Home Over de VS Laptopverbod op vluchten naar Amerika
Laptopverbod op vluchten naar Amerika

Laptopverbod op vluchten naar Amerika

0
0

Bronnen binnen Homeland Security en laten echter weten dat er plannen zijn om een laptopverbod in te stellen voor vluchten vanuit Europa naar Amerika. Verwacht wordt dat vandaag, op donderdag 11 mei, meer duidelijkheid komt.

Laptopverbod Midden-Oosten en Noord-Afrika

Sinds maart 2017 is het verboden om laptops mee te nemen in je handbagage als je van sommige landen uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten naar Amerika vliegt. De term laptopverbod is overigens niet helemaal correct: het gaat om elektronica groter dan een mobiele telefoon. Hieronder vallen dus naast laptops ook tablets, e-readers, game consoles en camera’s. Het laptopverbod is vooralsnog alleen geldig voor vluchten die van Turkije, Jordanië, Saudi-Arabië, Egypte, Marokko, Qatar, Koeweit en de Verenigde Arabische Emiraten naar de Verenigde Staten gaan.

Laptopverbod

Laptopverbod op Europese vluchten naar Amerika

Vooralsnog kun je gewoon je laptop meenemen als je naar Amerika vliegt vanuit Europa. En ook je iPad, bomvol met filmpjes voor de kinderen of je e-reader met het nieuwste boek van je favoriete auteur. Als de aangescherpte beveiligingsregels doorgaan, dan moet je op je volgende reis weer slepen met een dik boeken en je kinderen op een andere manier zien te entertainen. Of de maatregel echt wordt ingevoerd is op dit moment nog niet bekend. Er wordt verwacht dat er vandaag, op 11 mei, een medeling wordt gedaan door Homeland Security.

Laptopverbod e-reader

Welke electronica mag er wel mee in je handbagage?

Apparaten die groter zijn dan 16 x 9,3 x 1,5 centimeter mogen niet mee in je handbagage. De iPhone 7 Plus en de Samsung Galaxy S8 Plus mogen dus nog gewoon mee in je handbagage. En ook de populaire Kobo Glo HD e-reader is met zijn afmeting van 15,7 x 11,5 x 0,9 centimeter net twee centimeter te breed om mee te mogen. En ook de iPad Mini met 20 centimeter breed is te groot. Medische apparatuur is nog wel toegestaan, al zal deze wel extra gecontroleerd gaan worden. Je kunt je laptop of tablet wel meenemen, maar dan moet je hem in je ruimbagage stoppen.

Lees ook: Handbagageregels Amerika

Featured image: Ewan Robertson/Unsplash

Linda Ik ben freelance tekstschrijver, moeder van twee kleuters en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen, maar op dit moment wonen we, ook niet verkeerd, in Zuid-Afrika. Ik ben stapelgek op Las Vegas, Santa Monica en New York.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *