Home Over de VS Benzineprijs Amerika voor je roadtrip 2020
Benzineprijs Amerika voor je roadtrip 2020

Benzineprijs Amerika voor je roadtrip 2020

0
0

Zijn de brandstofprijzen Amerika hoog of laag? Nou, in elk geval een stuk lager dan in Nederland. Als je een roadtrip gaat maken in Amerika, dan wil je natuurlijk weten hoeveel je ongeveer gaat betalen voor de brandstof. In dit artikel vind je actuele benzineprijs Amerika per regio. We laten je ook zien hoe je de actuele brandstofprijzen Amerika voor je huurauto kunt berekenen, hoe je moet tanken in Amerika en geven tips waar je het goedkoopst kunt tanken. De beste benzineprijs VS in 2020 vind je met behulp van Hurray-USA!

Actuele benzineprijs Amerika 2020

De benzineprijs Amerika is ook in 2020 veel lager dan in Nederland. De benzineprijzen in Amerika worden aangegeven per gallon. Één gallon is 3,8 liter. De brandstofprijs ligt op dit moment tussen de $2.18 en $3.66* per gallon. Gemiddeld kun je rekenen op een prijs van 52 en 87* eurocent per liter. En dat is al snel meer dan de helft goedkoper dan in Nederland (€ 1,80 per liter).

benzineprijs amerika

Brandstofprijzen Amerika: gemiddelde benzineprijs VS in steden

We hebben een aantal populaire steden en staten op een rijtje gezet, zodat je kunt zien waar de benzineprijs VS het meest kost*. Niet heel verrassend, maar op nummer één staan enkele steden in Californië.

Benzineprijs Californië: €0,84 per liter

In Californië betaal je het meest voor benzine. Een gallon kost hier gemiddeld $3.53 (€3,18). De prijzen in Los Angeles kunnen op dit moment oplopen tot wel $3.60 per gallon. Ook San Francisco is een dure stad om te tanken.

Benzineprijs Arizona: €0,67 per liter

De prijs per gallon in Arizona is gemiddeld $2.83 (€2,55). Rond Tucson is de prijs iets lager, rond de $2.48 per gallon. Richting de toeristische gebieden (zoals in Williams, onderweg naar Grand Canyon National Park, $2.85) en richting Las Vegas ($2.98) ga je weer meer betalen.

Benzineprijs Florida: €0,61 per liter

Florida is een voordelige staat voor een rondreis: je betaalt in de hele staat gemiddeld 61 cent per liter. Per gallon betaal je ongeveer $2.55 (€2,29). Mocht je willen tanken in de populaire steden zoals Miami, Fort Lauderdale of Boca Raton, dan betaal je rond de $2.49 per gallon. Het is dus voordeliger om net buiten de stad te tanken. Orlando heeft trouwens dezelfde prijzen als de rest van het goedkope Florida.

Benzineprijs Nevada: €0,71 per liter

De brandstofprijzen Amerika liggen in de staat Nevada is hoger dan gemiddeld. Logisch, want dit is een populaire toeristische attractie (Las Vegas) en de benzineprijs VS is een simpel voorbeeld van vraag en aanbod. In Las Vegas betaal je per gallon $2.98 in de stad en rond de $2.99 (€2,69) op andere plekken in de staat.

Benzineprijzen Amerika in de zuidelijke staten: €0,54

Het is geen verrassing, maar de olierijke staten zoals Texas en de omliggende zuidelijke staten (Oklahoma, Arkansas, Missouri, Alabama, Georgia en North en South Carolina) hebben gemiddeld de laagste benzineprijs. Je betaalt hier rond de $2.26 (€2,03) voor een gallon benzine.

Boekentip: Vijftig benzinestations Holland Amerika

benzineprijs Amerika
Ben je van plan om de hele Route 66 te rijden? Dan betaal je ongeveer 159 dollar aan benzine. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Benzineprijs Amerika

De meeste Amerikaanse huurauto’s rijden op loodvrije benzine. Dit staat vaak aangeven in het portier, maar je kunt het ook gewoon navragen bij de verhuurder.

De benzineprijs Amerika varieert per staat. Of zelfs per straat. Tank je in een dorpje langs Highway 1 waar in geen velden of wegen een ander benzinestation te bekennen is, dan betaal je de hoofdprijs. Hetzelfde geldt als je gaat tanken in het populairste deel van Los Angeles. Het kan veel verschil maken om even van de snelweg af te gaan en een paar straten op te tanken, dan aan de snelweg zelf.

Veel huurauto’s in Amerika zijn gloednieuw, dus wat dat betreft zit je qua brandstofkosten wel goed. Als je een auto met een wat luxere boordcomputer hebt, dan kun je de prijzen waarschijnlijk gewoon in je auto bekijken. Onze Chevrolet Camaro vertelde precies waar we het voordeligst konden tanken in Amerika.

benzineprijs amerika

Brandstofprijzen Amerika voor je rondreis berekenen

Een voorbeeldberekening dan. Stel, je maakt een rondreis in Amerika van 2000 kilometer. Je huurt een auto die 1:12 rijdt. Je hebt dan 44 gallon brandstof nodig (2000 kilometer gedeeld door 12, gedeeld door 3,8) keer (gemiddeld) $2.56*. Voor een rit van 2000 kilometer ben je maar 101 euro aan brandstof kwijt. Ongelofelijk goedkoop? Dat klopt!

Natuurlijk verschilt het verbruik per auto. Zo verbruikt je auto meer als je een stoere Mustang of SUV – om maar niet te spreken over een camper – huurt, in de bergen rijdt, kleine stukken rijdt in de stad of lange stukken op de interstate. Met deze voorbeeldberekening heb je in elk geval een globaal beeld van je benzineprijs VS voor je roadtrip.

Geen zin om zelf een berekening te maken? Vul dan je beginpunt en eindbestemming in in de handige Trip Cost Calculator.

huurauto in amerika
Een fullsize auto verbruikt meer brandstof dan een compacte variant. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Brandstofprijzen en tanken in Amerika

Tanken in Amerika gaat wat anders dan in Nederland. Soms staat er iemand bij de benzinepomp om je te helpen, maar meestal moet je even naar binnen bij de pompshop. Je betaalt een zelf te bepalen bedrag (bijvoorbeeld 50 dollar, zodat je je huurauto vol kunt tanken) en noemt het pompnummer. Hierna wordt de tank gedeblokkeerd en kun je tanken. De pomp stopt automatisch als je de 50 dollar hebt bereikt. Krijg je wisselgeld? Dan loop je gewoon weer de pompshop binnen om je wisselgeld op te halen. Meestal weten de medewerkers nog precies bij welke pomp je hebt getankt.

Tip: Reisgidsen: Amerikaanse roadtrips

verlaten benzinestation

Benzinestations in Amerika

Net zoals in Nederland heb je ook in Amerika grote en kleine benzinestations. Soms heb je complete supermarkten, die roepen bij mij direct het vakantiegevoel op. Je kunt er gebruik maken van schone toiletten, koffie halen en een broodje voor onderweg. Natuurlijk heb je ook vieze, kleine pompshops met een toilet waar je liever niet heen wilt. Zoek dan gewoon een McDonald’s in de omgeving. Een aanrader als je in Texas bent is om te gaan tanken bij Buc-ee’s. Tankstations XXL: zoiets heb je nog nooit meegemaakt! Ook de benzineprijs VS in Texas is vriendelijk voor je portemonnee.

* Benzineprijs Amerika: prijzen van midden januari 2020 via Gasprices.aaa.com en met koers op moment van schrijven

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *