Home Over de VS Auto huren Amerika: tips en trucs
Auto huren Amerika: tips en trucs

Auto huren Amerika: tips en trucs

0
4

Een auto huren in Amerika is een piece of cake. Maar als je het nog nooit hebt gedaan, dan heb je vast allerlei vragen over autohuur Amerika. Die beantwoorden we in het artikel ‘Auto huren Amerika: tips en trucs’ voor je. In dit artikel lees je meer over de leeftijd om een auto te mogen huren in Amerika, of het mogelijk is om een auto te huren in Amerika zonder creditcard en waar je je gehuurde auto meestal kunt ophalen. Een auto huren in de USA is makkelijk, als je maar weet waar je op moet letten.

Laatste update: 07-01-2019

autohuur usa

Auto huren Amerika: tips

Onze beste tip: een auto huren Amerika doe je alvast in Nederland. Dit is het goedkoopst en je kunt rustig tarieven vergelijken. In dit artikel lees je alles over een auto huren USA. Waar moet je op letten, welke categorieën huurauto’s zijn er, welke verzekeringen heb je echt nodig, wat zijn de extra kosten van een huurauto en waarom zou je een Fly Drive boeken? Lees voor je een huurovereenkomst aangaat altijd goed de polis door.

Direct een auto huren bij Holidaycars.com

Auto huren USA: rental brokers of rechtstreeks bij de verhuurder

Er zijn veel grote autohuur bedrijven in Amerika. Dat is fijn, want bij een dergelijke grote partij kun je rekenen op snelle hulp en op veel afhaal- en inleverpunten. Bedrijven als Alamo, Hertz, AVIS, Sixt en Budget vind je op bijna elke luchthaven in Amerika.

Als je via een rental broker als TUI Cars of Holidaycars.com boekt, dan kun je direct prijzen vergelijken bij verschillende bedrijven. Dit is vaak beduidend goedkoper. Dit komt omdat dit soort maatschappijen groot inkopen en dus veel korting krijgen. Ik heb bij alle bovengenoemde verhuurmaatschappijen auto’s gehuurd en ik heb met allen goede ervaringen. Je leest meer over mijn ervaring met autohuur in de USA helemaal onderaan in dit artikel.

auto huren usa

Autohuur USA: waar haal je je auto op?

Zoals je hierboven kon lezen hebben alle grote verhuurders een ophaal- en inleverplek op of nabij het vliegtuig. Je kunt het eigenlijk niet missen: zo gauw je het vliegveld wilt verlaten staan er borden voor ‘car rental’ of ‘shuttle to car rental’. Soms moet je met de bus naar het car rental center, soms is het op de luchthaven zelf. Er rijden altijd gratis shuttlebussen van en naar de luchthaven. Neem je reserveringspapieren, creditcard, paspoort en rijbewijs mee. Je kiest of je de auto vol wilt inleveren of met een lege tank. Als er genoeg auto’s zijn, dan mag je kiezen uit alle auto’s in de door jou gehuurde categorie.

Auto huren USA: wegbrengen van je huurauto

Als je je auto gaat wegbrengen rijdt je terug naar het adres wat je verhuurder je heeft gegeven (of naar het vliegveld) en parkeer je op de daarvoor aangegeven plaats. That’s it, je bent klaar. Je hoeft de auto niet schoon te maken of wat dan ook. Je moet je alleen even denken of je hebt afgesproken om de auto met volle of lege tank in te leveren.

Auto huren Amerika

Auto huren Amerika: autocategorieën

Wil je een stoere fullsize auto huren of kies je voor een goede economy variant bij je autohuur in Amerika? Hieronder zie je de verschillende categorieën (met autovoorbeelden van Rentalcars en Hertz). Vaak boek je een bepaalde auto of ‘een soortgelijke variant’. Je kunt er dus niet op rekenen dat je de door jouw geliefde Dodge Charger echt krijgt, maar wel een auto die even groot is. En je kunt er natuurlijk wel om vragen. Overigens vallen sommige auto’s bij de ene verhuurder in een andere categorie dan bij de ander.

Economy: kleine auto met vier deuren, twee volwassenen en twee kinderen, voor één grote en één kleine koffer. Chevrolet Spark of Hyundai Accent.
Compact: kleine auto met vier deuren, twee volwassenen en twee kinderen, voor twee grote koffers. Nissan Versa sedan of Ford Focus.
Midsize/intermediate/standard: normaal formaat auto, twee volwassenen en drie kinderen, voor twee grote en één kleine koffer. Toyota Corolla, Dogde Avenger of Chrysler 200.
Fullsize: grote auto, vijf volwaardige zitplaatsen, drie grote koffers. Ford Fusion Saloon of Chevrolet Malibu.
Premium: grote auto, vijf volwassenen, twee grote en twee kleine koffers. Chrysler 300 of Chevrolet Impala.
Convertible: sportauto, twee volwassenen en twee kinderen, twee kleine koffers. Chevrolet Camaro.
SUV: grote hoge auto, vijf volwassenen, twee grote en twee kleine koffers. Toyota RAV4.
Luxury: grote, luxe auto, vijf volwassenen, twee grote en één kleine koffer. Cadillac ATS of Buick LaCrosse.
Minivan: busje, zeven personen, vier grote koffers. Dodge Caravan.

Auto huren USA: de kosten

Een auto huren in Amerika hoeft helemaal niet duur te zijn. Reken er wel op dat er vaak nog extra kosten bij komen. Je kunt bijvoorbeeld een navigatiesysteem huren of een autostoeltje. Als je een auto huurt, dan heb je een creditcard nodig. Degene op wiens naam de creditcard en het huurcontract staat, is degene die de auto huurt. Dit is de persoon die is verzekerd. Je kunt bijvoorbeeld de American Express creditcard aanvragen.

autohuur USA
Onze huurauto in 2017. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Auto huren Amerika: extra kosten

Lees altijd goed de voorwaarden door voor je een auto huurt. Het kan zijn dat een verhuurder een one way fee berekent, of dat je extra kosten krijgt omdat de bestuurder jonger is dan 25 jaar. Ook zijn er partijen die kijken hoeveel miles je hebt gereden. Ben je van plan ver te gaan rijden, dan is een onbeperkt aantal mijlen wel erg prettig. Dit zie je al tijdens het boeken.

Auto huren VS: kosten voor een extra bestuurder

Ga je met z’n tweeën op reis en wil je beiden rijden? Dan moet je dit verplicht doorgeven bij de verhuurder op het moment dat je het contract tekent. Soms moet je een additional driver fee betalen, die kan variëren van zo’n 3 tot 10 dollar* per dag. Bij elke verhuurder en in elke staat gelden andere prijzen, dus informeer hier naar bij de verhuurder. Ga je een auto huren in Los Angeles, dan zal de tweede bestuurder gratis zijn, want dat is de wet in Californië. In de staat New York mag je niet meer betalen dan 3 dollar per dag. Bedrijven zoals Holidaycars.com bieden vaak een gratis tweede bestuurder aan. Dit kun je al zien tijdens het boekingsproces. Zo bespaar je al snel 150 euro als je twee weken op reis gaat.

Autohuur USA: one way drive toeslag

In sommige staten betaal je niks voor een one way drive, terwijl je in andere staten – of bij andere verhuurders – de one way drive toeslag wel moet betalen. Een voorbeeld: in Californië, Nevada en Florida berekenen veel verhuurders de toeslag niet, omdat er veel mensen zijn die van LA naar San Francisco rijden, maar ook omgekeerd. Maak je een verre, unieke route, dan kan je zomaar een toeslag van 500 dollar* moeten betalen. Bel de verhuurmaatschappij om te vragen naar de one way drive fee’s, zij weten er alles van. Als je een reservering doet bij bijvoorbeeld Holidaycars, dan zullen zij je op de hoogte stellen van de meerprijs. Je kunt de Amerikaanse huurauto dan gewoon nog annuleren als je wilt.

Auto huren in Amerika: verzekering en upgraden

Het is absoluut niet nodig om een extra verzekering af te sluiten als je een auto huurt in Amerika. Je hebt al een reisverzekering en een basisverzekering. De verhuurder zal je waarschijnlijk een blad onder de neus schuiven waar allerlei ongelukssituaties op staan, maar de kans dat je iets overkomt (bijvoorbeeld dat de auto wegspoelt door een tornado) is uiteraard nogal klein. Upgraden, bijvoorbeeld van een compact naar fullsize auto is natuurlijk mogelijk. Denk er aan dat de bedragen die worden genoemd, bedragen zonder tax zijn. Deze BTW komt nog bovenop het totaalbedrag.

Autohuur Amerika: navigatiesysteem en kinderzitjes huren

Kies je voor autohuur in de USA en gaan er kleine kinderen mee? Ook in Amerika moeten kinderen verplicht in een kinderstoeltje zitten als ze klein zijn. Lees hier de regels per staat. Kinderzitjes kun je vaak gewoon huren, maar je kunt bijvoorbeeld ook een goedkope zitverhoger van zo’n $15 kopen bij Walmart. Een navigatiesysteem is onmisbaar. Je kunt je smartphone gebruiken en de kaarten laden op het moment dat je in een WiFi zone zit. Je kunt ook een navigatiesysteem bij de verhuurder huren, maar dit is vaak prijzig en de kaarten zijn lang niet altijd up-to-date. Het is het voordeligst – helemaal als je vaker naar Amerika gaat – om zelf je eigen navigatie mee te nemen met daarop een Amerikaanse kaart.

Lees ook: Navigatiesysteem Amerika: zelf meenemen of huren?

Auto huren USA: tolwegen

Sommige staten, zoals Florida en Texas, hebben relatief veel tolwegen. Bij sommigen kun je met contant geld betalen, maar het kan ook voorkomen dat je auto automatisch wordt geregistreerd (TollPass Automatic of TollPass Device) en achteraf van je creditcard wordt afgeschreven. Je verhuurmaatschappij kan je vertellen hoe je kunt betalen op tolwegen in de regio. Hier vind je een overzicht van alle tolwegen in Amerika.

Autohuur USA: brandstofprijzen

De brandstof in Amerika is relatief goedkoop als je het vergelijkt met Nederland. We hebben een uitgebreid artikel over de kosten van benzine in Amerika geschreven. Ook vertellen we in dat artikel hoe je moet tanken in Amerika en op wat voor soort brandstof je auto rijdt.

Autohuur Amerika: belangrijke info

 • Laat je geen extra verzekeringen aanpraten. Die heb je echt niet nodig.
 • Neem je Nederlandse rijbewijs mee, een internationaal rijbewijs is niet nodig.
 • Veruit de meeste auto’s zijn automaten. Neem de tijd om de auto even te leren kennen, dan zul je merken dat een automaat heerlijk rijdt.
 • Lees het handige artikel van de ANWB over de verkeersregels in Amerika.
 • Als je in Amerika een verkeersboete krijgt, kun je deze online met je creditcard betalen.

Auto huren Amerika leeftijd: onder 25

Je moet bij de meeste verhuurders minimaal 21 jaar zijn om een auto te mogen huren in Amerika. Ben je jonger dan 25, dan betaal je fee van gemiddeld 25 dollar* per dag. Ben je jonger dan 21 en mag je wel een auto huren? Reken dan op nog hogere kosten. Als iemand van 25 jaar of ouder ben je qua autohuur Amerika dus het goedkoopst uit. De absolute minimumleeftijd is 18 jaar: mensen jonger dan die leeftijd mogen legaal geen contract tekenen.

Lees ook: Auto huren in Amerika onder 21 of 25 jaar

Auto huren Amerika: Fly Drive

Je kunt natuurlijk een compleet pakket boeken, zoals een vliegreis, hotel en auto bij Expedia.nl of een Fly & Drive bij TUI. Als je een rondreis wilt gaan maken, is een Fly Drive een goede optie. Je boekt je vliegreis en huurauto door deze reis te kiezen en je hoeft enkel nog een losse verblijfplaats te zoeken. Bij boekingssites als Expedia kun je ook eenvoudig een vlucht en auto alleen boeken. Vaak krijg je dan flinke korting, omdat je meerdere onderdelen van je reis samen boekt. Het is zelfs mogelijk om voor een deel van de reis een hotel bij te boeken. Lees hier alles over onze ervaringen met Fly Drives.

autohuur usa
Helaas, zulke huurauto’s kom je niet veel tegen in Amerika. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Auto huren Amerika: mijn ervaring

Een auto huren in Amerika is heel eenvoudig is mijn ervaring. Ik heb al vaak een autohuur USA geboekt. Een aantal keer via een Fly Drive van TUI.nl (toen nog Arke), wat me heel goed beviel. De huurauto die bij dat pakket zit haal je op bij Alamo. Vaak is dit een fullsize auto, met ongelimiteerde mijlen, maximaal vier bestuurders en een volle tank brandstof. Als deze Fly Drive beschikbaar is voor autohuur USA, dan kies ik hem graag.

Tegenwoordig kun je ook via TUI Cars auto’s huren. Dit heb ik tijdens mijn laatste roadtrip gedaan, lees hier meer over mijn ervaring met TUI Cars.

Ervaring autohuur Amerika met Holidaycars

We hebben ook een aantal keren een auto gehuurd via Holidaycars.com.  Alle keren kozen wij voor een auto van Alamo, omdat dit steeds prima beviel. Ze proberen je allerlei dure verzekeringen aan te smeren, die wij nooit hebben aangeschaft. Met een goede reisverzekering en normaal rijden, kan je (nagenoeg) niks overkomen. We hebben wel een paar keer de auto geüpgrade naar een luxer model, zoals de Chevrolet Camaro hieronder.

Welke klasse huurauto Amerika kies je?

Wij kiezen sowieso standaard altijd een fullsize auto als we een auto huren in de USA, omdat we graag ver rijden. Deze auto’s zijn altijd gloednieuw, hebben airco, cruise control, voldoende ruimte voor onze koffers, luxe leren stoelen en een heerlijke armsteun in het midden. Bovendien is Rob lang, dus hij moet comfortabel kunnen zitten. En nog een voordeel aan een auto huren in Amerika bij Holidaycars: je hebt bijna altijd een gratis tweede bestuurder en onbeperkte mijlen. Hier letten we ook specifiek op bij onze autohuur USA.

We hebben nog nooit een ongeluk gehad, zijn maar één keer aangehouden vanwege te hard rijden (oeps, ik beken schuld) en hebben altijd in comfortabele auto’s gereden. En een automaat, daar ben je zo aan gewend.

Auto huren Amerika
Autohuur Amerika: bij Alamo in Dallas, TX huurden we een Chevrolet Camaro

*Gemiddeld bedrag. Vraag het altijd na bij je verhuurmaatschappij.

Deze blogpost werd oorspronkelijk gepubliceerd op 2-12-2015

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance tekstschrijver, moeder van twee kleuters en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben stapelgek op Las Vegas, Santa Monica en New York.

Comment(4)

 1. Hallo, ik heb een vraagje.
  Ik wil online vast inchecken voor de huurauto maar er staat : drivers licence en dan een open vakje eronder. Bedoelen ze dan gewoon dat ik daar B moet invullen? Want mijn naam heb ik al ingegeven.
  Of wat moet ik daar invullen?
  Groetjes Minke

  1. Hoi Minke,

   Bij welk bedrijf heb je je auto gehuurd? Ik zou hen even bellen of mailen. Ik kan me niet herinneren dat ik zelf eerder zoiets heb ingevuld of vooraf heb ingecheckt voor een huurauto. Succes!

   Groet, Linda

 2. Extra bestuurder? Niet overal hoef je daarvoor te betalen, bv niet in Californië, daar is het bij wet vastgelegd.
  Voor de rest van USA hoef je voor echtgeno(o)t(e) en/of partner niets te betalen bij Enterprise, Budget etc.
  Auto Europe is vaak/meestal goedkoper dan rentalcars.com

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *