Home Reisgids Staten Andere staten Texas Au pair in Amerika worden: de eisen, kosten en verdiensten
Au pair in Amerika worden: de eisen, kosten en verdiensten

Au pair in Amerika worden: de eisen, kosten en verdiensten

0
0

Marion werkt als au pair in Amerika. Eerst een jaar in Stamford, Connecticut, nu in Houston, Texas. Wil je ook au pair in Amerika worden? Lees dan het artikel met tips.

Laatste update: 27-12-2019

Au pair worden in Amerika: regelen in Nederland

Ik ging altijd met plezier oppassen en na mijn examenjaar van de havo wist ik niet goed wat ik wilde gaan studeren. Tijdens een avondje rond kijken op internet kwam ik terecht op de site van Activity International. Het au pair programma sprak me gelijk aan. Ik heb altijd een fascinatie gehad voor Amerika. Au pair worden in Amerika, het leek me geweldig en ik besloot om mijn droom uit te laten komen. Ik heb me ingeschreven bij Activity International (AI) en ben begonnen met al het papierwerk. En dat is veel. Je moet allerlei formulieren invullen en laten invullen. Als je deze hebt ingevoerd, kun je op sollicitatie gesprek komen bij AI. Zij kijken of je Engels goed genoeg is en of je aan alle voorwaarden voldoet.

Toegelaten als au pair

Als je bent toegelaten dan komt je profiel online bij APIA, Au Pair in America. Dit is een soort datingservice voor au pairs en gastgezinnen. Gezinnen kunnen je profiel bekijken en je contacten. Ik heb contact gehad met een aantal gezinnen voordat ik heb gekozen voor het gezin waar ik vorig jaar was.

Au pair Amerika: de kosten

Natuurlijk zijn er kosten verbonden als je au pair wilt worden in Amerika. Je betaalt, afhankelijk per dokter, rond de 45 euro voor een zorgverklaring. Een Verklaring Omtrent Gedrag kost, afhankelijk van de gemeente, 30 euro. Dan betaal je Activity International 225 euro voor de inschrijving en APIA ook nog eens 550 euro. Tot slot heb je een werkvisum nodig om te kunnen werken in Amerika. Dit kost 120 euro. Je vliegticket naar New York, waar je een training van 4 dagen volgt, wordt betaald door het gastgezin.

Au pair Amerika: je verdiensten

Natuurlijk werk je niet voor niks, maar als au pair verdien je ook niet enorm veel geld. Het gastgezin betaalt je $195 per week. Bovendien woon je kosteloos bij hen in huis en wordt je ticket dus betaald. In ruil voor het zakgeld en de inwoning werk je 45 uur per week.

Au pair Amerika: mijn taken

Een au pair in Amerika doet alles wat met de kinderen te maken heeft. Zo doen ik hun was, ruim ik de kinderkamers en het huis op en ruim ik aan het einde van de dag al het speelgoed op. Natuurlijk zorg ik er ook voor dat ze worden aangekleed of zichzelf aankleden, zorg ervoor dat ze eten en doe ik de algemene verzorging. Een van mijn meest belangrijke taken is om de kinderen Nederlands te leren, dus daar ligt mijn grootste focus op.

De hele dag thuis

De kinderen waar ik nu voor zorg gaan allebei (nog) niet naar school, dus ze zijn de hele dag bij thuis. Ik plan play dates voor ze en we gaan op leuke uitjes, zoals naar de dierentuin. Op deze manier ontmoet ik ook andere au pairs. Maar het leven is niet zoals in de film: we staan niet roddelend op het schoolplein, terwijl we worden afgebeuld door een vader en moeder die nooit thuis zijn. Gelukkig niet!

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Marion Au pair in Houston, Texas. Ik ben 20 jaar en ben sinds juli 2014 als au pair in de USA. Mijn eerste jaar heb ik in Stamford, Connecticut gewoond en daarna ben ik naar mijn huidige gezin in Houston gegaan. Ik hoop jullie te kunnen vermaken met mijn verhalen over het au pair leven en wat ik zoal meemaak hier.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *