Home Populair Amerikaanse simkaart kopen en bellen in Amerika
Amerikaanse simkaart kopen en bellen in Amerika

Amerikaanse simkaart kopen en bellen in Amerika

0
2

Het kan altijd voorkomen dat je tijdens je vakantie in Amerika onverwachts moet bellen of even wilt opzoeken of er een leuk restaurant in de buurt is. Een Amerikaanse simkaart kopen in Nederland voor je vakantie is slim. Want voor dat datagebruik wil je natuurlijk niet je Nederlandse abonnement gebruiken. Moet je toch van je Nederlandse telefoonnummer naar een Amerikaans nummer bellen, dan moet je de landcode en het netnummer Amerika weten. Het Amerikaanse telefoonnetwerk is helemaal niet zo ingewikkeld. In dit artikel leggen we uit hoe een Amerikaans telefoonnummer is opgebouwd en waar je een simkaart voor Amerika kunt kopen.

Amerikaanse simkaart kopen in Nederland

Wil je tijdens je vakantie gewoon toegang hebben tot je mail, je telefoon als navigatie gebruiken en foto’s van je rondreis in Amerika direct uploaden op social media? Bestel je Amerikaanse simkaart dan bij Airport Telecom. Je kunt dan kiezen of de simkaart naar je wordt opgestuurd of dat je hem ophaalt op Schiphol op de dag van vertrek. Een Amerikaanse simkaart kopen is gewoon slim: het bespaart je een hoop kosten en als je een keertje verdwaald bent, kun je eenvoudig de navigatie aanzetten.

amerikaanse simkaart kopen

Landcode Amerika voor de telefoon

Voordat je het netnummer gaat intoetsen op je telefoon moet je eerst de landcode kiezen. De landcode van Nederland is 0031 of +31, die van Amerika is +1. Let op: als je wilt gaan Whatsappen met je Amerikaanse simkaart, dan moet je wel degene die je wilt contacteren in je telefoon met +31 telefoonnummer hebben opgeslagen. Whatsappen is voor veel mensen ook een reden om een Amerikaanse simkaart te kopen.

amerikaanse simkaart kopen

Simkaart Amerika kopen: netnummer Amerika

Het netnummer Amerika wordt in het Engels de area code genoemd. Als je met je Nederlandse telefoon naar een Amerikaans bedrijf moet bellen, dan typ je eerst dus de landcode +1 en daarna het netnummer. Het netnummer is net als in Nederland per regio verschillend (zoals 010 voor Rotterdam en 020 voor Amsterdam). Na het netnummer komt het reguliere telefoonnummer. Een telefoonnummer in Amerika staat vaak zo weergegeven: +1 212-253-0810 of zo: (212) 253-0810. De 212 is het netnummer. Als je op je Nederlandse telefoonnummer het nummer +12122530810 intoets, dan kun je bellen met in dit geval met de fantastische Barnes & Noble aan Union Square in New York.

amerikaanse simkaart kopen

Lijst netnummers Amerika

Ben je op zoek naar een Amerikaans netnummer? Hier vind je een overzichtelijke lijst met alle netnummers uit Amerika. Mijn ervaring is overigens dat heel veel telefoonnummers gewoon in Google vermeldt staan compleet telefoonnummer. Helemaal de nummers die voor toeristen belangrijk zijn, zoals autoverhuurbedrijven en hotels. Vergeet niet om van je voren je Amerikaanse simkaart te kopen.

Hotel in Amerika bellen

Stel: je bent op vakantie en moet je hotel bellen. Om bijvoorbeeld een boodschap door te geven aan een zakenpartner. Of omdat je later moet inchecken dan de bedoeling is. Het telefoonnummer van het Stratosphere Casino & Hotel in Las Vegas is: +1 702-380-7777. De landcode is +1, het netnummer van Nevada is 702 en de rest is het reguliere telefoonnummer.

Amerikaanse simkaart kopen: met Amerikaans nummer naar Nederlands nummer bellen

Andersom is ook handig om te weten. Hoe kun je vanaf een Amerikaanse telefoon naar een Nederlands telefoonnummer bellen? Omdat je belt vanuit Amerika, moet je de internationale toegangscode voor Amerika gebruiken: 011. Vervolgens typ je de Nederlandse landcode 31 gevolgd door het telefoonnummer zonder de 0. Is je telefoonnummer 06 2017 2017 en je bel je vanaf een Amerikaans nummer naar dit telefoonnummer? Dan typ je in: 01131620172017.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

Comment(2)

  1. alleen een vraag, het is toch ook mogelijk om een e-sim te kopen bij At&T in the US? ik heb namelijk een iphone en in de VS is het mogelijk zo’n E-sim te kopen, dit zou dus toch ook moeten werken?

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *