Home Reisgids Steden New York City 24 uur in New York City – Noëlle
24 uur in New York City – Noëlle

24 uur in New York City – Noëlle

0
0

Afgelopen november was ik 24 uur in New York. Ik was er al vier keer eerder geweest, maar dit keer waren we op doorreis. Na 10 dagen LA vlogen we naar New York om daar op een cruiseschip te stappen. Onze tijd in LA wilden we maximaliseren, maar we gunden onszelf 24 uur in deze heerlijke stad. Gelukkig is New York qua oppervlakte niet heel groot en het metrostelsel is erg efficiënt, dus je kunt in korte tijd veel zien.

24 uur in New York – 10:00 – Indrukwekkend bezoek aan Ground Zero

Vanaf het vliegveld pakken we de taxi naar Manhattan. We verblijven in het Yotel, precies gelegen tussen Times Square en de haven waar ons schip morgen vertrekt. Voor $25 kunnen we vroeger inchecken dan de reguliere check-in tijd van 15:00. Na een vermoeiende nachtvlucht van LA naar NY twijfelden we geen moment. Nadat we zijn ingecheckt en gedoucht, maken we ons klaar om richting One World Trade Center te gaan.

Na een rit met de metro lopen we een paar blokken tot we bij Ground Zero aankomen. We lopen een rondje en staan stil bij de gebeurtenissen. One WTC zit in de wolken waardoor we de top niet kunnen zien, maar dit geeft de hele ervaring een apart gevoel. Je kunt uiteraard ook naar boven, maar wij kozen ervoor dit niet te doen.

one wtc

14:00 – De mooiste uitzichten van New York

Het duurt maar 20 minuten voor we op de Brooklyn Bridge staan. We lopen over deze iconische brug naar de andere kant voor een nóg iconischer uitzicht van New York. Bij mooi weer kun je een rondje lopen in Brooklyn Bridge Park voor fantastische foto’s.

We pakken de metro naar Empire State Building, want ook als je maar 24 uur in New York bent, dan mag je dit niet missen. Terwijl we er omheen lopen maken we foto’s vanaf de grond. Naar boven gaan we niet, omdat we vinden dat Top of the Rock een veel mooier uitzicht heeft, met Empire State Building als deel van de skyline. Dus lopen we via Bryant Park naar Rockefeller Center. De afstand is anderhalve kilometer. We gaan naar Top of the Rock en genieten daar van een mooi uitzicht.

We besluiten te gaan eten. Op weg naar het hotel komen we Five Guys tegen waar we een heerlijke burger eten met de állerbeste fries die we ooit hebben gegeten. In ons hotel rusten we een paar uurtjes uit. We hebben al zoveel gezien!

Tip: boek snel een hotelkamer in New York via Booking.com

20:00 – Times Square leeft

Als het donker is lopen we richting Times Square. Met alles wat Times Square te bieden heeft, is het zonde dit overdag te doen. De lichten, de mensen, de muziek, de enorme billboards van merken die je alles proberen te verkopen, en Elmo die ruzie maakt met Spiderman; Times Square lééft. Onmisbaar tijdens 24 uur in New York. Na een uurtje hebben we het gezien en lopen we weer terug naar het hotel.

24 uur in new york
Central Park. Foto en copyright: Noelle van Trikt/Hurray-USA

7:00 – Central Park in de ochtend

De volgende ochtend staan we vroeg op om een rondje Central Park te maken voor onze 24 uur in New York City. We pakken de metro naar Columbus Circle, lopen naar de Starbucks iets verderop voor een cup of morning Joe en begeven ons dan naar Central Park. Rond dit tijdstip kleuren de bladeren mooi door de laagstaande zon en mensen joggen een rondje of laten hun hond uit. Je wordt omgeven van rust terwijl je in de verte de wolkenkrabbers ziet liggen. Onze tijd in New York is alweer voorbij, maar dit was een mooi begin van een nieuwe dag.

Aangekomen in het hotel, pakken we onze spullen en checken we uit om de shuttle naar de Port of Manhattan te pakken. Hoewel dit nog geen kilometer verderop ligt, kost het ons meer dan 45 minuten om hier aan te komen. Oh, New York. Ooit worden we goede vrienden.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Meer dan 20 reizen naar de VS achter de rug en ik ken Los Angeles als mijn broekzak: het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van reizen, country muziek en American Football. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis met jou!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *