Home Over de VS Praktische info Acht dingen die we missen aan Amerika
Acht dingen die we missen aan Amerika
Warning: A non-numeric value encountered in /home/hurrayus/public_html/wp-content/themes/newstube/functions.php on line 1648

Acht dingen die we missen aan Amerika

0
0

Na een vakantie in Amerika heb je vast last van een post-vakantie dip. De vakantiefoto’s kijk je regelmatig terug om het avontuur nog eens te beleven. Wanneer je het gewone leven weer hebt opgepakt, denk je alleen nog maar met een glimlach aan de herinneringen die je daar hebt gemaakt. Maar tot de volgende keer dat je weer teruggaat, zijn er wel dingen die je blijft missen aan Amerika. Ga met ons mee langs memory lane.

missen aan amerika

Grote porties

Een medium menu in Amerika is even groot als een large menu hier in Nederland. In een restaurant zijn de voorgerechten en nagerechten vaak even groot als het hoofdgerecht. Eén ding is zeker, in Amerika zal je niet verhongeren. Ook de frisdranken worden constant aangevuld en de gratis refills mogen van ons ook in Nederland wel worden ingevoerd.

Lage prijzen

In de winkels en restaurants merk je algauw de verschillen in prijs tussen hier en Amerika. Een heel menu voor een paar dollar, allerlei artikelen in de winkel die je voor een kleine prijs mee kan nemen. In een winkel zoals Target of Walmart ga je dan ook nooit met lege handen naar buiten.

Grote auto’s en brede wegen

Nadat je geland bent en je auto mag uitzoeken bij het autoverhuurbedrijf, valt meteen één ding op: de auto’s zijn enorm! Amerikanen houden van trucks en enorme boten als auto’s; het is absoluut een statussymbool voor velen. Daarnaast is een comfortabele auto met van binnen veel ruimte heel handig met de grote afstanden die Amerikanen moeten afleggen. Zodra je de weg oprijdt, merk je ook direct hoeveel breder de wegen zijn. Er is altijd genoeg ruimte op de snelweg, om ruimte te geven voor alle grote auto’s. Ook parkeerplekken zijn breder.

Direct een auto huren bij Rentalcars.com

whole foods winkel met dingen die we missen aan amerika
Een kleurrijke Whole Foods winkel. Foto: Georg Beyer via Whole Foods

Gezonde en veganistische opties

Amerika is een voorloper op het gebied van veganistische en gezonde opties. Er zijn hele supermarktketens die gespecialiseerd zijn in gezondere en biologische opties. Smoothie bars en speciale gezonde menukaarten in restaurants zijn al jaren gebruikelijk. Vooral de grote steden zoals Los Angeles en New York zijn bewust en openbaar bezig met gezonder eten en meer bewegen. Dat missen we aan Amerika als we weer in Nederland zijn: geen overzichtelijke Whole Foods te vinden hier.

Veel meer keuze

Behalve meer gezonde opties, is er over het algemeen in Amerika veel meer keus. Voor elk type product heb je tientallen merken en soorten. M&M’s? In Nederland vind je misschien vier of vijf soorten. In Amerika zijn er elke supermarkt minstens tien soorten Amerikaanse M&M’s. Zo heb je van alle producten een overweldigend assortiment. Een tripje naar de supermarkt duurt dan ook meestal twee keer zo lang.

Direct een Amerikaanse simkaart kopen bij Simly.com

benzineprijs amerika

Benzine

Amerikanen klagen over de hoge benzineprijzen, maar als Nederlanders zijn de brandstofprijzen een droom. De prijs die je betaalt is per gallon, wat ongeveer 3,8 liter is. Dat de prijs per gallon bijna 3 dollar is, is voor Amerikanen slecht nieuws. Omgerekend betalen we in Nederland ongeveer 7 dollar afhankelijk van de stad en tijd van het jaar. Nu is het natuurlijk wel zo dat Amerikanen veel meer uitgeven aan benzine, met de grote auto’s die veel benzine gebruiken en ook nog eens de grote afstanden die ze af moeten liggen.

24/7-cultuur

Amerika heeft een echte 24/7 cultuur en dat is daar heel normaal. Supermarkten en andere winkels blijven 24 uur per dag, zeven dagen per week open. Vooral in de grotere steden vind je in de nacht altijd wel een supermarkt om boodschappen te doen of om een snack te kopen om jouw midnight munchies te stillen. Je zult om 2 uur ’s nachts ook genoeg mensen vinden die gewoon hun boodschappen aan het doen zijn, alsof het een zaterdagmiddag is.

Carpoolstrook

Amerika is het land van de auto’s. Er zijn 910 auto’s op elke 1000 inwoners. Hiermee staan ze op nummer twee van de landen met de meeste auto’s per inwoner. Amerikanen rijden overal naartoe, en meestal doen ze dat in hun eentje. Om de verkeersstroom te reguleren hebben ze decennia geleden de carpoolstrook ingevoerd. De carpoolstrook wordt aangegeven door een diamantlogo. Op deze strook (meestal de meest linkse strook van een snelweg) mag je rijden als er in de auto twee of meer personen rijden. Op vakantie is dat meestal wel het geval en dus omzeil je zo gemakkelijk de file’s, ook tijdens het spitsuur.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Meer dan 20 reizen naar de VS achter de rug en ik ken Los Angeles als mijn broekzak: het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van reizen, country muziek en American Football. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis met jou!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *