Home Reisgids Bezienswaardigheden Home Alone New York filmlocaties
Home Alone New York filmlocaties

Home Alone New York filmlocaties

0
0

Als je net als ik bent opgegroeid in de jaren negentig, dan heb je waarschijnlijk ook warme herinneringen aan de eerste twee Home Alone films. Wat mij betreft is Home Alone 2: Lost in New York nog leuker dan deel één, want: in New York. Een goede reden om de Home Alone New York filmlocaties eens op een rijtje te zetten.

Home Alone New York filmlocaties: in Manhattan

Het grootste deel van de film speelt zich natuurlijk in Manhattan af: de place to be als je in New York bent.

Home Alone New York filmlocaties Plaza 2

Het Plaza Hotel: het hotel van Kevin in Home Alone 2

Het Plaza Hotel – waar we ook The Donald nog even zien – is misschien wel de belangrijkste plek uit de hele film.

Home Alone New York filmlocaties Plaza

Home Alone New York filmlocaties Plaza 2

Dit prachtige hotel vind je aan de zuidelijke rand van Central Park, naast 5th Avenue. Kevin logeert in suite 411. Hij wel – ik ben jaloers! Je ziet Kevin het hotel via de oostelijke ingang naar binnen gaan.

Adres: Fifth Avenue at Central Park South, New York, NY

Home Alone New York filmlocaties Quong Yuen Shing & Co

Quong Yuen Shing & Co.

Helemaal aan het begin van de film koopt Kevin fire crackers in deze winkel in Chinatown. Je weet maar nooit wanneer ze van pas komen, hebben we in de eerste film wel gemerkt. Deze winkel is inmiddels gesloten.

Adres: 32 Mott Street, New York, NY

Home Alone New York filmlocaties

20151215_213422

Radio City Music Hall

Ook te zien in de film: Radio City Music Hall. Dit theater is altijd feestelijk versierd met kerstbomen rond kerst en bovendien heeft het een herkenbare (en gave) neon verlichting. Kevin loopt hier in de film alleen langs.

Adres: 1260 6th Avenue (Avenue of the Americas), 50th en 51st Street
Home Alone New York filmlocaties Empire Diner
20151220_100148

Empire Diner in Home Alone 2

En direct daarna zien we hem met een steltlopende kerstman bij de Empire Diner. Deze ligt zo ongeveer aan de andere kant van de stad, aan de westkant. Helaas is de diner gesloten, maar hij staat er nog wel.

Adres: 210 10th Avenue (West 22nd Street), New York, NY

Home Alone New York filmlocatiesHome Alone New York filmlocaties Twin Towers

Battery Park en de Twin Towers

In het begin van de film zien we de mooiste – en meest toeristische – attracties van New York. In Battery Park kijkt hij door de verrekijker naar het Vrijheidsbeeld. Daarna gaat hij naar de dichtbij gelegen Twin Towers. Uiteraard kun je Ground Zero nog steeds bezoeken.

Home Alone New York filmlocatiesHome Alone New York filmlocaties Wollman Rink20151216_152250

De Wollman Rink

Een heerlijke kerstsfeer krijg je als je de Wollman Rink ziet: in de film en in het echt. Dit is voor mij een van de mooiste Home Alone New York filmlocaties. Hier zien we de boeven uit de eerste film ook weer. Marv is aan het schaatsen, terwijl Harry de krant leest. De Wollman ijsbaan – die eigenlijk nu de Trump Rink heet – ligt in Central Park en is heel eenvoudig te bereiken via de zuidkant (59th Street) van het park. Neem de ingang aan 6th Avenue (Avenue of the Americas) en volg het voetpad, door rechts aan te houden. Na een halve cirkel kom je aan bij de Wollman Rink.

Home Alone New York filmlocaties Gapstow Brigde20151216_152744

Central Park brug in Home Alone 2

Als je na de Wollman Rink het voetpad blijft volgen, kom je uit bij de Gapstow Bridge. Dit is de brug waar Kevin en de pigeon lady elkaar voor het eerst zien. Het is een bekende brug, die ook in The Devil Wears Prada en Cruel Intensions voorkomt. Als je het pad blijft volgen kom je uit bij één van de uitgangen van Central Park, aan 59th Street en 5th Avenue.

Home Alone New York filmlocaties Home Alone New York filmlocaties

Bethesda Fountain

Kevin rent van de Wollman Rink binnen no-time naar de Bethesda Fountain, die in werkelijkheid heel veel verderop in Central Park ligt. Een prachtige plek om te bezoeken als het lekker warm is trouwens.

Grand Army Plaza

Vlak voor Kevin zijn hotel binnen loopt, zie je een beeld van een militair op een paard. Dit is Grand Army Plaza: een plein tussen 5th Avenue, Central Park en het Plaza Hotel. Terwijl Kevin 59th Street oversteekt, knalt hij tegen Harry aan.

Home Alone New York filmlocaties Rob McAllister

Uncle Rob’s place

Oom Rob en tante Georgette hebben een huis op 95th Street tussen Central Park West en Columbus. Later zie je Kevin via Central Park West richting het hotel lopen, terwijl hij onderweg allemaal ongure types tegenkomt.

Home Alone New York filmlocaties 96thRun Kevin RunHome Alone New York filmlocaties Duncans Toy Chest

Duncan’s Toy Chest

Harry en Marv willen de speelgoedwinkel bestelen, terwijl Kevin dit wil voorkomen. Mr. Duncan is namelijk van plan om de gehele opbrengst van de dag voor kerst te schenken aan het – fictieve – St. Anne’s Children Hospital. Duncan’s Toy Chest is geïnspireerd op FOA Schwarz. Deze speelgoedwinkel is in juli 2015 helaas gesloten. In feite had Kevin geen limousine hoeven nemen, want de speelgoedwinkel lag eerder tegenover het Plaza Hotel. De winkelpui die je ziet in de film, is echter de pui van The Rookery in Chicago.

Adres: 4 E 58th Street, New York, NY

Home alone new york filmlocatiesHome alone new york filmlocaties

Times Square

Een film in New York is natuurlijk niet compleet zonder een opname op Times Square. Ook bij de Home alone New York filmlocaties komen we dit plein tegen. Even later zoekt zijn moeder hem hier ook. Ten tijde van de film was het hier overigens nog een stuk minder druk dan tegenwoordig.

Home Alone New York filmlocaties Carnegie HallHome Alone New York filmlocaties

Carnegie Hall

Hoewel ik denk dat je het niet voor elkaar krijgt om vanuit helemaal bovenin Carnegie Hall een concert te bezoeken – zoals Kevin met de duivenvrouw deed – kun je het gebouw wel vanaf de straat zien. En natuurlijk kun je voor een concert gewoon in de zaal zitten.

Adres: 881 7th Ave, New York, NY

Home Alone New York filmlocaties Rockefeller Tree

De kerstboom bij Rockefeller Center

Alles komt natuurlijk goed aan het eind van de film, als Kevin en zijn moeder elkaar vinden bij de grootste kerstboom in de stad. Where else? Dit is de kerstboom bij Rockefeller Center.

Home alone new york filmlocaties

Home ALone New York filmlocaties

Home Alone New York filmlocaties: buiten Manhattan

Terwijl de rest van zijn familie naar Florida vliegt, komt Kevin aan op LaGuardia Airport. Weinig kans dat jij hier vanuit Nederland zult landen, want op dit vliegveld landen voornamelijk nationale vluchten. Via de Queensboro Bridge vertrekt Kevin in een taxi naar Manhattan.

Met deze kerstverlichting & film tour rijd je langs verschillende Home Alone New York filmlocaties. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon de metro nemen.

PS: Het huis van de McCallisters vind je hier: 671 Lincoln Avenue, Winnetka, Illinois

Home Alone New York filmlocaties huis 02

Linda Ik ben freelance tekstschrijver, moeder van twee kleuters en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen, maar op dit moment wonen we, ook niet verkeerd, in Zuid-Afrika. Ik ben stapelgek op Las Vegas, Santa Monica en New York.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *