Aspen wintersport, prijs skipas en bezienswaardigheden

Aspen wintersport, prijs skipas en bezienswaardigheden

Aspen wintersport, prijs skipas en bezienswaardigheden

0
0

Aspen is hét wintersportparadijs van Amerika. Muzikanten, filmsterren en zakenlui hebben er hun tweede, derde of vierde huis en vanwege de stijgende kosten zijn veel van de oorspronkelijke bewoners weggejaagd. In 2014 had Aspen zo’n 6800 inwoners. De stad ligt in de staat Colorado, in de Rocky Mountains. Wil je dolgraag skiën tussen de rich and famous? Vraag je je af wat de prijs van een skipas in Aspen is? En welke hotels betaalbaar zijn? Je leest het allemaal hier.

Sawatch Range en Elk Mountains

Aspen ligt in de buurt van de bergketens Sawatch Range en Elk Mountains. In Sawatch Range liggen twintig van de hoogste bergtoppen van de Rocky Mountains, inclusief Mount Elbert: de hoogste berg (4401 meter boven zeeniveau) van het hooggebergte. Het stadje Aspen ontstond in de 19e eeuw: het was een nederzetting van zilverdelvers en werd vernoemd naar de vele ratelpopulieren (Aspen) in de regio.

Tip: Boek voordelig je vliegticket naar Aspen door prijzen te vergelijken bij WTC – World Ticket Center.

Aspen
Aspen in de schemering

Stijgende populariteit van Aspen

Aspen werd steeds bekender aan het einde van de twintigste eeuw. John Denver schreef er twee nummers over nadat ‘ie er ging wonen. En ook journalist Hunster S. Thompson zorgde voor bekendheid, toen hij probeerde om sheriff te worden van Pitkin County, waar de stad onder valt. In de jaren ‘70 werd de stad neergezet als de perfecte plek om te wonen, ondanks dat er ook een flink drugsprobleem heerste.

De duurste stad van Amerika

Inmiddels wordt Aspen gezien als duurste stad in de VS (lees vooral het artikel van Nancy Keates voor de Wall Street Journal) en is de stad populairder – en exclusiever – dan Beverly Hills, Palm Beach en de Hamptons. Ter illustratie: het goedkoopste huis dat wordt genoemd in het artikel van Nancy is een eengezinswoning in een trailerpark. Kosten: €521.000. Dik een half miljoen. Trailerpark. Ik bedoel maar. En voor een gemiddeld huis betaal je een miljoentje of zes. In dollars, dat dan weer wel.

Prijs skipas Aspen Snowmass

Zoals we al zeiden is Aspen duur. Voor een skipas voor Aspen Snowmass (bestaande uit vier skigebieden) betaal je bijvoorbeeld per volwassene ongeveer 2200 dollar (reguliere prijs) of 1850 dollar (super early bird). En dat is alleen je skipas nog maar; je moet natuurlijk ook nog ergens slapen, skispullen huren of meevliegen in het vliegtuig én vliegtickets kopen.

Aspen in de media

Ik heb zelf een enorme fascinatie voor Aspen. Ik heb nog nooit geskied, maar het lijkt me fantastisch om hier eens een weekje door te brengen. Niet om voor het eerst op de lange latten te staan of downtown bij Gucci of Burberry te shoppen, maar gewoon om te genieten van blokhutten, kraakwitte sneeuw, de omgeving en haardvuur. Het spreekt tot mijn verbeelding: door de sprookjesachtige plaatjes op internet en TripAdvisor, maar ook door alle US Weekly’s die ik in de loop van de jaren heb gelezen. Elke week stond er wel een foto in van een beroemdheid in de sneeuw. En ook in films en series (Dumb and Dumber, Murder, She Wrote, Revenge, Desperate Housewifes, The Bold and the Beautiful) komt de plaats regelmatig voor.

Aspen

Klimaat Aspen

In Aspen heerst een vochtig landklimaat. Er zijn grote temperatuursverschillen gedurende één dag. Zo kan het overdag lekker warm zijn, terwijl het ‘s nachts vriest. Gemiddeld is het in juni, juli, augustus en september tussen de 20 en 25 graden. In de lente en herfst zit de temperatuur rond het vriespunt en in de winter vriest het. De maximale temperatuur in juli is 34 graden, terwijl het in januari wel -38 kan worden.

Hotels in Aspen

Heb ik je helemaal enthousiast gemaakt en wil je zo snel mogelijk naar Aspen toe? Dan hoop ik dat je een flinke portemonnee hebt. Voor het goedkoopste hotel betaal je per nacht 230 euro. Maar dan heb je wel gratis Wi-Fi. Wil je écht genieten, dan raden we The St. Regis Aspen Resort aan. Kost je rond de 750 euro per nacht, maar kijk eens naar de foto’s hieronder. Het populairste hotel op TripAdvisor is overigens The Little Nell. Wijk je een stukje uit, bijvoorbeeld naar Crested Butte, dan worden de prijzen snel lager. Voor een plekje in de Nordic Inn betaal je ongeveer 170 dollar per nacht in de winter.

St. Regis Aspen

Reizen naar en tijdsverschil in Aspen

Aspen heeft, als playground van de jetset, natuurlijk een eigen vliegveld. Je vliegt vanaf Amsterdam in minimaal 15 uur naar de stad, met één tussenstop. Ook vanaf Denver, Colorado kun je hier heen vliegen. Je kunt ook rijden, dan is het vanaf de hoofdstad van de staat zo’n 3,5 uur rijden. In de plek geldt de Mountain Standard Time (MTS). Het is hier 8 uur vroeger dan in Nederland. In de zomertijd geldt een uitzondering: tussen de tweede en laatste zondag van maart en de laatste zondag van oktober en de eerste zondag van november, dan is het hier zeven uur vroeger.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *