Home Over de VS Bed & breakfast Amerika: tips en trucs
Bed & breakfast Amerika: tips en trucs

Bed & breakfast Amerika: tips en trucs

0
1

De meeste reizigers in Amerika slapen in wat je zo ongeveer tegenkomt in elke dwarsstraat: motels als Day’s Inn, Red Roof Inn, Best Western, enzovoort. Niks mis mee: prima slaapplaatsen, die mooi fungeren als pitstop tijdens een roadtrip. Makkelijk om nog even onderweg te boeken via je telefoon voor een paar tientjes. Maar als je net iets meer wilt halen uit je vakantie in Amerika, kijk dan ook eens naar een bed & breakfast Amerika. In Nederland kennen we ze ook, meestal te vinden in woonwijken, waar je ’s ochtends een lekkere verse boterham met een eitje krijgt. Maar zoals wel vaker pakken Amerikanen het net iets beter aan als het aankomt op een bed & breakfast.

Lees ook: Hotels en motels in Amerika; wat kun je verwachten?

Kosten bed & breakfast Amerika

De meeste Amerikaanse B&B’s zijn grote, Victoriaanse landhuizen, met zo’n vijf tot vijftien verschillende kamers. Voor een boeking kun je je eigen kamer uitzoeken en zo een keuze maken die bij jouw smaak past. Want: niet elke kamer is hetzelfde en ze zijn vaak gedecoreerd op thema door de eigenaar. De prijzen variëren zo tussen de 120 en 250 dollar en hangt vaak af van de grootte van de kamer en de luxe van de badkamer.

Daarvoor krijg je niet alleen een overnachting, maar ook allerlei goodies. Tijdens ons bezoek aan Greenville – een pitstop tussen Savannah en Asheville – kregen mijn man en ik ’s middags om 4 uur een goed glas wijn met verschillende kaasjes en crackers. In Saint Augustine stond er beneden een bottemless cookie car, met vers gebakken koekjes. En bij alle B&B’s waren flesjes water en andere soda’s gratis. Niet verkeerd. Veel B&B’s beschikken daarnaast over een eigen bibliotheek met boeken over de regio, die je voor de open haard kunt gaan lezen.

Maar de beste perk van een bed & breakfast, is natuurlijk het ontbijt. Iedereen die weleens in een Amerikaans hotel heeft geslapen, weet dat je het ontbijt beter kunt overslaan. Nou goed, op de wafels na. Een bed & breakfast in Amerika heeft vaak een kok in dienst – soms is het de eigenaar zelf – die elke ochtend een tweegangen ontbijt klaarmaakt voor de gasten. Een greep uit wat ik heb gegeten afgelopen vakantie: pumpkin-spiced pancakes, french toast met frambozen en pancake-pie. Ik noem nu heel toevallig de zoete ontbijtjes, maar enchilda eggs zijn ook langsgekomen. Van de meeste ontbijtjes zat ik vol tot het avondeten.

De voordelen van een bed & breakfast Amerika

Een bed & breakfast is ook een goede manier om andere mensen te leren kennen. Soms wordt er ontbeten aan één grote tafel, soms heb je de keus om aan een eigen tafeltje te eten. Tijdens onze vakantie zijn we veelal Amerikaanse reizigers tegengekomen, uit het hele land. Het lijkt wat meer te kosten, maar je krijgt er echt enorm veel voor. Niet alleen een mooie kamer, maar ook heerlijk ontbijt, cookies en goede gesprekken.  Dan komt dat Motel 6 wel een keer when on the road.

Bed & breakfast Amerika boeken

Er zijn verschillende plekken waar je een bed & breakfast kunt boeken. Voor de hand liggend is de website Bedandbreakfast.com. Ook via boekingssites als Booking.com en Expedia.nl kun je selecteren op bed & breakfast.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Judith Ik schrijf in het dagelijks leven vooral over politiek en economie, maar droom daarnaast elke vrije minuut van de dag over Amerika. Voordat ik mijn master Journalistiek haalde, rondde ik mijn bachelor American Studies af (inclusief halfjaar in Chapel Hill, NC). Bijna al mijn jeugdvakanties bracht ik door in Orlando. Nu probeer ik ook 1 à 2 keer per jaar te gaan.

Comment(1)

  1. Ik kan mij voorstellen dat een bed & breakfast ideaal is wanneer je alleen reist. Nieuwe mensen ontmoeten en samen activiteiten doen heeft veel voordelen. Daarnaast kan het je ook veel geld besparen wat je voor andere activiteiten kan uitgeven.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *