Home Over de VS Praktische info Amerika voor beginners: voor het eerst naar de VS
Amerika voor beginners: voor het eerst naar de VS

Amerika voor beginners: voor het eerst naar de VS

0
0

Voor velen van ons is Amerika een bestemming die we vaker bezoeken. De meeste toeristen zijn inmiddels gewend aan de regeltjes en de zaken die geregeld moeten worden voor vertrek. Maar als je voor het eerst op vakantie naar Amerika gaat, kan het toch overweldigend zijn. Je wordt overspoeld met informatie over het land, de reis er naartoe en wat mag je nou eigenlijk verwachten als je eenmaal daar bent? Als iemand die met en in het land is opgegroeid, geef ik je een aantal tips aan de hand van vragen die nieuwe Amerika-gangers vaak hebben. Amerika voor beginners, dus.

Amerika voor beginners: geldzaken

De vraag hoe je je geldzaken regelt als je naar Amerika op vakantie gaat wordt vaak gesteld. Je wilt toch zo veilig mogelijk omgaan met je zuurverdiende geld. In Amerika is het vaak niet mogelijk om met je normale bankkaart te betalen in winkels en restaurants. De meeste Amerikanen betalen met contant geld of creditcard. Omdat we nooit aanraden om als toerist met grote bedragen contant geld rond te lopen, is de beste tip dan ook om een creditcard aan te schaffen. Met Mastercard en Visa kun je overal probleemloos betalen. In veel gevallen heb je hiervoor niet eens een handtekening of pincode nodig, maar zorg er wel voor dat je je pincode hebt. Soms moet je je kunnen identificeren, dus het is handig om je paspoort bij de hand te hebben. Sla ook het telefoonnummer van je creditcard maatschappij op in je telefoon én schrijf het op op een andere plaats. Mocht je de kaart kwijtraken, dan kun je hem blokkeren.

Tip: direct een American Express creditcard aanvragen

amerika voor beginners

Amerika voor beginners: pinpas ontgrendelen

Je pinpas zal je nauwelijks of niet nodig hebben, maar neem hem toch mee voor het geval je wat extra contant geld wilt of moet opnemen. Zorg ervoor dat jouw pasje is ontgrendeld, zodat je hem ook in het buitenland kunt gebruiken. Je kunt dit via internetbaniekeren of in de app van je bank instellen. Bij de meeste Amerikaanse banken, bijvoorbeeld Chase, Bank of America, Wells Fargo, Citibank kun je pinnen met jouw Nederlandse pinpas. Let er wel op dat je hier altijd een fee betaalt, die kan oplopen tot 5% van het gepinde bedrag. Ook al raden we niet aan om grote bedragen mee te nemen, is het slim om toch een klein bedrag (lees: $100 per week) mee te nemen om bijvoorbeeld te tippen. Wissel het beste voor vertrek wat euro’s om in Amerikaanse dollars bij jouw eigen bank, daar is het meestal het goedkoopst.

Lees meer over geldzaken in Amerika

amerika voor beginners

Voor vertrek naar Amerika

Voor je jouw grote reis begint, wil je natuurlijk gerust zijn dat je overal aan gedacht hebt. Controleer of jouw paspoort nog lang genoeg geldig is; je paspoort moet geldig zijn tot en met de dag dat je weer thuis komt. Zorg ook ervoor dat je de ESTA op tijd aanvraagt. De ESTA is een visavrijstelling die je nodig hebt om het land binnen te komen. Voor andere handige tips, check ook de handige checklist met meer Amerika voor beginners tips.

Tip: Direct een auto huren bij TUI Cars

Amerika voor beginners: vliegvelden

Na 11 september 2001 is de beveiliging op de Amerikaanse luchthavens flink aangescherpt. Er is een strenge controle voor alle passagiers die uit het buitenland binnen willen komen. Deze controle lijkt wat spannend, maar dit hoeft niet. Wees erop voorbereid dat ze vragen gaan stellen, en wees altijd rustig en serieus. De soort vragen die je kan verwachten zijn bijvoorbeeld waarom je het land binnen wilt (vakantie, familiebezoek), hoe lang je blijft, waar je verblijft, of dit je eerste keer is, wat voor werk je doet of wie je gaat bezoeken. Wees eerlijk. En een tip: dit is niet het moment om grappen te maken.

Amerika voor beginners: de omgeving leren kennen

Dit is een echte Amerika voor beginners tip: doe goed onderzoek voor je vertrekt. Niet alleen naar de stad, maar ook naar de buurten waar je zal verblijven. In alle steden zijn er buurten die goed en minder goed zijn. Loop altijd een rondje door de buurt waar je hotel is met behulp van Google Streetview. Zo krijg je een idee van hoe druk de straten hier zijn en hoe het eruit ziet. Maak je bekend met de wegen rondom het hotel en de toeristische trekpleister, zodat je een stuk zelfverzekerder op pad kan gaan. Toeristen die verloren lijken, vallen sneller op bij zakkenrollers.

amerika voor beginners

Amerika voor beginners: gedragingen

Je hebt het vast al eens gehoord: Amerikanen gedragen zich anders. Dit kan in het begin vreemd zijn, maar als je weet wat je mag verwachten en hoe je hierop hoort te reageren, is het een stuk makkelijker om te navigeren. Als je een winkel of restaurant binnen loopt, zal je begroet worden met “Hi, how are you?” Dit is hun manier van hallo zeggen. Hierop hoef je niet te antwoorden, en er wordt ook niet verwacht dat je het terug vraagt. Lach gewoon vriendelijk en zeg “Hi.” Daarna kan je doorlopen. De manier waarop Amerikanen service verlenen kan wat onwennig overkomen. Ze zetten een grote glimlach op en praten met een Amerikaans sausje. Wellicht voelt het in het begin nep aan, maar begrijp dat de mensen in deze industrie moeten leven van hun fooien. Ze moeten bij iedereen een extra vriendelijk gezicht opzetten. Lees meer over de normen en waarden in de VS.

Amerika voor beginners: fooien

Over fooien gesproken, in Amerika is het echt een must om een fooi te geven in restaurants of bars. Waar in Nederland 10% normaal is, betekent dat in Amerika dat de service uitermate slecht was. Als je goede service hebt gekregen, tip je 20%. Hier zijn ze al heel blij mee. Minder is niet gewenst, tenzij je absoluut ontevreden was, maar meer is altijd goed. Op de bon zal vaak een suggestie staan van de fooi.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Meer dan 20 reizen naar de VS achter de rug en ik ken Los Angeles als mijn broekzak: het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van reizen, country muziek en American Football. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis met jou!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *