzineprijs Amerika

De meeste Amerikaanse huurauto’s rijden op loodvrije benzine. Dit staat vaak aangeven in het portier, maar je kunt het ook gewoon navragen bij de verhuurder.

De benzineprijs Amerika varieert per staat. Of zelfs per straat. Tank je in een dorpje langs Highway 1 waar in geen velden of wegen een ander benzinestation te bekennen is, dan betaal je de hoofdprijs. Hetzelfde geldt als je gaat tanken in het populairste deel van Los Angeles. Het kan veel verschil maken om even van de snelweg af te gaan en een paar straten op te tanken, dan aan de snelweg zelf.

Veel huurauto’s in Amerika zijn gloednieuw, dus wat dat betreft zit je qua brandstofkosten wel goed. Als je een auto met een wat luxere boordcomputer hebt, dan kun je de prijzen waarschijnlijk gewoon in je auto bekijken. Onze Chevrolet Camaro vertelde precies waar we het voordeligst konden tanken in Amerika.

benzineprijs amerika

Benzineprijs voor je rondreis in Amerika berekenen

Een voorbeeldberekening dan. Stel, je maakt een rondreis in Amerika van 2000 kilometer. Je huurt een auto die 1:12 rijdt. Je hebt dan 44 gallon brandstof nodig (2000 kilometer gedeeld door 12, gedeeld door 3,8) keer (gemiddeld) $2,45*. Voor een rit van 2000 kilometer ben je maar 108 dollar aan brandstof kwijt. Ongelofelijk goedkoop? Dat klopt!

Natuurlijk verschilt het verbruik per auto. Zo verbruikt je auto meer als je een stoere Mustang of SUV – om maar niet te spreken over een camper – huurt, in de bergen rijdt, kleine stukken rijdt in de stad of lange stukken op de interstate. Met deze voorbeeldberekening heb je in elk geval een globaal beeld van je benzinekosten.

Geen zin om zelf een berekening te maken? Vul dan je beginpunt en eindbestemming in in de handige Trip Cost Calculator.

benzineprijs amerika
Een fullsize auto verbruikt meer brandstof dan een compacte variant. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Tanken in Amerika

Tanken in Amerika gaat wat anders dan in Nederland. Soms staat er iemand bij de benzinepomp om je te helpen, maar meestal moet je even naar binnen bij de pompshop. Je betaalt een zelf te bepalen bedrag (bijvoorbeeld 70 dollar, zodat je je huurauto vol kunt tanken) en noemt het pompnummer. Hierna wordt de tank gedeblokkeerd en kun je tanken. De pomp stopt automatisch als je de 70 dollar hebt bereikt. Krijg je wisselgeld? Dan loop je gewoon weer de pompshop binnen om je wisselgeld op te halen. Meestal weten de medewerkers nog precies bij welke pomp je hebt getankt.

Tip: Reisgidsen: Amerikaanse roadtrips

benzineprijs amerika

Benzinestations in Amerika

Net zoals in Nederland heb je ook in Amerika grote en kleine benzinestations. Soms heb je complete supermarkten, die roepen bij mij direct het vakantiegevoel op. Je kunt er gebruik maken van schone toiletten, koffie halen en een broodje voor onderweg. Natuurlijk heb je ook vieze, kleine pompshops met een toilet waar je liever niet heen wilt. Zoek dan gewoon een McDonalds in de omgeving.

* Benzineprijs Amerika: prijzen van maart 2018 via Gasbuddy.com en met koers op moment van schrijven

Linda Ik ben freelance tekstschrijver, moeder van twee kleuters en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben stapelgek op Las Vegas, Santa Monica en New York.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *