Home Reisgids Steden New York City Airbnb New York: yay or nay?
Airbnb New York: yay or nay?

Airbnb New York: yay or nay?

0
0

Naast alle roadside motels en fancy hotels, is Airbnb een leuke optie voor je Amerika-reis. Waarom? Omdat sommige steden nou eenmaal kampen met een tekort aan hotelcapaciteit (New York bijvoorbeeld) of omdat je soms nét een leukere verblijfsplaats kunt vinden via deze verhuurwebsite. Maar waar moet je eigenlijk opletten als je je vakantie compleet maakt via Airbnb New York?

Airbnb New York

Mijn eigen ervaring met Airbnb New York is van afgelopen mei, toen ik met een goede vriendin naar New York ging. Een hotel vonden we eigenlijk te duur: een beetje hotel met een goede locatie (wat voor ons betekende: niet té druk en niet te ver weg) kost al snel 150 euro per nacht. Daarnaast slaap je dan in een queen-size bed, wat we net iets te knus vonden.

Nog een reden: New York is een dure stad, waardoor het de moeite loont om af en toe een broodje te kunnen smeren en te ontbijten met bakje yoghurt uit de supermarkt. Daarnaast wilden we heel graag in of vlakbij Williamsburg slapen, een wijk waar praktisch geen hotels zijn. Manhattan is leuk voor overdag, maar ook wel erg druk.

We bepaalden ons budget (maximaal 1000 euro voor een week) en gingen op zoek. Onze vereisten waren in ieder geval twee aparte bedden en toegang tot een keuken en koelkast. Al snel boekten we een studio in Dumbo, een wijkje bij de Brooklyn Bridge. Deze werd helaas gecancelled, omdat de verhuurder erachter kwam dat haar eigen landlord niet zo blij was met haar onderverhuur. Onze vertrekdatum kwam dichterbij, en daarom kregen we van Airbnb 130 dollar extra om te besteden.

Airbnb New York: toch naar Williamsburg

Daarom boekten we een kamer bij Jennifer, in een appartement midden in Williamsburg, aan het water. ’s Avonds konden we dan aan het water naar Manhattan kijken, a la The Great Gatsby. Het enige minpuntje was dat we het appartement wel moesten delen met haar, maar uiteindelijk bleek dat prima te gaan en hebben we een fantastische vakantie gehad. Wel bleek de verhuur van haar appartement in een soort twilight zone te vallen, omdat ze het appartement zelf ook huurde van een makelaar.

Onze derde keus was een appartement geweest iets dieper in Brooklyn, maar van mensen die het huis – als onderdeel van hun eigen koophuis – alleen maar verhuurden. Dat heeft als voordeel dat je zeker weet dat het legaal is, een probleem waar Airbnb in veel steden tegen aanloopt. De volgende keer dat ik naar New York ga, wil ik hier slapen.

Airbnb New York: alleen maar voordelen?

Het grote voordeel van Airbnb is dus dat je buiten de gebaande paden kunt kijken. Als hotels te duur, ontbreken of niet leuk genoeg zijn op jouw locatie, is de keus snel gemaakt. Bovendien is het heerlijk om na een lange stad in de stad even je eigen plekje te hebben dat huiselijker is dan het gemiddelde hotel.

Zijn er ook nadelen? Ja, uiteraard. Uiteindelijk weet je natuurlijk nooit helemaal in wat voor appartement je terecht komt. Dat van ons had best wat schoner kunnen zijn – hotels, zekere met goede recensies, zijn dat bijna altijd. En zoals ons de eerste poging overkwam, kan de verhuurder cancellen waardoor je weer op zoek moet naar een ander verblijf. Met een appartement huren dat alleen voor verhuur wordt gebruikt, speel je wat meer op safe. Wat dat betreft is Airbnb ook echt een allegaartje. Je kunt er enorme huizen huren tot kamers bij locals. En er zullen ook altijd mensen zijn die het liefst zo veel mogelijk toeristen bij elkaar in een kleine ruimte proppen om maar geld te kunnen verdienen.

Wat dat betreft werkt Airbnb New York toch ook wel goed op aanbeveling. Ken je mensen die in de stad zijn geweest, in een Airbnb appartement, waar jij heengaat? Vraag hen om tips. Word of mouth blijft toch altijd de beste raadgever.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Judith Ik schrijf in het dagelijks leven vooral over politiek en economie, maar droom daarnaast elke vrije minuut van de dag over Amerika. Voordat ik mijn master Journalistiek haalde, rondde ik mijn bachelor American Studies af (inclusief halfjaar in Chapel Hill, NC). Bijna al mijn jeugdvakanties bracht ik door in Orlando. Nu probeer ik ook 1 à 2 keer per jaar te gaan.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *