Home Over de VS Vliegen naar Amerika regels: bagage, inchecken en de douane
Vliegen naar Amerika regels: bagage, inchecken en de douane

Vliegen naar Amerika regels: bagage, inchecken en de douane

0
0

Ga je vliegen naar Amerika? Sinds september 2001 zijn de regels veranderd. De controles om het land binnen te komen zijn aangeschept om zo de kans op aanslagen te voorkomen. Voorbereid op reis gaan is het halve werk. Met deze tips zal je zonder problemen vliegen naar Amerika.

Update: 11-5-2017

Vliegen naar Amerika: regels voor vertrek

Zorg ervoor dat je minstens een week voor het vliegen naar Amerika jouw ESTA hebt aangevraagd. Ook heb je een paspoort nodig, wat geldig is tijdens de hele duur van de reis. Kinderen hebben een eigen paspoort nodig. Hoe lang voor vertrek je op het vliegveld moet zijn verschilt per bestemming, maar voor vliegen naar Amerika wordt aangeraden om 3 uur voor vertrek op het vliegveld aanwezig te zijn. Zo heb je alle tijd voor het inchecken (als je dat nog niet online hebt gedaan), het afgeven van je bagage en de security.

vliegen naar amerika

Online inchecken en upgraden voor Amerika

Online inchecken is makkelijk en snel. Je hoeft dan op de luchthaven alleen nog je koffer af te geven. Bij maatschappijen als United Airlines, Delta Airlines, KLM en TUI kun je tegen betaling je eigen – ruimere – zitplaats selecteren. Vaak betaal je tussen de 30 euro (TUI) en 100 dollar (United) per geselecteerde zitplek in de comfort zone. Veel geld, maar het kan je een fantastische zitplek en comfortabele reis opleveren.

Lees ook: Goedkope vliegtickets naar Amerika boeken

Vliegen naar Amerika regels voor ruimbagage en handbabage

Je mag bij de grotere airlines één koffer kosteloos inchecken. Het gewichtslimiet ligt tussen 20 en 25 kilogram*. Je mag extra koffers inchecken, maar hier betaal je een ‘fee’ voor van ca. $50. Breng je iets groters mee of met een vreemde vorm? Dit mag, maar moet apart worden ingecheckt. Is het gewicht van je koffer te hoog? Dan moet je spullen weggooien, uit je koffer halen of bijbetalen.

Handbagage mag meestal zo’n 10 kilo zijn. Daarnaast mag je altijd nog een ‘personal item’ meenemen, zoals een handtas, laptoptas of normale rugzak. Let erop dat de ruimte in het vliegtuig beperkt is en het kan zijn dat je onder de stoel voor je je bagage moet opbergen.

Lees ook: Laptopverbod op vluchten van Europa naar de VS?

TSA-slot koffer Amerika

Je mag je ruimbagage op slot doen, maar dan wel met een TSA slot. Dit slot kan worden opengemaakt door de Transportation Security Administration (TSA), wat een onderdeel is van de Amerikaanse Homeland Security. Als je koffer wordt doorzocht, dan zul je een briefje in je koffer vinden.

Vliegen naar Amerika regels: op het vliegveld

Heb je geen weegschaal in je hotel? Maak gebruik van de weegschalen bij de (lege) balies op het vliegveld. Dit mag gewoon. Zo kun je op het laatste moment het gewicht checken en voorkom je dat de wachtrij onnodig wordt opgehouden.

vliegen naar Amerika
Luggage carts op het vliegveld van San Jose. Foto en copyright: hjl/Flickr

Vliegen naar Amerika: vloeistof in je handbagage

Er gelden strenge regels voor je handbagage tijdens het vliegen naar Amerika. Uiteraard zijn wapens niet toegestaan. Maar ook scherpe objecten als nagelvijlen, schaartjes en brandbare objecten moet je achterlaten als je wilt reizen naar Amerika. Een schaartje kun je wel meenemen in je ruimbagage, net als flessen shampoo en zonnebrandcrème. Alle vloeibare en gel-achtige stoffen in de handbagage moeten in een plastic, doorzichtig zakje worden gedaan en haal je bij de security uit je handbagage, net als elektronica zoals je laptop.

Per zakje (en per persoon) is in totaal 1 liter toegestaan en 100 ml per verpakking. Denk hierbij aan bijvoorbeeld deodorant, parfum, gel en handcrème. Alles boven 100 milliliter mag niet mee. Voor babyvoeding bestaan aparte regels. Waterflesjes kun je achter de douane kopen – wel voor heel veel geld -, of je neemt je lege flesje mee en vult het in het toilet nadat je door de security bent geweest. Vliegen naar Amerika duurt lang en de vlucht droogt je lichaam uit, dus water is geen overbodige luxe.

Bij de security check voor je door de scan gaat doe je alles in de bakken, inclusief jas, riem, schoenen (in de V.S.) en zelfs truien en vesten. Bereid je hier goed voor. Haal je broekzakken leeg, leg je telefoon en andere elektronica in de bak, net als het zakje met vloeistoffen.

vliegen naar amerika

Geland in Amerika, wat nu?

Na aankomst in Amerika ben je er helaas nog niet. Je moet eerst langs US Immigrations. De eerste keer kan dit een beetje intimiderend zijn. Je wordt op de foto gezet en je vingerafdrukken worden afgenomen met een digitale scanner. Reis je een groep mensen die allemaal op één adres wonen, zoals je man en kinderen, dan ga je met z’n allen tegelijk naar de immigration officer. Je hoeft voor deze hele groep maar één Customs Declaration formulier in te vullen. De officer bepaald op basis van een aantal vragen, jouw ESTA en ingevulde formulier (deze krijg je in het vliegtuig om in te vullen vóór landing) of je het land in mag. ‘Waarom ben je hier?’, ‘Hoe lang verblijf je hier?’, ‘Wie ken je hier?’, ‘Wat voor werk doe je?’. Dit soort vragen kan je verwachten. Beantwoord de vragen gewoon normaal en rustig. Tip: maak geen grapjes. De meeste baliemedewerkers zijn hier niet voor in.

Wachtrij immigratie en APC kiosks

Houd rekening met een wachtrij van een half uur tot wel twee uur in de rij voor de douane. Er bestaat een handige optie, GOES, waarbij je via een speciale rij veel sneller door de douane kunt gaan. Je betaalt 100 dollar en kunt dan vijf jaar lang gebruik maken van deze service. Sinds een jaar of twee zijn er op grote vliegvelden ook APC kiosks. Ben je met jouw huidige paspoort, met chip, sinds 2008 al een keer in de V.S. geweest? Sla de rijen over en maak gebruikt van deze automatische paspoortcontrole. Dit gaat een stuk vlotter. Hierna ben je klaar om je huurauto op te halen.

*Dit zijn algemene regels die voor elke vliegmaatschappij verschillend zijn. Check altijd de website van de airline of airlines waarmee je gaat vliegen om actuele informatie te krijgen.

Noëlle Vanwege mijn roots en vele reizen naar Amerika heb ik veel over het land te vertellen. Ik heb er gewoond en gewerkt; het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van country muziek en American Football. Ik ben elk jaar in Los Angeles en omgeving te vinden met mijn wederhelft en samen cruisen we regelmatig door het Caribisch gebied vanuit Amerika.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *