Home Over de VS Netnummer Amerika en de Amerikaanse landcode
Netnummer Amerika en de Amerikaanse landcode

Netnummer Amerika en de Amerikaanse landcode

0
0

Het kan altijd voorkomen dat je tijdens je vakantie in Amerika onverwachts moet bellen. Als je van je Nederlandse telefoonnummer naar een Amerikaans nummer belt, dan moet je de landcode en het netnummer Amerika weten. Dat is helemaal niet zo ingewikkeld. In dit artikel leggen we uit hoe een Amerikaans telefoonnummer is opgebouwd. Het bestaat uit een netnummer, regulier telefoonnummer en vaak staat de landcode er al voor. Ook vertellen we hoe je kunt bellen naar een Nederlands nummer vanaf een telefoon met een Amerikaans nummer.

Landcode Amerika voor de telefoon

Voordat je het netnummer gaat intoetsen op je telefoon moet je eerst de landcode kiezen. De landcode van Nederland is 0031 of +31, die van Amerika is +1.

Netnummer Amerika

Het netnummer Amerika wordt in het Engels de area code genoemd. Als je met je Nederlandse telefoon naar een Amerikaans bedrijf moet bellen, dan typ je eerst dus de landcode +1 en daarna het netnummer. Het netnummer is net als in Nederland per regio verschillend (zoals 010 voor Rotterdam en 020 voor Amsterdam). Na het netnummer komt het reguliere telefoonnummer. Een telefoonnummer in Amerika staat vaak zo weergegeven: +1 212-253-0810 of zo: (212) 253-0810. De 212 is het netnummer. Als je op je Nederlandse telefoonnummer het nummer +12122530810 dan kun je bellen (in dit geval met de fantastische Barnes & Noble aan Union Square in New York.

netnummer amerika

Lijst netnummers Amerika

Ben je op zoek naar een Amerikaans netnummer? Hier vind je een overzichtelijke lijst met alle netnummers uit Amerika. Mijn ervaring is overigens dat heel veel telefoonnummers gewoon in Google vermeldt staan compleet telefoonnummer. Helemaal de nummers die voor toeristen belangrijk zijn, zoals autoverhuurbedrijven en hotels.

Hotel in Amerika bellen

Stel: je bent op vakantie en moet je hotel bellen. Om bijvoorbeeld een boodschap door te geven aan een zakenpartner. Of omdat je later moet inchecken dan de bedoeling is. Het telefoonnummer van het Stratosphere Casino & Hotel in Las Vegas is: +1 702-380-7777. De landcode is +1, het netnummer van Nevada is 702 en de rest is het reguliere telefoonnummer.

Met Amerikaans nummer naar Nederlands nummer bellen

Andersom is ook handig om te weten. Hoe kun je vanaf een Amerikaanse telefoon naar een Nederlands telefoonnummer bellen? Je gebruikt dan de internationale toegangscode voor Amerika: 011. Vervolgens typ je de Nederlandse landcode 31 gevolgd door het telefoonnummer zonder de 0. Is je telefoonnummer 06 2017 2017 en je belt vanaf een Amerikaans nummer naar dit telefoonnummer, dan typ je in: 01131620172017.

Linda Ik ben freelance tekstschrijver, moeder van twee kleuters en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen, maar op dit moment wonen we, ook niet verkeerd, in Zuid-Afrika. Ik ben stapelgek op Las Vegas, Santa Monica en New York.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *