Home Over de VS Benzineprijs Amerika voor je roadtrip 2017
Benzineprijs Amerika voor je roadtrip 2017

Benzineprijs Amerika voor je roadtrip 2017

0
0

Benzineprijs Amerika: hoog of laag? Nou, in elk geval een stuk lager dan in Nederland. Als je een roadtrip gaat maken in Amerika, dan wil je natuurlijk weten hoe hoog of laag de benzineprijzen zijn. In dit artikel vertellen we hoe je de actuele brandstofkosten voor je huurauto kunt berekenen, hoe je moet tanken in Amerika en geven we tips waar je het goedkoopst kunt tanken.

Direct een auto huren in Amerika

Laatste update: 10-5-2017

benzineprijs Amerika

Actuele benzineprijs Amerika

De benzineprijs Amerika is ook in 2017 veel lager dan in Nederland. De benzineprijzen in Amerika worden aangegeven per gallon. Één gallon is 3,8 liter. De brandstofprijs ligt op dit moment tussen de $2,10 en $2,80* per gallon. Gemiddeld kun je rekenen op een prijs van 55 tot 74* dollarcent per liter. De meeste Amerikaanse huurauto’s rijden op loodvrije benzine. Dit staat vaak aangeven in het portier, maar je kunt het ook gewoon navragen bij de verhuurder.

De benzineprijs Amerika varieert per staat. Of zelfs per straat. Tank je in een dorpje langs Highway 1 waar in geen velden of wegen een ander benzinestation te bekennen is, dan betaal je de hoofdprijs. Hetzelfde geldt als je gaat tanken in het populairste deel van Los Angeles. Het kan veel verschil maken om even van de snelweg af te gaan en een paar straten op te tanken, dan aan de snelweg zelf.

Veel huurauto’s in Amerika zijn gloednieuw, dus wat dat betreft zit je qua brandstofkosten wel goed. Als je een auto met een wat luxere boordcomputer hebt, dan kun je de prijzen waarschijnlijk gewoon in je auto bekijken. Onze Chevrolet Camaro vertelde precies waar we het voordeligst konden tanken in de VS.

benzineprijs amerika

Brandstof Amerika: gemiddelde benzineprijs in steden

We hebben een aantal populaire steden op een rijtje gezet, zodat je kunt zien waar de benzine in Amerika het meest kost. Niet heel verrassend, maar op nummer één staan enkele steden in Califonië. De onderstaande prijs is de prijs* per gallon.

Benzineprijs Los Angeles, CA: $2.97
Benzineprijs San Francisco, CA: $3.05
Benzineprijs Las Vegas, NV: $2.65
Benzineprijs Death Valley NP: $2.98
Benzineprijs Pahrump: $2.58
Benzineprijs Boston, MA: $2.83
Benzineprijs Washington DC: $2.42
Benzineprijs Greenville, OH: $1.84
Benzineprijs Nashville, TN: $2.53
Benzineprijs Memphis, TN: $2.03
Bezineprijs Miami, FL: $2.40
Benzineprijs Orlando, FL: $2.28

Boekentip: Vijftig benzinestations Holland Amerika

benzineprijs Amerika
Ben je van plan om de hele Route 66 te rijden? Dan betaal je ongeveer 170 dollar aan benzine. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Benzineprijs voor je Amerikaanse rondreis berekenen

Een voorbeeldberekening. Stel, je maakt een rondreis in Amerika van 2000 kilometer. Je huurt een auto die 1:12 rijdt. Je hebt dan 44 gallon brandstof nodig (2000 kilometer gedeeld door 12, gedeeld door 3,8) keer (gemiddeld) $2,45*. Voor een rit van 2000 kilometer ben je maar 108 dollar aan brandstof kwijt. Ongelofelijk goedkoop? Dat klopt!

Natuurlijk verschilt het verbruik per auto. Zo verbruikt je auto meer als je een stoere Mustang of SUV – om maar niet te spreken over een camper – huurt, in de bergen rijdt, kleine stukken rijdt in de stad of lange stukken op de interstate. Met deze voorbeeldberekening heb je in elk geval een globaal beeld van je benzinekosten.

Geen zin om zelf een berekening te maken? Vul dan je beginpunt en eindbestemming in in de handige Trip Cost Calculator.

benzineprijs amerika
Een fullsize auto verbruikt meer brandstof dan een compacte variant. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Tanken in Amerika

Tanken in Amerika gaat wat anders dan in Nederland. Soms staat er iemand bij de benzinepomp om je te helpen, maar meestal moet je even naar binnen bij de pompshop. Je betaalt een zelf te bepalen bedrag (bijvoorbeeld 70 dollar, zodat je je huurauto vol kunt tanken) en noemt het pompnummer. Hierna wordt de tank gedeblokkeerd en kun je tanken. De pomp stopt automatisch als je de 70 dollar hebt bereikt. Krijg je wisselgeld? Dan loop je gewoon weer de pompshop binnen om je wisselgeld op te halen. Meestal weten de medewerkers nog precies bij welke pomp je hebt getankt.

Tip: Reisgidsen: Amerikaanse roadtrips

benzineprijs amerika

Benzinestations in Amerika

Net zoals in Nederland heb je ook in Amerika grote en kleine benzinestations. Soms heb je complete supermarkten, die roepen bij mij direct het vakantiegevoel op. Je kunt er gebruik maken van schone toiletten, koffie halen en een broodje voor onderweg. Natuurlijk heb je ook vieze, kleine pompshops met een toilet waar je liever niet heen wilt. Zoek dan gewoon een McDonalds in de omgeving.

* Benzineprijs Amerika: prijzen van mei 2017 via Gasbuddy.com

Linda Ik ben freelance tekstschrijver, moeder van twee kleuters en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen, maar op dit moment wonen we, ook niet verkeerd, in Zuid-Afrika. Ik ben stapelgek op Las Vegas, Santa Monica en New York.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *