Home Over de VS Begroetingen in Amerika: wat moet je weten?
Begroetingen in Amerika: wat moet je weten?

Begroetingen in Amerika: wat moet je weten?

0
0

Je hebt het vast wel eens gehoord van mensen die al eens in de Verenigde Staten zijn geweest: Amerikanen hebben over het algemeen een hele andere persoonlijkheid dan Nederlanders. Of beter gezegd: hun manier van communiceren wijkt af van wat wij kennen. Amerikanen zijn vriendelijk, heel uitbundig of overdreven en kunnen voor de doorsnee Nederlander een beetje gemaakt overkomen. Aan de andere kant worden wij, Nederlanders, dan weer gezien als direct. Té direct. Als je als Nederland niet bekend bent met de Amerikaanse mentaliteit, dan kan het nog wel eens onwennig zijn om met een Amerikaan te communiceren. Toch kun je er niet omheen als je in de Verenigde Staten bent. Wat moet je weten van begroetingen in Amerika voordat je op reis gaat?

Begroetingen in Amerika

Als je een winkel binnen loopt, zal je negen van de tien keer te maken krijgen met een medewerk(st)er die je heel vriendelijk vraagt hoe het gaat. Soms benaderen ze je, maar soms roepen ze het ook vanuit de andere kant van de winkel. Dit is niet bedoeld om een praatje met je aan te gaan, dus schrik er vooral niet van. Ze zullen bijvoorbeeld zeggen “how are you?”, maar hoeven heus je levensverhaal niet te weten. Deze Amerikaanse begroeting gelijk aan een simpele “hallo”. Als ze aan je vragen hoe het gaat, kun je hierop kort “good, thank you,” of “good, how are you?” antwoorden. Zelfs als je “hi” zegt, is dit al voldoende. Probeer wel even oogcontact met ze te maken. Er wordt niet verwacht dat je de vraag terug stelt, je mag hierna gewoon verder met winkelen.

begroetingen in amerika

Party of two!

In een restaurant kun je vragen om een ‘table for two‘ maar grote kans dat degene bij de deur je al vraagt: ‘party of two?’. Het klinkt grappig, maar je hoeft heus niet op de bar te gaan dansen. Een party of two houdt gewoon in dat je met zijn tweeën een tafeltje krijgt.

Bedanken en excuseren

Je zult al gauw merken dat je overal voor bedankt wordt en het is dan ook belangrijk te onthouden om dit zelf ook te doen. Als je iemand voor laat gaan bij een betaalautomaat, als je iemand ruimte geeft bij het passeren, als iemand je drinken komt brengen of zelfs na het opnemen van je bestelling in een restaurant. Vooral mensen die je bedienen kun je niet vaak genoeg bedanken. Voor excuseren geldt hetzelfde. Al zit er nog een ruime meter tussen jou en die voorbijganger die ook naar de wc moet: je zult heel wat keren ‘excuse me’ horen. Daar hoef je eigenlijk niet eens op te reageren.

Begroetingen in Amerika op straat

Waar Nederlanders over het algemeen gesloten houding hebben tegenover vreemden op straat, is dit in Amerika niet het geval. In Amerika is het heel gewoon om een voorbijganger te begroeten. Een vriendelijke glimlach en een korte verbale begroeting is hier al meer dan genoeg. Kijk niet weg als je langs loopt, maar merk de ander op met een knikje en een glimlach.

Small talk

Amerikanen zijn experts in het bedrijven van small talk. Nederlanders kunnen dit ook goed, vooral in zakelijke communicatie, maar Amerikanen gaan nog een stapje verder. In Amerika zie je het overal. In een hotel of in een winkel wordt er aan de balie of kassa vaak een praatje gemaakt. Zo zijn ze bijvoorbeeld nieuwsgierig naar waar je vandaan komt, hoe lang je op bezoek bent en of dit je eerste keer is in Amerika. Sta hiervoor open, maar wees je ervan bewust dat ze dit met elke klant doen en het dus niet aan jou is om het gesprek te lang gaande te houden.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Meer dan 20 reizen naar de VS achter de rug en ik ken Los Angeles als mijn broekzak: het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van reizen, country muziek en American Football. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis met jou!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *