Home Over de VS Praktische info Huurauto Auto huren Amerika onder 21 en 25 jaar
Auto huren Amerika onder 21 en 25 jaar

Auto huren Amerika onder 21 en 25 jaar

0
0

Een auto huren Amerika onder 21 en 25 jaar is niet zo makkelijk. En dat is jammer, want het is de perfecte manier om een roadtrip te maken. Maar het is niet onmogelijk om een auto in Amerika te huren als je jonger bent dan 25. Waar je een auto kunt huren als je begin twintig bent en wat de extra toeslag is, lees je in dit artikel over het huren van een auto onder de 21 en 25 jaar.

Auto huren Amerika onder 21 jaar of 25 jaar

Over het algemeen is de minimum leeftijd om een auto te huren in Amerika 25 jaar. Als je 25+ bent, dan betaal je dezelfde prijs als iemand van 35 of 45. Ben je jonger dan 25, dan is het sinds een aantal jaren ook mogelijk om een auto te huren. Je betaalt dan wel extra kosten voor de zogenaamde underage driver fee. Hoeveel dat precies is, verschilt per bedrijf. Gemiddeld is de toeslag voor underage drivers ongeveer 20 dollar per dag. Je bent dus het voordeligst uit als je op het moment van het huren 25 jaar bent. Dat geldt overigens ook voor de additional driver.

Lees ook: Auto huren in Amerika: tips & trucs

auto huren amerika onder 21

Jonge bestuurders toeslag

Stel, je wilt in juni een weekje een auto huren in Amerika onder 21 jaar. Je kiest voor in Los Angeles en je bent 25 jaar of ouder. Bij Holidaycars is de goedkoopste optie een Kia Rio van Alamo (uit de category Economy) voor €164,60**. Voor dezelfde auto bij hetzelfde bedrijf betaal je als 21-jarige €311,37** inclusief jonge bestuurders toeslag. Dat is een verschil van bijna 150 euro, voor een huurperiode van een week. Bij Holidaycars geldt overigens ook voor de jonge bestuurders toeslag dat je minimaal 23 jaar moet zijn en een jaar je rijbewijs moet hebben. De jonge bestuurderstoeslag bij Avis is op dit moment 52 dollar*. TUI Cars biedt ook auto’s voor jonge bestuurders. Via deze pagina kun je zoeken naar huurauto’s als je jonger dan 25 bent.

Auto huren amerika onder 21

Auto huren Amerika onder 21: autohuur 18, 19 of 20 jaar

Ben je 18, 19 of 20 jaar dan wordt het huren van een auto in Amerika lastig. Grote maatschappijen zoals Alamo, Hertz en Sixt verhuren geen auto’s aan jongeren onder de 21 jaar. Ook brokers als Holidaycars verhuren niet aan jongeren onder de 21 jaar. Ben je tussen de 18 en 20 jaar en wil je in New York een auto huren? Dan moet je naar Avis. Bij hen kun je wél een auto huren als je jonger bent dan 21. Reken wel op een hoge toeslag van ongeveer $52 per dag* bovenop de huurprijs.

Auto huren als je jonger bent dan 21

Het is lastig, maar niet onmogelijk om een auto te huren in Amerika als je jonger bent dan 21 jaar. Dit is een lijst van maatschappijen die wél autohuur onder de 21 jaar aanbieden. Wat ook een goed idee is, is om kleinere, lokale bedrijven te benaderen in plaats van grote maatschappijen.

Rent-a-Wreck
Usually, Rent-A-Wreck requires renters to be at least 18 years old, but some locations may require a minimum age of 25 years. For consumers under 25, a credit card is usually required for payment and the rental rate may be higher. Please contact the individual Rent-A-Wreck car rental location for their specific age policies.

E-Z Rent-a-Car
For E-Z Rent-A-Car corporate rental car locations, renters aged 18 – 20 years old are allowed to rent with an added underage surcharge of 35 USD / Day. Renters aged 21 – 24 are allowed to rent with an added surcharge of 20 USD / Day. Underage drivers may be subject to further policies and procedures, please check with the local office.

Getaround
To be eligible, you must be at least 19 years old and drivers under age 21 must have a clean driving record (no violations or accidents in the last three years).

Avis
Avis rents to customers between the ages of 21-24 with an Avis-honored credit card and valid driver’s license. At the time of reservation, we will automatically apply an additional $27-per-day underage surcharge in the U.S. and $35 per day in Canada for drivers 21-24.

Autohuur Amerika 18 en 20 jaar: extra kosten

Nog een voorbeeld van de extra kosten die je moet betalen als jonge bestuurder voor autohuur onder de 21, 20 of 18 jaar in Amerika, dit keer bij E-Z Rent-a-Car. Ik heb opnieuw gekozen voor een Economy auto voor één week in juni, in Los Angeles. Bestuurders van 25 jaar of ouder betalen $245, bestuurders tussen de 21 en 24 betalen $464 en als je tussen de 18 en 20 bent, moet je $552 neerleggen. Een auto huren Amerika onder 21 is dus niet goedkoop, maar ook niet onmogelijk!

*Bekijk voor de huidige toeslagen de website van de verhuurmaatschappij
** Op het moment van vergelijken. Bekijk de website van de autoverhuurder voor de huidige prijzen

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *