Home Reisgids 5 must-do’s in Boston met kerst
5 must-do’s in Boston met kerst

5 must-do’s in Boston met kerst

0
0

Als je rond de kerst in Boston bent, dan zijn er een aantal dingen die je écht moet zien en doen! En ik weet precies wat, want ik ben nu in Boston. Een prachtige stad, helemaal als alles ondergedompeld is in kerstsferen. Dit zijn de 5 must-do’s in Boston met kerst.

Naar de kerstboom in Boston Common

Natuurlijk vind je in Boston verschillende grote kerstbomen. De grootste en meest indrukwekkend vind je in het stadspark Boston Common. De kerstboom staat in de noord-oostelijke hoek van het park, Park Street is het dichtstbijzijnde metrostation. Rond een uurtje of half 5 is het al donker en zijn er volop mensen in het park. Ze komen daar om hun hond uit te laten, om te schaatsen en natuurlijk om naar de kerstboom te komen kijken. Ook de bomen aan de randen van het park zijn allemaal versierd met kerstverlichting.

Adres: kruising Tremont St. en Park St.
Metro: Park Street

boston met kerst
De kerstboom in Boston Common. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Schaatsen op de ijsbaan in het park

Vlakbij de kerstboom vind je de Boston Common Frog Pond, die tijdens het feestseizoen wordt omgetoverd tot ijsbaan. Je kunt hier schaatsen vanaf tien uur ’s ochtends tot 21.00 of 22.00 op de meeste dagen, maar op maandag maar tot 15.45. Bekijk hier alle openingstijden. Als local kun je makkelijk je eigen schaatsen meenemen, maar voor een toerist wordt dat wat lastiger. Voor 12 dollar kunnen volwassenen schaatsen huren, voor kinderschaatsen betaal je 6 dollar. Entree voor de ijsbaan is 6 dollar per persoon als je langer bent dan 1.47 meter.

Adres: 38 Beacon St.
Metro: Park Street

boston met kerst
De ijsbaan op de Boston Common Frog Pond. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Shopping met grote kortingen

Sinds Black Friday zijn de Amerikanen al aan het shoppen voor hun kerstcadeautjes. En dus gaan winkels helemaal los met fikse kortingen. Bij Macy’s bijvoorbeeld. Ik kocht hier een wollen winterjas van Ralph Lauren met 40% korting en daar overheen nog eens 30% korting tijdens de Friends & Family sale. En zo kostte een jas van 275 euro opeens nog maar 120 euro. Nagenoeg elke winkel biedt fikse kortingen van 30-70% in aanloop naar kerst. Dus ga vooral met een zo leeg mogelijke koffer naar de VS!

boston met kerst
Warenhuis Macy’s in Downtown Crossing. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Naar een kerstconcert van de Boston Pops

Voor het ultieme kerstgevoel ga je naar een optreden van de Boston Pops. Dit orkest geeft elk jaar talloze kerstconcerten: overdag én ’s avonds. Zelfs de kerstman doet mee! Er worden bekende kerstliedjes gespeeld en gezongen tijdens de shows van de Holiday Pops. Het concert is in de historische Boston Symphony Hall, wat een leuk extraatje is. Kaartjes starten vanaf ongeveer 50 dollar. Rond oud & nieuw kun je ook naar Home Alone in Concert van de Boston Pops.

Adres: 301 Massachusetts Ave.
Metro: Massachusetts Avenue

boston met kerst
Mooi versierde woningen in Beacon Hill. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Rondlopen in Beacon Hill

Beacon Hill is een oude, statige wijk in Boston. De wijk ligt tegen Boston Common aan en is makkelijk te bewandelen. De huiseigenaren doen duidelijk hun best om mensen te imponeren met de mooie – en stijlvolle – kerstversieringen. Verwacht geen lichtjesfestijn zoals in Dyker Heights in New York, maar vele kerstkransen, bomen en strikken.

Wil je ook naar Boston met kerst? Ik vloog er heen met WOW air. Check hier het artikel over mijn ervaring.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *