Home Reisgids Nationale parken Tip: America the Beautiful pass
Tip: America the Beautiful pass

Tip: America the Beautiful pass

0
1

Als je een roadtrip gaat maken en van plan bent om meerdere (nationale) parken te bezoeken, dan is het waarschijnlijk slim om de America the Beautiful pass te kopen. Deze pas is ruim een jaar geldig en geeft je gratis entree tot nagenoeg alle nationale parken, nationale monumenten en recreatiegebieden, zo’n 2000 in totaal. De pas kost 80 dollar*.

Welke parken kun je bezoeken met de America the Beautiful pass?

Met de America the Beautiful pas kun je alle National Parks gratis bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan Bryce Canyon, Zion, Grand Canyon, Sequoia, Death Valley, Canyonlands en  Yosemite National Park. Daarnaast is de pas ook geldig bij National Monuments, zoals het Vrijheidsbeeld, Natural Bridges en Grand Staircase-Escalante en National Recreational Area’s, zoals Lake Mead en Golden Gate.

Er zijn enkele parken waar de pas niet geldig is, zoals Antelope Canyon en Monument Valley die door Navajo indianen worden beheerd. Ook de State Parks accepteren de pas niet als betaalmiddel. Zie onderaan dit artikel een volledige lijst van alle organisaties waar de pas wel wordt geaccepteerd.

america the beautiful pass
Foto en copyright: Diana Robinson/Flickr

Gratis entree met de America the Beautiful pass

Als je meer dan drie of vier parken, monumenten of recreatiegebieden gaat bezoeken, dan heb je de kosten van de pas er al uit. Bovendien heb ik gemerkt dat je dan ook eenvoudiger andere parken bezoekt, die je anders vanwege tijdgebrek en de kosten anders misschien had overgeslagen.

Een rekenvoorbeeld:

Stel, je gaat met je partner enkele parken in het westen bezoeken. Normaal betaal je dan voor de Grand Canyon ($30*), Bryce Canyon ($30*) en Zion ($30*) alleen al 90 dollar in totaal. Met de pas ben je dus nu al goedkoper uit.

Informatie over de America the Beautiful pass

De pas koop je gewoon bij de entree van een federal recreation area en komt op naam te staan van één of twee bestuurders. Hiermee heeft zowel de bestuurder als drie tot vier passagiers in één niet commercieel voertuig (je huurauto dus) gratis toegang. Kinderen onder de 16 hebben sowieso gratis toegang. Reis je met een groter gezelschap in meerdere auto’s? Dan moet je een extra pas aanschaffen, of het tweede voertuig moet gewoon entree betalen.

Reis je met twee motoren? Dan krijgen beide eigenaren die de pas hebben gesigneerd gratis toegang als je tegelijk bij de entree binnenkomt. Ook eventuele passagiers krijgen dan gratis entree.

Mijn ervaring met de America the Beautiful pass

Ik had al vaker gelezen over de pas, maar nog nooit zoveel parken bezocht in één trip. Afgelopen mei, toen Rob en ik van Texas naar Las Vegas reden – en weer terug – stonden er heel veel parken op de planning, dus schaften we een pas aan. Bij elke entree kon je hem laten zien, samen met je paspoort of rijbewijs, en konden we zo naar binnen rijden. Ideaal. En aangezien ik bijna naar New York ga, zou ik zelfs nog gratis met de pas naar het Vrijheidsbeeld kunnen gaan.

De America the Beautiful pas is geldig in en bij:

*Zie voor actuele prijzen de officiële website

Featured image:
Foto en copyright: Mark Stephenson/Flickr

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance tekstschrijver, moeder van twee kleuters en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben stapelgek op Las Vegas, Santa Monica en New York.

Comment(1)

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *