Home Over de VS Praktische info Alleen op reis naar Amerika: onze tips
Alleen op reis naar Amerika: onze tips

Alleen op reis naar Amerika: onze tips

0
0

Alleen op reis is hot. Steeds meer jongeren (en niet-jongeren) kiezen voor solo reizen om de wereld te verkennen. Denk je er ook aan om alleen naar Amerika te gaan, maar zie je er nog een beetje tegenop? Wij zetten voor jou de beste redenen om alleen te reizen op een rijtje en geven je een aantal tips en tricks om een succesvol avontuur tegemoet te gaan.

Redenen om alleen op reis te gaan

Reden 1: niemand om rekening mee te houden

Als je alleen op reis gaat, dan hoef je met niemand rekening te houden. Je doet alleen dingen die jij wilt en gaat alleen naar de plekken die jij echt wilt zien. Reis je met een groep of zelfs maar met één ander persoon, ben je veel tijd kwijt aan het overleggen en plannen van je reis. Je moet zelfs overleggen waar je gaat eten! Als je alleen naar Amerika gaat ben je veel flexibeler en kun je volledig zelf jouw avontuur samenstellen.

Reden 2: je leert makkelijk nieuwe mensen kennen als je alleen op reis bent

Wanneer je met een partner, vriend of familielid reist, blijf je toch een beetje met diegene optrekken. Zo wordt je automatisch minder snel aangesproken dan wanneer je alleen op reis bent. Het perfecte soort verblijf als soloreiziger is een hostel of een kamer bij iemand thuis via AirBnB. Op deze manier leer je snel mensen kennen.

Reden 3: alleen op reis: even echt afsluiten van thuis

Zonder reismaatje kan je je echt afsluiten van thuis. Niks is beter om het vakantiegevoel te krijgen dan afsluiten: zo weinig mogelijk van huis meekrijgen en alles achterlaten voor een paar weken (of maanden). Op deze manier laad je je batterij pas echt goed op.

alleen op reis

Waarom alleen op reis naar Amerika?

Als je er van droomt om eens alleen op reis te gaan, dan is Amerika een hele goede optie. Het is handig als je de taal spreekt, vooral als je in je eentje bent. Gelukkig spreken de meeste mensen prima Engels. Zo kun je makkelijk informatie verkrijgen en navigeren, bijvoorbeeld op het vliegveld. Tevens is de cultuur niet heel anders dan in Nederland. Zo blijft het feit dat je alleen naar Amerika gaat je grootste uitdaging en hoef je je niet druk te maken om andere dingen. Mocht er iets misgaan, dan is het makkelijk om een manier te vinden om hulp te zoeken en naar huis te bellen.

Lees ook: Bellen in en vanuit Amerika

Is alleen naar Amerika reizen veilig?

Amerika is een perfect land om alleen op reis te gaan. Je bent ver van huis, waardoor je je echt even kunt afsluiten van je gewone leven thuis. Veel andere landen worden niet aanbevolen om alleen te reizen vanwege de veiligheid: vooral soloreizigers en met name vrouwen lopen een risico. Als soloreiziger wil je ook in de avond eens op pad en in Amerika is dat geen enkel probleem. Jouw veiligheid in de meeste steden in Amerika is even hoog als in Nederland. Maar zoals je waarschijnlijk ook in eigen land doet: wees altijd op je hoede. Je gaat dus niet ’s avonds met je telefoon in je hand in The Bronx lopen, afgesproken?

alleen op reis
Alleen op reis naar New York. Linda in de Freedom Tower. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Ervaring alleen op reis in Amerika

Linda ging drie keer alleen op reis naar New York, naar Toronto en Chicago en ook nog naar Boston. Ze vertelt: “Alleen naar New York in 2006 was de beste beslissing ooit. Ik mocht kiezen van mijn ouders: of met een uitwisseling van de School voor Journalistiek mee (en dus met een grote groep anderen), of lekker tien dagen in m’n eentje. Ik heb voor dat laatste gekozen en alleen maar dingen gedaan die ík wilde. In 2015 ging ik voor de laatste keer alleen naar New York. Inmiddels had ik een man en kinderen; zij bleven thuis, terwijl ik in m’n eentje genoot van alle kerstversieringen in New York. Ik heb me geen seconde onveilig gevoeld.”

Tips om alleen te reizen

Overnachting voor solo reizigers

Als je alleen reist en je wilt ook nog eens geld besparen, raden we je aan om in een hostel of AirBnB te overnachten. Hostels zijn gemaakt voor reizigers die graag in contact komen met andere reizigers. Er zijn gemeenschappelijke ruimtes zoals een leefruimte en keuken. Zo maak je snel nieuwe vrienden van over de hele wereld. Door het verblijven in een kamer via AirBnB kom je algauw in contact met locals die hun huis voor jou openen. Ben je toch meer gesteld op je privacy, zijn er uiteraard veel andere opties. Hostels hebben vaak ook prive kamers waar je een eigen bad hebt, maar toch gebruik kunt maken van de gemeenschappelijke ruimtes. Als solo reiziger betaal je helaas voor een hotelkamer naar verhouding vaak meer dan wanneer je met z’n tweeën reist. Logisch ook: je bezet in je eentje dezelfde ruimte als met z’n tweeën.

Voorbereiding: planning en budget

Ook al ben je flexibel als je alleen op reis gaat, het is een goed idee om van tevoren goed te plannen waar je naartoe wilt. Bereken ook je budget. Zonder reismaatje heb je maar één budget om op terug te vallen.

Laat iemand weten waar je bent

Ook al is het fijn om volledig af te sluiten op vakantie, is het voor jouw eigen veiligheid goed om tenminste één persoon van tevoren te laten weten wat je plannen zijn. Spreek af dat je deze persoon regelmatig een berichtje stuurt, hij of zij weet dat alles goed gaat en dat je veilig bent.

Slim inpakken

Slim inpakken is de beste aanpak. Bedenk je dat je vaak alleen gaat zijn en niemand hebt om mee te kletsen. Een goed boek en een koptelefoon zijn een must voor de reis. Koop ook een powerbank voor onderweg om je mobiele apparaten op te laden.

Lees ook: Onmisbare reisgadgets voor je vakantie naar Amerika

Reisverzekering

Als er in Amerika iets gebeurt, is het de goedkoopste optie om een goede reisverzekering te hebben met werelddekking. Anders kan een bezoekje aan de dokter een flinke deuk in je portemonnee maken. Bereid je dus goed voor!

Bewaar je pinpas en creditcard apart van elkaar

Neem zowel een pinpas als creditcard mee en bewaar deze apart van elkaar. Doe bijvoorbeeld je creditcard in je portemonnee in je handtas en je pinpas in een zakje op je lichaam of in een andere tas. Als je ene tas wordt gestolen, dan heb je altijd nog een andere manier om te pinnen.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Meer dan 20 reizen naar de VS achter de rug en ik ken Los Angeles als mijn broekzak: het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van reizen, country muziek en American Football. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis met jou!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *