Home Reisgids Bezienswaardigheden Amarillo bezienswaardigheden in Texas
Amarillo bezienswaardigheden in Texas

Amarillo bezienswaardigheden in Texas

0
0

Is this the way to Amarillo? Als je Route 66 rijdt, dan zul je dit deuntje ongetwijfeld een paar keer zingen. En ja: Route 66 is de weg naar Amarillo. In dit stadje in Texas geniet je van de 72 oz. steak en staan natuurlijk de welbekende Cadillacs. Maar welke Amarillo bezienswaardigheden zijn er nog meer?

Amarillo bezienswaardigheden: de Cadillac Ranch

Langs Route 66, die dwars door Amarillo gaat, vind je veel musea die met auto’s te maken hebben. Één van de bekendste attracties in Amarillo is natuurlijk de Cadillac Ranch. In een weiland langs Interstate 40 staan tien Cadillacs met hun neus in de grond geparkeerd. De auto’s staan er al sinds 1974, al zijn ze zo’n twintig jaar geleden wel verplaatst naar een plek verder bij de stad vandaan. De Cadillacs zijn eenvoudig per auto te bereiken en je kunt altijd via het geopende hek naar ze toe lopen. Bezoekers worden gestimuleerd om de felgekleurde auto’s te bespuiten met graffiti. Persoonlijk vonden wij de Cadillac Ranch niet heel erg bijzonder, maar dat kwam misschien ook omdat wij er tijdens de overstromingen van 2015 waren. Het was nogal een zooitje op het moment dat wij er waren. De entree voor de Cadillac Ranch is gratis.

Adres: 13651 I-40 Frontage Rd, Amarillo

De (gratis) 72 oz. steak van de Big Texan Steak Ranch

Je hebt het vast wel eens op televisie gezien: de Big Texan Steak Ranch, waar je de steak van 72 ounces (2 kilo!) gratis krijgt als je hem binnen een uur op eet. Het is één van de belangrijkste Amarillo bezienswaardigheden. Je krijgt trouwens niet alleen steak: je moet netjes je bord leegeten. Dus ook de salade, garnalencocktail, gebakken aardappel en het broodje met boter wat je erbij krijgt. Daarnaast zijn er nog wat andere regels: je moet vooraf betalen, mag niet opstaan of van tafel gaan als je nog aan het eten bent en zitten aan de speciale tafel. Die speciale tafel staat in het midden van het restaurant, onder een klok die aftelt.

Ga jij het proberen?

Ik zou het zelf nooit willen proberen (of redden), maar het is natuurlijk hilarisch om te zien hoe iemand het toch doet. Het etende publiek wordt opgezweept en doet er alles aan om diegene aan te moedigen. Als het lukt, dan krijgt diegene zijn eten dus gratis en natuurlijk een plekje in de Hall of Fame. In 2015 was er trouwens een dame, Molly Schuyler, die in minder dan 20 minuten (!) maar liefst drie steaks en alle side dishes at. Ze is wel een professioneel competitive eater, maar toch.

Ook als je je niet wilt wagen als een steak van twee kilo is de Big Texan een super leuke plek om te bezoeken. Het eten is heerlijk en het restaurant sfeervol. Er lopen zangers rond en de Big Texan heeft z’n eigen brouwerij. Tip: probeer de Pecan Porter. Het lekkerste bier wat ik ook heb gedronken.

Adres: 7701 Interstate 40 Access Rd, Amarillo

Amarillo bezienswaardigheden: Harrington House

Als je wilt zien wat voor prachtige huizen er vroeger werden gebouwd door oliemagnaten, dan is het Harrington House leuk om te bezoeken. Dit huis werd tussen 1912 en 1914 gebouwd door veehouders en broers Pat en John Landergin, maar rond 1929 leefde niemand van hun familie meer. In 1940 werd het huis gekocht door Donald D. Harrington en zijn vrouw Sybil. Harrington was toen al een succesvolle producent van olie en gas. Gedurende hun leven zetten de Harrington’s zich in voor goede doelen, kunst en besloten dat het huis ook opengesteld moest worden voor het publiek. Het neoclassicistische huis bevat twintig kamers, acht badkamer, zeven open haarden, verdeeld over vier verdiepingen. Je vindt hier meer informatie over de Harrington House tour.

Adres: 1600 S Polk St. Amarillo

Amarillo bezienswaardigheden: Wonderland Park

Ben je op zoek naar een beetje actie? Ga dan naar Wonderland Park. Dit attractiepark is niet te vergelijken met grote parken als Universal en Disney, maar nog steeds heel leuk. Het is een op en top Amerikaans park, wat ook heel erg leuk is voor de kinderen. In het pretpark vind je onder andere een reuzenrad, draaimolen, achtbanen en nog veel meer. Een ticket kost tussen de 17 dollar (voor een paar uur) en 25 dollar. Zie hier de kalender met prijzen.

Jack Sisemore Traveland RV Museum

Dit museum staat boordevol oude campers. Het museum is niet heel groot, maar wel heel erg leuk om te bezoeken. Naast campers zie je allerlei andere oude dingen in het RV Museum in Amarillo, zoals motoren en benzinepompen.

Adres: 4341 Canyon Drive, Amarillo

Bill’s Backyard Classics

Dit museum is een verzameling van oude auto’s en één van de leuke Amerillo bezienswaardigheden. Je vindt wel meer van zulk soort verzamelingen langs Historic Route 66. Maar laat dat geen reden zijn om niet naar Bill’s Backyard Classics te gaan. Het museum bevat maar liefst 170 schitterende klassieke auto’s, die een bezoek zeker waard zijn. Of zoals ze het zelf zeggen: take a walk down memory lane.

Adres: 5309 S Washington St, Amarillo

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *