Home Over de VS Praktische info Auto huren bij Rentalcars.com – stap voor stap uitleg
Auto huren bij Rentalcars.com – stap voor stap uitleg

Auto huren bij Rentalcars.com – stap voor stap uitleg

0
0

Wil je een auto huren bij Rentalcars.com, maar weet je niet hoe dat moet? Goed nieuws: de website is gewoon in het Nederlands en de bedragen in euro’s. Wij laten stap voor stap en met screenshots zien hoe je een huurauto in Amerika boekt.
auto huren bij Rentalcars

Auto huren bij Rentalcars.com: stap 1

Ga naar de website van Rentalcars.com. Als eerste vul je je ophaallocatie en reisdata in. Lever je de auto op een andere locatie in? Vink dan het daarvoor bestemde vakje aan. Vul de juiste afleverbestemming in en klik op ‘Zoeken’. Ben je jonger dan 30 of ouder dan 65? Klik het vinkje naast het vakje ‘De bestuurder is tussen 30 en 65 jaar oud’ dan uit.

In dit voorbeeld gaan we uit van een bestuurder tussen de 30 en 65 en dezelfde ophaal- en afleverlocatie. Vul de gegevens in en klik op ‘Zoeken’. Je moet nu even wachten op de zoekresultaten.

stap voor stap auto huren

Auto huren bij Rentalcars.com: stap 2

Je krijgt je zoekresultaten te zien. Standaard staan de resultaten gesorteerd op ‘Aanbevolen’ (de beste deals). Je kunt ook sorteren op prijs.  De knoppen hiervoor staan rechts boven de zoekresultaten. Als je kiest voor prijs, dan laden de zoekresultaten opnieuw.

Auto huren bij Rentalcars.com: stap 3

Selecteer jouw voorkeuren. Wil je een kleine auto huren? Kies dan voor ‘kleine auto’s’. Voor een fullsize auto kies je voor de categorie ‘grote auto’s’. Lees ons artikel over het huren van een auto in Amerika als je niet goed weet welke categorie het beste bij je past.

Naast het formaat kun je je voorkeur aangeven voor een verhuurder, een handgeschakelde auto of automaat (al zijn bijna alle Amerikaanse huurauto’s automaten) en je kunt ook kiezen voor een auto met airconditioning. Ook die laatste optie blijkt eigenlijk altijd aanwezig te zijn, aangezien huurauto’s in Amerika vaak spiksplinternieuw zijn.

auto huren bij Rentalcars.com

Auto huren bij Rentalcars.com: stap 4

Ik heb nu mijn favoriete auto gekozen: een fullsize huurauto van Alamo. Ik heb jarenlange goede ervaringen bij dit bedrijf (check ook de reviews), dus ik keer graag naar ze terug. Klik op selecteer.

auto huren bij Rentalcars.com

Auto huren bij Rentalcars.com: stap 5

Je komt nu in bovenstaand scherm. Je kunt hier alvast één of meerdere extra bestuurders kiezen. Als je klikt op ‘Bekijk alle extra’s’ dan kun je ook een navigatiesysteem huren en verschillende kinderzitjes selecteren.

Tip: het huren van een navigatiesysteem is vaak duurder dan er een kopen. Lees ons artikel over navigatiesystemen in Amerika.

auto huren bij Rentalcars.com

Auto huren bij Rentalcars.com: stap 6

Vervolgens klik je op ‘Boek nu (met extra dekking)’ of ‘Boek nu (zonder extra dekking)’. Die extra dekking heb je echt niet nodig, tenzij je verwacht dat je je sleutels gaat verliezen of een sleepdienst nodig hebt. Maar zeg eens eerlijk: hoe vaak heb je die in Nederland nodig?

auto huren bij Rentalcars.com

Auto huren bij Rentalcars.com: stap 7

Na het klikken kom je weer in een nieuw scherm. Hier ga je je persoonlijke gegevens invullen en kun je de annuleringsvoorwaarden bekijken (klik op: ‘Bekijk meer’). Je kunt bijna altijd tot 48 uur voordat je je huurauto moet ophalen je reservering wijzigen, of zelfs annuleren. Klik op de oranje ‘Boek nu’ knop.

auto online huren bij Rentalcars.com

Auto huren bij Rentalcars.com: stap 8

Stap 8: je huurauto betalen. Je krijgt opnieuw een nieuw scherm. Bovenaan staat de samenvatting: wanneer je je auto ophaalt, wanneer je hem weer inlevert, welke extra’s je hebt gekozen en waar je de auto moet ophalen en wegbrengen. Daar onder verschijnt bovenstaand invulformulier. Hier vul je je creditcardgegevens in.

Let op: de gegevens van de hoofdbestuurder moeten overeenkomen met de naam op de creditcard. Rob en ik gebruiken dezelfde ANWB creditcard. Rob heeft de hoofdpas, op zijn naam, en ik de partnerpas, op mijn naam. Je hebt uiteraard maar één creditcard nodig om te boeken (ook als je allebei gaat rijden).

Nadat je je gegevens hebt ingevuld, klik je op ‘Boek nu’. Je krijgt nu een bevestiging dat je huurauto wordt geboekt.

Ben je er helemaal klaar voor? Dan kun je je huurauto bij Rentalcars.com nu boeken!

Rentalcars.com of Holidaycars.com?

Dit voorbeeld heb ik gemaakt via de website van Rentalcars.com. De website van Holidaycars.com werkt op een soortgelijke manier. Ook daar heb ik al vaak gebruik van gemaakt.

*Prijzen op moment van schrijven. Dit is een voorbeeld. De echte prijzen zul je zien op het moment dat je je eigen huurauto boekt.

Linda Ik ben freelance tekstschrijver, moeder van twee kleuters en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben stapelgek op Las Vegas, Santa Monica en New York.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *