Home Reisgids Bezienswaardigheden Antelope Canyon: uniek en fotogeniek
Antelope Canyon: uniek en fotogeniek

Antelope Canyon: uniek en fotogeniek

0
0

Antelope Canyon is de meest gefotografeerde slot canyon ter wereld. En als je deze plek ziet, begrijp je ook waarom professionele en hobbyfotografen dit allemaal bovenaan hun bucket list hebben staan. Elk deel dat je in de canyon tegenkomt is een kiekje waard, want de canyon is buitengewoon fotogeniek. In dit artikel vertellen wij je waarom, hoe en wanneer je de canyon het beste kunt bezoeken, waar je Antelope Canyon tours boekt en wat het verschil is tussen Lower Antelope Canyon en Upper Antelope Canyon.

Ligging Antelope Canyon

Antelope Canyon ligt in het zuidwesten van de Verenigde Staten in de staat Arizona. Lake Powell en het stadje Page (waar ook Horseshoe Bend is) liggen op ongeveer 17 kilometer ten noordwesten van de canyon. Het ligt in een kaal woestijngebied op het land van de inheemse Amerikaanse Navajo stammen. Hierdoor is er in de wijde omtrek weinig tot geen stadslandschap en dit is wat deze plek zo prachtig maakt.

Tip: een uur of twee verderop vind je trouwens Monument Valley: een ander Navajo gebied dat een bezoek waard is.

antelope canyon

Het ontstaan van Antelope Canyon

De Navajo naam van Antelope Canyon is Tsé bighánílíní. Dit betekent “waar water door de rotsen loopt”. Een slot canyon is een diepe kloof die is gecreëerd door stromend water dat vroeger door de canyon liep. Door de erosie van het water is een canyon ontstaan. De beweging van het water door de kloof is wat de canyon haar unieke looks geeft met de rood-gouden kleur en het golvende gesteente.

Tip: Boek direct één van de canyon tours

Upper Antelope Canyon

Upper Antelope Canyon is goed toegankelijk voor iedereen, inclusief ouderen en kinderen, en ook mensen die slecht ter been zijn. De Upper Canyon is het meestbezocht omdat je hier geen oneven terrein hebt. De Upper Canyon bestaat voornamelijk uit een plat oppervlakte, waar je makkelijk overheen kunt lopen. De ingang en uitgang liggen op gelijke grond. De zonnestralen komen in Upper Antelope Canyon ook mooier tot hun recht dan in de Lower Canyon.

Lower Antelope Canyon

Lower Antelope Canyon is minder populair, maar ook zeker een prachtige plek om te bezoeken. Omdat de Lower Canyon zich beneden de grond bevindt, moet je via steile trappen omlaag en weer omhoog klimmen. Het is daarom slim om de juiste kleding en schoenen aan te trekken. Tevens ligt er veel zand in de canyon dat van bovenaf naar beneden wordt geblazen en hier heb je ook meer kans dat het zand rondvliegt. Bescherm daarom goed je ogen en gezicht met een sjaal of doek. Door de diepte, komen de lichtstralen alleen in de Lower Canyon als de zon hoog staat, voor een korte periode. Voor de beste foto’s moet je hier dus tussen 11:00 en 13:00 zijn.

antelope canyon sunlight

Antelope Canyon tours

Je kunt de Canyon niet bezoeken zonder een ervaren tourgids. Antelope Canyon tours worden vaak door Najavo indianen gegeven. Er is een fysiek hek bij de ingang waar je zonder gids niet doorheen komt. Jouw veiligheid staat altijd voorop en de canyon heeft weleens te maken met plotselinge overstromingen. Als je in een smalle kloof loopt, kan dit levensgevaarlijk zijn. Tevens is dit gebied beschermd Navajoland, dus betreden zonder toestemming is verboden.

Er zijn gelukkig tientallen goede tours te vinden die dagelijks gegeven worden. Je kunt kiezen om de Upper Antelope Canyon of Lower Antelope Canyon te bezoeken of een bezoek te brengen aan beide canyons.

Lees Wendy’s reisverslag, die met haar gezin ook naar beide canyons ging

Meer tours door de canyons

Antelope Canyon Navajo Tours bieden bijvoorbeeld prachtige tours aan voor 60 dollar per persoon (30 dollar voor kinderen van 0 t/m 12 jaar). De prijzen zijn inclusief alle belastingen en parktoeslagen. Dit is een tour waar je veel leert over de Navajo cultuur en het ontstaan van dit gebied. Je wordt met een 4×4 auto naar de canyon gebracht en je brengt een uur in de Upper canyon door.

Navajo Tours biedt tevens een fotografie tour aan. De tour vindt dagelijks plaats van 11:00 tot 13:00 en kost 160 dollar per persoon.

Als je de Lower Antelope Canyon wilt bezoeken, kan dit bijvoorbeeld met Ken’s Tours. De ingang van Lower Antelope Canyon ligt direct bij de ontmoetingsplek. De tour duurt gemiddeld een uur. Omdat je gebruik moet maken van steile trappen en er in de kloof oneven grond, rotsen die uitsteken en veel zand ligt wordt deze tour afgeraden voor mensen met gewrichts- of ademhalingsproblemen, maar ook mensen die niet goed ter been zijn en zwangere vrouwen. De prijzen voor de tour is 28,40 dollar voor kinderen van 8 tot en met 12, en 50,40 dollar voor personen 13 jaar en ouder. Kinderen tot en met 7 jaar mogen gratis mee.

Weer en klimaat

Antelope Canyon ligt midden in de woestijn. De ijzeroxide in het gesteente geeft het haar prachtige kleur. In de maanden april tot en met oktober is het in de regio het warmst. Van april tot en met juni valt er de minste regen. Omdat het smalle kloven zijn, wordt er vaak gewaarschuwd voor flash floods, oftewel: plotselinge overstromingen. Ook al liggen de temperaturen in de maanden juli tot en met oktober boven de 20, er valt in deze maanden ook de meeste regen. Van november tot en met maart liggen de maximum temperaturen onder de 20 en is de kans op regen ook groter.

Beste reistijd Antelope Canyon

Als je Antelope Canyon bezoekt, moet je dit eigelijk bezoeken in de maanden met de meeste zon en de minste kans op regen. Dit zijn de maanden april tot en met juni. Het zonlicht dat zich door de canyon laat zien, is waar je eigenlijk voor wilt gaan. De zomermaanden juni tot en met augustus zijn uiteraard hoogseizoen en je kunt dan grotere drukte verwachten. Houd hier daarom altijd rekening mee. De lichtstralen beginnen rond half maart te verschijnen en verdwijnen weer rond half oktober.

upper

Accommodatie in de omgeving

Omdat Antelope Canyon volledig beschermd gebied is, zal je in de directe omgeving geen accommodatie vinden. Ook kampeergelegenheden vind je hier niet. Wel zijn er in het noorden in Glen Canyon een aantal opties om een tent of camper op te zetten. Bijvoorbeeld Wahweap, ongeveer 25 kilometer ten noorden van het gebied. Hier betaal je 28 dollar per nacht voor een tent tot 48 dollar per nacht voor een camper.

Op de onontwikkelde stranden langs Lake Powell mag je vaak ook kamperen. Weet wel dat je hiervoor een hele goede auto met vierwielaandrijving moet hebben, omdat je op heel ruig terrein moet rijden om deze plekken te bereiken. Met een huurauto is dit wellicht niet het beste idee. Maar mocht je toch avontuurlijk zijn, doe dit voorzichtig en altijd op eigen risico.

Hotels in de buurt

Bij Lake Powell en in de buurt van Page, Arizona heb je meerdere mogelijkheden voor een overnachting. Bijvoorbeeld het 3-sterren hotel La Quinta by Wyndham Page at Lake Powell in Page. Dit hotel heeft een hele goede gastenbeoordeling van 8,9 op Booking.com, en je boekt hier al een tweepersoonskamer voor 150 euro per nacht, inclusief ontbijt. Vanaf dit hotel ben je binnen 20 minuten in Antelope Canyon.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Meer dan 20 reizen naar de VS achter de rug en ik ken Los Angeles als mijn broekzak: het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van reizen, country muziek en American Football. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis met jou!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *